NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Motor van een duurzame toekomst in België

Motor van een duurzame toekomst in België

We geloven dat bedrijven alleen succesvol kunnen zijn als ze deelnemen aan de maatschappij waarin ze actief zijn – in alle opzichten. Daarom hebben we grondig bestudeerd wat belangrijk is voor België en hoe we daaraan bijdragen. In ons allereerste Business to Society-rapport delen we hoe we blijvende waarde creëren.

Met technologie de wereld beter maken.

Dat is al jaren één van de belangrijkste missies van Siemens. En daar komt een grote verantwoordelijkheid bij kijken. Los van commerciële belangen moeten ondernemingen nagaan welke rol ze in de samenleving willen opnemen. Hoe laten we voor de volgende generaties een leefbare wereld achter? Hoe dragen wij bij tot de ontwikkeling van België?

Siemens België is al meer dan 110 jaar lang een lokaal bedrijf. Wij ondersteunen België in haar visie om de economie te diversifiëren en de competitiviteit te boosten, de kenniseconomie verder te ontwikkelen, de innovatie te vergroten en jobs te creëren. We stimuleren het welzijn van onze inwoners door de levenskwaliteit te verhogen en belangrijke milieudoelstellingen te verbeteren. We doen dit niet alleen: het Siemens duurzaamheidsverhaal is er één van sterke partnerships met klanten, de overheid, maatschappelijke organisaties, de academische wereld of individuen.

In navolging van de Sustainable Development Goals van de VN legt Siemens zichzelf ambitieuze interne doelstellingen op. Ons DEGREE-framework is niet alleen de basis voor een CO2-neutrale bedrijfsvoering en toeleveringsketen, maar ook een ambitieus startpunt voor digital learning, gendergelijkheid en nog veel meer. Onze Environmental & Social Governance (ESG)-aanpak garandeert verantwoorde samenwerkingen met eerlijke partners. 

Doorheen 6 thema’s creëert Siemens duurzame meerwaarde in België. Van bijdragen tot nationale en internationale duurzaamheidsdoelstellingen tot het ondersteunen van onze klanten om effectiever of efficiënter te werken: bij elk project brengt Siemens competenties, technologieën, vaardigheden en wereldwijde ervaring mee, evenals lokale kennis.

Focusdomeinen

Zes duurzame thema’s voor België

Doorheen de volgende 6 thema’s creëeren we duurzame meerwaarde in België: economie, medewerkers, transformatie, levenskwaliteit, ecologie en innovatie. Ontdek hieronder waar deze pijlers voor staan en klik door voor meer informatie.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details