Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Solutions

Totaaloplossingen voor efficiënte verpakkings-, print- en etiketteerlijnen

Clavis-Tec kopiëren
Sinds dit jaar is Presa ook exclusief Belux verdeler van controlewegers, metaaldetectoren en X-raymachines van het Italiaanse merk Pen-Tec.

1 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een behoefte waarop Presa met bijvoorbeeld sealmachines en flowpackmachines een snel en gepast antwoord bood. Dit om mogelijke contaminatie tussen het moment van productie en dat van levering te vermijden.

Tekst Elise Noyez  |  Beeld Presa

Het is maar een van de manieren waarop de distributeur inspeelt op de vragen die in het primaire of secundaire verpakkingsproces spelen. Wie er de ontwikkeling van het bedrijf op naslaat, zal namelijk merken dat het die directe affiniteit met de noden van de markt is, die aan de basis ligt van wat we vandaag een ‘one stop shop’ voor packaging, labeling, coding en controle kunnen noemen. Presa als totaalleverancier.

Sealmachines zijn niet weg te denken uit de voedingsindustrie.

Van labelen en printen

Het zoeken naar oplossingen voor de (automatische) identificatie van producten ligt aan de bron van het huidige Presa. Sinds de oprichting in 1983 biedt het bedrijf machines en toebehoren voor het markeren of etiketteren van zowat elke denkbare verpakking. Daarvoor werkt het onder meer nauw samen met ALtech, Matthews en Solaris, en treedt het al sinds 1987 op als exclusief Belux verdeler van Linx kleinkarakter inkjetprinters.

Over verpakken

Gezien de rechtstreekse link tussen printtechniek en verpakkingsmateriaal, biedt Presa dankzij de overname van Tendeur Universel in 2014 ook verpakkingsmachines, folies en ander verpakkingsmateriaal aan. Langdurige partnerships zijn er onder meer met Audion Elektro (sealmachines) en Noxon (palletwikkelaars). Vorig jaar nog leidde de grote vraag naar oplossingen voor verticaal flowpacken naar de integratie van een volledig nieuw merk. Naast de horizontale flowpackmachines van GSP behoren sindsdien ook de verticale tegenhangers van Nederlands fabrikant GKS Packaging tot het assortiment.

Tot de controle

Sinds dit jaar, tot slot, is Presa ook exclusief Belux verdeler van controlewegers, metaaldetectoren en X-raymachines van het Italiaanse merk Pen-Tec. Daarmee speelt de distributeur in op de steeds strengere eisen van afnemers en de immer groeiende aandacht voor verliezen ten gevolge van give-away, en vervolledigt het zijn aanbod. Het ISO9001:2015- en VCA-gecertificeerde Presa kan vandaag met andere woorden oplossingen bieden over de volledige lijn van het primaire of secundaire verpakkingsproces. Dat zorgt onder meer voor een perfecte onderlinge afstemming tussen producten, machines en materialen én vereenvoudigt communicatie, onderhoud en beheer. Klanten spreken dan ook van “een flexibele, betrouwbare en oplossingsgerichte langetermijnpartner die actief meedenkt en garant staat voor een goede service.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details