NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Koelen tot -10°C: ontdek onze low-temp units

Koelen tot -10°C: ontdek onze low-temp units

Veel van onze klanten zijn actief in de voedingsindustrie. Logisch, want binnen deze sector is koeling van cruciaal belang. Niet alleen om de versheid en de kwaliteit van hun producten te vrijwaren, maar ook om de voedselveiligheid te garanderen.

Meestal worden hierbij temperaturen vereist tussen de 0°C en 8°C, afhankelijk van het type product. Deze lage temperaturen zijn moeilijk te behalen met een opstelling bestaande uit een chiller met luchtbehandelingskast. Daarom investeerden we vorig jaar in deze moderne low-temp units.

Koeling boven en onder het vriespunt

Zoals de naam al doet vermoeden worden deze toestellen aangewend voor het lagere temperatuurbereik, gaande van -10°C tot +5°C. Deze low-temp units kunnen dus zowel negatief als positief koelen in ruimtes tot 400m², rekening houdend met de warmtelast.

Als koelgas wordt er R449A gebruikt. Dit koelmiddel heeft een GWP van 1397, maar liefst 64% lager dan het uitgefaseerde R404A. Daarbovenop is de energie-efficiënte van dit koelgas 10% hoger dan R404A.

Net zoals onze EVO-chillers zijn deze low-temp units uitgerust met het Climatix-systeem. Dit maakt het mogelijk om het toestel 24/7 van op afstand te monitoren.

Bij deze low-temp unit wordt de airhandler AHU100 ingezet die dienstdoet als freecooler. Dankzij de snelkoppelingen voor water en elektriciteit (63A) zijn beide toestellen in een handomdraai geïnstalleerd en operationeel.

Niet alleen voor de voedingsindustrie

Deze low-temp units zijn uitermate geschikt voor de voedingsindustrie, maar uiteraard ook voor andere toepassingen die lagere temperaturen tussen -10°C en +5°C vereisen. Denk maar aan het stockeren van farmaceutische producten of chemische grondstoffen.

Voordelen:

  • Koelen tussen -10°C en +5°C
  • Snelle installatie
  • Hoge energie-efficiëntie
  • Remote monitoring

Bent u op zoek naar positieve of negatieve koeling rond het vriespunt? Neem dan zeker contact met ons op via het nummer 0800 25 25 6. Onze product managers bespreken met samen met u de best oplossing op maat van uw project.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details