NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Hoogwaardige meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen
Fluxer en Burkert Benelux volgen de trends op de voet. Met de Kick and Drop elektronica zorgen ze voor een aanzienlijke energiebesparing.

Hoogwaardige meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen

Als partners op lange termijn met elkaar samenwerken, komt dat de klanten ten goede. Burkert Benelux BV en Fluxer vormen al zowat tien jaar een geslaagde ‘tandem’. De fabrikant en verdeler vullen elkaar aan met als doel steeds weer een hoogwaardig meet- en regelsysteem voor vloeistoffen en gassen aan te bieden. Ze bekijken samen projecten en volgen de trends op de voet, waardoor het A-merk kort op de bal kan spelen met innovatieve ontwikkelingen en optimalisaties van bestaande producten. Getuige daarvan zijn onder meer de magneetventielen met energiebesparende Kick and Drop spoeltechnologie.

Het assortiment van fabrikant Burkert en verdeler Fluxer omvat ook hoogwaardige magneetventielen.

Fluxer is een partner in process flow. Het familiebedrijf uit Roeselare verdeelt hoogwaardige afsluiters, appendages en meet- en regeltechniek voor de industrie. Het assortiment gaat van kogelkranen, vlinder-kleppen en verschillende andere types afsluiters tot niveau-, debiet- en drukmeters. Bovendien zijn ze een Siemens approved partner in procesinstrumentatie. “We willen onze klanten steeds de beste service garanderen. Daarom kunnen ze rekenen op professioneel advies en technische ondersteuning door productspecialisten. Elk project start immers met een gesprek bij de klant, waarbij we het productieproces analyseren en de behoeften bepalen”, vertelt sales manager Frédéric Billiouw. “Een uitgebreide voorraad, een montage­afdeling met professionele metaalbewerkingscentra, las- en testapparatuur en eigen transport zorgen ervoor dat we alle bestellingen op heel korte termijn kunnen leveren, ook al gaat het hier in veel gevallen om maatwerk. Last but not least: we kiezen bewust voor partnerships met voornamelijk Europese A-merken, zoals bijvoorbeeld Burkert Fluid Control Systems uit Duitsland.”

Burkert Fluid Control Systems produceert meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen, waaronder pneumatische on/off-ventielen.

Specialist in meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen

Burkert Fluid Control Systems, met hoofdzetel in Ingelfingen, is één van de toonaangevende fabrikanten van meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen: magneetventielen, vrijstroomafsluiters, pneumatische ventielen, membraanventielen en regelsystemen. “We hebben altijd wel een gepaste oplossing ter beschikking, zelfs voor de meest veeleisende projecten in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie en de voedingssector. We willen vooral heel dicht bij de klanten staan. Daarom hebben we wereldwijd zowat 35 vestigingen – waaronder een Benelux-filiaal in Breda – en een ruim netwerk van distributeurs en partners”, geeft Wies Vanhoonacker, area sales manager Buckert Benelux, aan. “Ons partnership met Fluxer gaat al terug tot 2014 en de focus ligt sterk op de procesindustrie en de voeding. De technisch-commerciële medewerkers van onze dynamische partner bezoeken engineeringbureaus en andere klanten om producten te presenteren en projecten te bespreken. Zij kennen de markt en de producten door en door, maar indien gewenst, gaat één van onze specialisten mee, waardoor we nog gerichter kunnen meedenken over een geschikte oplossing. Door onze expertise te bundelen, komen we tot betere oplossingen voor de klant.”

Fluxer verdeelt hoogwaardige afsluiters, appendages en meet- en regeltechniek voor de industrie.

Observeren en innoveren

Fluxer stelt een totaalconcept voor met productlevering, montage, inbedrijfstelling, depannage, revisie en opleiding. De meet- en regelsystemen van Burkert nemen daarbij een belangrijke plaats in. Het aanbod is door de jaren heen ook gevoelig toe­genomen. “De producten van Burkert hebben een sterke reputatie. Als je daarmee bij een klant over de vloer komt, weten ze direct dat je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid”, stelt Billiouw. “Als verdeler kan je ook steeds rekenen op een deskundige technische ondersteuning, want ze hebben heel wat jaren ervaring in de meest uiteenlopende sectoren, waaronder de wel heel veeleisende voedings- en farmaceutische industrie.” Natalie Crynen, industry manager food & pharma bij Burkert Benelux BV, sluit af: “Een sterke vertrouwensband tussen fabrikant en verdeler is een win-win situatie voor beide partners én voor de klant. Naast ons eigen team zijn ook verdelers als Fluxer onze ogen en oren in de markt. Zij komen immers bij veel verschillende klanten en krijgen zo een duidelijk beeld van de trends. Stilstaan is voor geen van beiden een optie en daarom worden die trends continu vertaald naar innovatieve ontwikkelingen en product­optimalisaties. Zo merken we in de voedingsindustrie, net als in veel andere sectoren, een groter accent op duurzaamheid met een verminderd verbruik van elektriciteit en perslucht. Daarom ontwikkelden we een heel uitgebreide reeks magneetventielen met een spoel uitgerust met Kick and Drop elektronica (dubbele spoeltechnologie). Dat resulteert in een aanzienlijke energie­besparing. De spoelen worden ook minder warm, waardoor er onder meer minder kalkvorming is.”     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details