NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Nieuwe naam, zelfde sterktes
Dankzij de Floveyor hoeven operatoren hoeven niet meer met zakken of zware lasten te sleuren. In plaats daarvan wordt het product verticaal opgevoerd en perfect gedoseerd. Op een heel beperkte ruimte en met een hoge energie-efficiëntie.

Nieuwe naam, zelfde sterktes

Robbe blijft Robbe. Deze naam doet al sinds 1845 een belletje rinkelen bij iedereen die een weegoplossing nodig heeft. Maar het familiebedrijf uit Torhout is intussen veel meer dan dat. Dus worden de Bascules nu ingeruild voor Industries. “In het verleden fungeerden we puur als toeleverancier. Maar doorheen de jaren zijn onze specialisaties steeds verder aangescherpt. We kunnen nu de volledige flow – van het binnenkomen van de grondstoffen tot aan de verpakking – uitwerken voor onze klanten: van concept tot uitvoering. De nieuwe naam Robbe Industries dekt veel meer die lading”, vertellen broers en zaakvoerders Cedric en Yannick Pollet.

Toen Cedric en Yannick Pollet vorig jaar het bedrijf overnamen, kwam de zesde generatie aan het roer in Torhout. Een drastisch nieuwe koers varen is allerminst de ambitie, maar een nieuwe naam voor het bedrijf drong zich wel op. Robbe Industries. “We doen meer dan wegen alleen vandaag. Dat is slechts één van de vier pijlers waar onze activiteiten op gebouwd zijn. Daarnaast zijn we actief in bulk handling & filling, liquid filling en automation”, legt Cedric uit. Vanuit Torhout staan ze klanten dus bij met het efficiënter maken van hun volledige productie en dat voor tal van sectoren. Maar de naam Robbe moest en zou behouden blijven. “De naam van onze oma. Maar ook de naam die intussen wijd en zijd in de voedingsindustrie synoniem staat met vakmanschap en service”, voegt Yannick er aan toe.

Stevige fundamenten

De nieuwe naam Robbe Industries slaat dus perfect de brug tussen verleden en toekomst. En dat doet het nieuwe logo eveneens. De driehoekjes zijn een mooie knipoog naar het oude en keren ook terug in de voorstelling van de vier pijlers. Cedric: “We hebben de voorbije jaren heel stevige fundamenten gelegd om op voort te bouwen. Het is aan ons nu om dat succesverhaal verder te laten groeien. Stap voor stap.” Daarvoor willen de broers verder inzetten op de brede waaier aan opgebouwde competenties. “Wegen en doseren zijn inherent aan veel processen en industrieën. Als je vanuit die expertise kan vertrekken, maar tegelijk alle processen errond meenemen in het verhaal, automatisatie incluis, dan kan je zeer veel toegevoegde waarde bieden. Die willen we uitspelen, in binnen- en buitenland.”

Een van de troeven van Robbe Industries is het atelier van 5.000 m². Zijn er aanpassingen nodig – groot of klein – die de productie van de klant beter laten draaien, dan kan Robbe Industries dat makkelijk opnemen en uitvoeren.

Hygiënische oplossing voor meer procesefficiëntie

Een mooi voorbeeld voor de voedingsindustrie is de Australische Floveyor technologie die Robbe Industries vermarkt. Yannick: “Een toestel dat bedrijven in staat stelt om meer ergonomisch te werken. Operatoren hoeven niet meer met zakken of zware lasten te sleuren. In plaats daarvan wordt het product verticaal opgevoerd en perfect gedoseerd. Op een heel beperkte ruimte en met een hoge energie-efficiëntie.” Na het leegdraaien blijft er weinig tot geen restproduct over in de Floveyor voor een snelle en eenvoudige reiniging. Hygiënisch werken dus. Ook op vlak van transportbanden kan Robbe Industries het verschil maken met een voedselveilige werking. “We weten waar een voedingsomgeving om vraagt en hoe we tot hygiënische transportbanden kunnen komen. Onze tekenaars en lassers hanteren daarvoor de EHEDG-richtlijnen. Vaak een geïntegreerd verhaal overigens, waar we tevens zorgen voor de checkwegers en weighfeeders.”

Flexibiliteit en service

Een van de troeven van Robbe Industries is het atelier van 5.000 m². “Vrijwel alles wat we afleveren bevat eigen makelij. Dat geeft ons een enorme flexibiliteit om mee te denken met de klant. Zijn er toch nog aanpassingen nodig – groot of klein – die zijn productie beter laten draaien, dan kunnen dat makkelijk opnemen en uitvoeren.” Heel wat van die vierkante meters zijn trouwens bestemd voor het magazijn. “We hebben heel veel op voorraad liggen. Omdat service zo belangrijk is voor klanten en dus voor ons. Als hun productie stilvalt, plooien wij ons dubbel om ze zo snel mogelijk uit de nood te helpen. Onze servicemedewerkers beschikken in hun bestelwagens evengoed over een klein magazijn, zodat ze problemen in de meeste gevallen in één keer kunnen oplossen.”    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details