NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
REPM Dexis brengt twee topspelers onder hetzelfde dak

REPM Dexis brengt twee topspelers onder hetzelfde dak

Duvivier Dexis en Eltec Dexis, toonaangevende bedrijven in het onderhoud, herstellen en optimaliseren van rotating equipment, bundelen hun krachten onder de paraplu van REPM Dexis. Deze strategische samenwerking biedt bedrijven wat ze écht nodig hebben om betere machineprestaties te verkrijgen.

Een paraplu met twee sterke bedrijven

Marc Cools, Director REPM Dexis, benadrukt het unieke karakter van de samenwerking: “We realiseren ons dat het noodzakelijk is om op verschillende gebieden van rotating equipment actief te zijn, gedurende de volledige levenscyclus om bedrijven daadwerkelijk te helpen betere machineprestaties te behalen. Door Duvivier Dexis en Eltec Dexis, twee complementaire entiteiten met een eigen expertise, onder REPM Dexis – waarbij REPM staat voor: Rotating Equipment Performance Management – samen te brengen, biedt de groep een allesomvattend antwoord op al die diverse behoeften rond machineprestaties. En dat is uniek in België.”

Identiteit behouden

“We versterken elkaar, dat is duidelijk”, zegt Marc. Maar achter de schermen zal er niet meteen veel veranderen. “Onder onze gezamenlijke vlag ontmoeten onze partners nog steeds de vertrouwde gezichten, vastberaden om hun machines draaiende te houden. Terwijl we onze krachten bundelen, blijven we actief waken over de identiteit en het familiale karakter van beide bedrijven. Zo behouden we wat Duvivier Dexis en Eltec Dexis uniek maakt, zonder concessies te doen aan de essentie van onze betrokkenheid en expertise.”

Dynamische synergie

Met de samenwerking breiden beide bedrijven niet alleen het dienstenaanbod uit, maar hebben ze ook toegang tot een breder scala aan producten en een voorraad. Niet alleen op dat vlak vullen ze elkaar goed aan, maar ook geografisch. “Deze synergie stelt ons in staat snel en efficiënt te reageren op de behoeften van onze klanten. Geen overbodige luxe, gezien de toenemende druk op de toeleveringsketen en de groeiende vraag naar expertise.”

Lokale nabijheid, nationale aanpak

Een van de belangrijkste troeven van de gecombineerde krachten van Duvivier Dexis en Eltec Dexis is de lokale nabijheid en voeling in de markt. “Met strategisch geplaatste vestigingen kunnen klanten rekenen op snelle respons en service op maat. Zowel aan de oost- als westkant van het land. Dit betekent dat ondernemingen, groot en klein, kunnen profiteren van de persoonlijke benadering die zo kenmerkend is voor familiebedrijven, terwijl ze tegelijkertijd toegang hebben tot de omvang, expertise en schaalvoordelen van een nationaal netwerk.”

Leren van elkaar

De gezamenlijke koepel opent ook de deuren naar een naadloze uitwisseling van kennis en expertise. Als partners onder de REPM Dexis paraplu krijgen beide bedrijven gestroomlijnde toegang tot elkaars diepgaande kennis en ervaring. “Dit bevordert niet alleen de efficiëntie van de dagelijkse operaties, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor innovatie en continue verbetering.”

Eén aanspreekpunt

Met slechts één aanspreekpunt wordt het optimaliseren van machineprestaties voor klanten gemakkelijker. “Ze hoeven niet verschillende bedrijven apart aan te spreken. We hebben alle nodige expertises onder één dak wat betreft rotating equipment performance, waardoor we de juiste experten aan elke uitdaging kunnen toewijzen. En al die experten hebben ook nog eens kennis van verschillende sectoren, van voeding tot chemie en heavy duty.”

Marc Cools, Director REPM Dexis

4 Jaar ‘in the making’

Deze samenwerking is het resultaat van een geleidelijke groei over de afgelopen 4 jaar. “We vonden elkaar al 4 jaar geleden en zijn geleidelijk naar elkaar toe gegroeid. Voor we onder dezelfde paraplu gingen zitten, hebben we al succesvolle projecten uitgevoerd. Een hecht partnerschap vraagt toch wat tijd en toewijding, waarbij je elkaars sterktes leert kennen en alles strategisch aflijnt. Nu heb ik echt het gevoel dat we klaar zijn om samen klanten optimaal te bedienen gedurende de volledige levenscyclus van hun rotating equipment.”

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details