Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Solutions

De juiste code op de juiste doos

In de voedingsmiddelenindustrie wordt traceerbaarheid steeds belangrijker. Terugroepschandalen kunnen wereldwijd snel optreden.

mi

16 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Daarom is nauwkeurigheid en efficiëntie nodig bij het printen en coderen. Maar wat is de beste coderingsoplossing? Dit hangt onder meer af van de gewenste codering, het type product en de materiaalsoort waarop moet worden gecodeerd. Zo is voor sommige producten een uitgebreid etiket met volledige voedingsinformatie vereist. Andere codes vereisen een hoge resolutie op een zeer breed etiketteringsgebied. Sommige codes worden rechtstreeks op voedingsmiddelen geprint terwijl weer andere een thermochrome etikettering vereisen. Kortom, er zijn veel mogelijkheden.

Groot gamma aan end-of-line oplossingen

End-of-line codering van dozen is het meest effectief wanneer het juiste product op de juiste bestemming komt, rekening houdend met een hoge uptime en productiesnelheid van de productielocatie. Markem-Imaje, wereldwijde fabrikant van productidentificatie- en traceerbaarheidsoplossingen heeft een heel gamma aan end-of-line-oplossingen: hoge resolutie, grootkarakter-inkjetprinters (LCIJ-piëzo), print & apply, thermische inkjetprinters (TIJ) en lage resolutie, grootkarakter-valvejetprinters. In deze brochure is hierover meer informatie te vinden.

De juiste code op de juiste doos

Een belangrijk aspect dat bijdraagt bij het bepalen van de juiste keuze is een goede prijs-prestatieverhouding. Om daartoe te komen, is het mogelijk gebruik te maken van de Packaging Intelligence Suite en diensten van Markem-Imaje. Afnemers kunnen op die manier het meeste uit hun investering halen. In deze video licht het bedrijf toe welke end-of-line producten het beste bij welke behoeften passen. 

GS1-128 barcodesymbolen

Kaasproducent Bel Group is een van Markem-Imaje’s klanten die haar keuze al heeft gemaakt. Het concern heeft een nieuwe etiketteringsstandaard ingevoerd die GS1-128 barcodesymbolen bevat. Dit zorgde voor een complexer en vollediger etikettering wat betreft informatieverstrekking, dan voorheen.

55 systemen

In een aantal van haar kaasmakerijen in Frankrijk, Polen en Spanje implementeerde Bel Groep het Markem-Imaje 2200 Print&Apply systeem. Er werden meteen 55 systemen geïnstalleerd. De belangrijkste redenen voor de keuze voor dit systeem? Betrouwbaarheid, gebruiksgemak en softwarecompatibiliteit. Inmiddels heeft Bel de nieuwe etiketteringsstandaard op deze locaties succesvol ingevoerd.

Lees hier meer over hun ervaringen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details