NLFR

Platforme pour l'industrie agroalimentaire et des boissons
Retour à l'aperçu

Dertec – Designed to Perform

Dertec, opgericht in 2002, is gespecialiseerd in elektromechanische aandrijf- en transporttechnologieën. Als onafhankelijke fabrikant vervaardigt Dertec roestvrijstalen tandwielkasten, elektromotoren en complete tandwielmotoren voor ultra-hygiënische toepassingen. Daarnaast levert de organisatie een breed scala aan aandrijfsystemen en componenten voor machinebouw en logistieke toepassingen.

Onze belangrijkste productlijnen:

Sterke focus op hygiëne
Door zijn sterke focus op hygiëne is Dertec inmiddels een begrip geworden in de voedingsmiddelenindustrie en exporteert zijn producten naar vele landen in Europa en daarbuiten. Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld en is hiermee een vooraanstaande marktspeler geworden met een duidelijke visie op het gebied van innovatie, hygiëne, duurzaamheid en efficiëntie.

Productontwikkeling
De unieke positie van Dertec is te danken aan onze voortdurende inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Ons team van professionals streeft constant naar de beste oplossing. Onze innovatieve roestvaststalen oplossingen worden in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. Constante veranderingen in de markt vragen om snel schakelen. Onze engineeringsafdeling levert een enorme bijdrage aan het maximaal ondersteunen van onze relaties met de meest efficiënte hygiënische oplossingen.

De klant staat centraal
Klanttevredenheid, daar draait het om bij Dertec. Dit geldt ook voor partnerschap. Geen korte termijninvesteringen, maar langdurige relaties. We zijn dan ook trots om te mogen werken voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld. Dertec is een van oorsprong Nederlands familiebedrijf, opgericht in 2002. Slagvaardig, met een gemoedelijke sfeer en informele cultuur.

In België werken wij samen met de volgende partners:

  • Duvivier-Motronic
  • Eltec Dexis

Meer informatie over deze bedrijven en een link vindt u op onze website onder het item Dealers.

Wat kunt u van Dertec verwachten?
Veel klanten en prospects waarderen de manier waarop we zaken doen. Ons klantenbestand groeit al jaren. Dertec gelooft in het beste advies en een goede klantrelatie. De offertes die we opstellen, zijn afgestemd op uw individuele behoeften. Ervaring en vakkennis – zowel die van u als die van ons – vinden wij net zo essentieel als feedback en communicatie. Service, aandacht en samenwerking… net als in een familiebedrijf!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over wat Dertec voor u kan betekenen. Wij staan voor u klaar!

www.dertec.be

Solutions 

Ultra hygiënische aandrijvingen
Dertec ontwikkelt en produceert een unieke lijn RVS tandwielkasten en elektromotoren die bijzondere eigenschappen hebben op het gebied van hygiëne. Inmiddels is het merk een begrip aan het worden in de voedingsmiddelenindustrie.

Tandwielkasten en motoren met een strak hygiënisch ontwerp
Hygiënische eigenschappen en duurzaamheid zijn over de jaren steeds belangrijker geworden. Vanuit deze vereisten ontwerpen wij onze aandrijvingen bewust voor maximale economische en ecologische prestaties. Dit betekent: gladde ronde vormen, eenvoudige waterafvoer, geen vuilophoping en natuurlijk met AISI 304 en AISI 316 roestvrijstalen materialen.

Het betrouwbare alternatief
Onze RVS oplossingen voor de voedingsindustrie bieden betrouwbaardere alternatieven voor conventionele aandrijvingen. Gietijzeren of aluminium aandrijvingen zijn voorzien van een oppervlaktebehandeling of coating. In de praktijk zorgen deze afwerkingen al snel voor hygiëneproblemen. De Dertec tandwielkasten zijn uitsluitend uit RVS 316 (wstnr 1.4401) gietstukken vervaardigd. Voor wat betreft hygiëne, duurzaamheid en reinigbaarheid gaat er niets boven de eigenschappen van roestvaststaal.

Breed leveringsprogramma in RVS
Dertec richt zich niet alleen op de meest populaire uitvoeringen. Door de jaren heen hebben wij voor veel gangbare tandwielkasten roestvaststalen alternatieven ontwikkeld. We leveren een uitgangskoppel tot 2700 Nm in RVS. Maar liefst dertig verschillende types verdeeld over acht verschillende productlijnen kunnen naar wens worden samengebouwd. Neem gerust contact met ons op voor grotere, kleinere of samengestelde RVS tandwielkasten. Wij kijken graag met u naar een passende oplossing voor uw specifieke toepassing.

