NL FR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Sensorsystemen met overtuigende economische voordelen
De nieuwe 5B serie van Leuze overtuigd met zijn hoge kostenefficiëntie bij aanwezigheidscontrole aan transportlijnen en verpakkingsystemen.

Sensorsystemen met overtuigende economische voordelen

Bij het uitvoeren van aanwezigheidscontroles bij geautomatiseerde processen, moet het sensorsysteem verschillende objecten betrouwbaar detecteren. Ook het hanteren van de sensor bij montage, uitlijning en afstelling moet snel en eenvoudig gaan, vooral omdat vaak een groot aantal sensoren moet worden geïnstalleerd. Enerzijds is daarom standaardisatie belangrijk voor een voordelige ingebruikname van een installatie, maar anderzijds is de aanpassing van de sensor aan individuele eisen van de klant ook belangrijk. Speciaal voor deze eisen heeft Leuze een geoptimaliseerde generatie sensoren ontwikkeld:de nieuwe serie 5B. Overtuigend door economische voordelen. Perfect in de hantering.

Hoe groter het aantal te monteren sensoren bij een transportlijn is, des te belangrijker wordt het economische aspect met betrekking tot de tijd en kosten bij de montage en ingebruikname. Het intelligente en eenvoudige bevestigingsconcept met twee comfortabele metalen M3-schroefdraden stroomlijnt een snelle montage door de gebruiker. De kleine en compacte bouwvorm van de behuizing (11 x 32,4 x 20 mm) vereenvoudigt bovendien de integratie bij krappe inbouw­situaties. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld dicht bij de transportband gemonteerd worden. Bij de ontwikkeling werd ook rekening gehouden met de montagecompatibiliteit met zijn voorganger. Afhankelijk van de individuele voorkeur of de inbouwsituatie op locatie, zijn verschillende aansluitvarianten beschikbaar, bijvoorbeeld met M8-connector, kabel of pigtail-connector.

Dankzij hun compacte behuizing, hebben de sensoren van de 5B serie weinig inbouwruimte nodig en kunnen dus dichtbij rollenbanen of transportbanden gemonteerd worden.

Snelle en eenvoudige ingebruikname en uitlijning

Rondom zichtbare 360°-indicatieleds zorgen voor een eenvoudige installatie en een goed herkenbare statusweergave. De eenvoudige uitlijning van de sensor door de goed zichtbare lichtvlek bespaart bovendien tijd en dus kosten voor de gebruiker. De nieuwe serie 5B is ook als variant met potentiometer voor een betere fijninstelling van de sensor verkrijgbaar. Zo kan de sensor snel en eenvoudig worden aangepast aan veranderingen in de applicatie. De licht-/donkeromschakeling van de schakeluitgang kan bovendien tegen manipulatie beveiligd via de bedrading gebeuren.

Installatie, uitlijning en aanpassing kunnen bijzonder eenvoudig gebeuren met de sensoren van de 5B serie.

Ook detectie van glanzende objecten

In de transport-/magazijntechniek zijn pallets, dozen of andere verpakkingen vaak met een folie omwikkeld, waardoor het sensorsysteem voor uitdagingen kan staan. Met de nieuwe serie 5B biedt Leuze geoptimaliseerde varianten, speciaal voor dit toepassingsgebied. Deze sensoren garanderen het betrouwbare schakelen, ook bij door krimpolie omwikkelde of glanzende objecten. De licht-/donkeromschakeling van de schakeluitgang kan bovendien tegen manipulatie beveiligd worden via de bedrading.

De hoge functiereserve zorgt dat de lichttasters zelfs onder veeleisende omgevingscondities betrouwbaar detecteren.

Applicatievoorbeeld

Bij een levensmiddelenfabrikant worden chips in primaire verpakkingen verpakt. Daarna worden de verpakkingen verder getransporteerd over een transportlijn en moeten ze daar met zekerheid worden herkend. De lichtvlek moet zichtbaar zijn. De sensorstatus moet ook vanaf een afstand van 2 m zichtbaar zijn. De nieuwe sensor uit de serie 5B kan ook horizontaal op de transportlijn worden gemonteerd en de lichtvlek is goed zichtbaar. De sensorstatus is door de felle, 360°-indicatieleds ook op enige afstand ten opzichte van de transportlijn op elk moment zichtbaar. De keuze voor een zender-ontvanger systeem heeft het voordeel dat deze een zeer hoge functiereserve heeft, waardoor een zekere detectie ook onder veeleisende omgevingscondities mogelijk is en het gevaar voor stilstand van de installatie wordt verminderd. De nieuwe serie 5B heeft bovendien een geoptimaliseerde schakelfrequentie van 900 Hz.     ■

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details