Klik de volgende links voor specificaties en technische tekeningen van de RVS tandwielkasten en RVS elektromotoren.

RVS motorreductoren – De reus en de dwerg
Dertec is specialist in RVS motorreductoren en tandwielkasten voor hygiënische toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. Het leveringsprogramma is zeer uitgebreid – met zeer grote maar ook kleine aandrijfsystemen. Dit alles met een bijzonder lange levensduur.

Om de diversiteit in het Dertec leveringsprogramma inzichtelijk te maken tonen wij u in dit artikel graag de grootste en kleinste uitvoering van onze tandwielkast in één foto.

De kleinste tandwielkast in ons programma levert 20 Nm koppel en heeft een holle as diameter van 14 mm. De grootste levert 2700 Nm koppel met een holle as diameter van 60 mm. De as-diameter van de grootste tandwielkast is dus meer dan 4x zo groot en levert 135x meer koppel.

De getoonde grote tandwielkast is onze FKA88. In de foto is de kegelwiel-tandwielkast gecombineerd met een FRC01 voorschakeltrap en een FP2SS Asynchrone RVS motor waarmee het een complete reductiemotor vormt. Deze uitvoering is geleverd aan een opdrachtgever in de VS waarbij onze UL/CSA certificering (UL E506337) zorgt dat de systemen voldoen aan alle vereisten van dit land.

Tandwielkasten en motoren uitgevoerd in RVS
Dertec rvs-reductiemotoren bieden veel voordelen. Door hun ronde en gladde ontwerp voorkomen ze vuilopbouw en zijn ze zeer eenvoudig te reinigingen middels het CIP-proces en andere reinigingstechnieken. Speciale as afdichtingen en de duplex roestvaststalen geharde as zorgen voor een langere levensduur, die tot wel 4x langer kan zijn dan bij conventionele aandrijvingen.

Speciale serie ultra hygiënische motoren
Naast onze standaard hygiënische aandrijvingen leveren wij nog een speciale serie ‘Signature line’ RVS-motoren en tandwielkasten die met hun aangepaste afdichtingen en ontwerp nog betere hygiënische prestaties leveren voor de meest veeleisende toepassingen.

Wilt u meer weten over onze motorreductoren (gear motors)? Bezoek dan de motorreductoren pagina of de pagina van onze rvs-tandwielkasten. Voor oplossingen op maat neemt u direct contact met ons op.

Technologie

Waarom RVS tandwielkasten en motoren?
Hygiëne speelt een zeer belangrijke rol in de voedingsmiddelen industrie. Vuilophoping en corrosie in aandrijfcomponenten zijn een waar probleem. Niet alleen vormen ze een direct vraagstuk richting de voedselveiligheid maar indirect kunnen ze ook voor allerlei storingen zorgen.

Dertec RVS-reductiemotoren zijn eenvoudig te reinigen en bieden een bewezen ontwerp voor Clean in Place toepassingen en sanitaire ruimtes. Speciale as-afdichtingen en de Duplex roestvaststalen geharde as bieden een lange levensduur. De RVS-elektromotoren zijn voorzien van hoogwaardige lagers, geschikt om de zware omstandigheden in de voedingsindustrie te weerstaan. Dit houdt niet alleen op bij de lager specificaties. Alle lagers zijn voorzien van hydrofobe, voedselveilige smering geschikt voor hoge temperaturen om de aanvankelijke levensduur van de lagers te verlengen.

Dertec RVS-reductiemotoren zijn bestand tegen corrosie. De behuizing van de tandwielkasten is altijd roestvaststaal 316 ( Wstnr.14401), de behuizing van de elektromotoren is roestvaststaal 304 ( Wstnr 14301).

Roestvast staal biedt een corrosiebestendig oppervlak zonder afbladderende verf of coatings. Ook hebben de motoren geen koelribben. Het ronde en organische design is ideaal voor gebruik in hygiënische toepassingen. Het ontbreken van scherpe hoeken en haakse vlakken dragen bij aan het verminderen van vuilophopingen. Voor bijzondere toepassingen biedt Dertec speciale afdichtingen en eventueel extra voorzieningen om de hygiënische eigenschappen van het standaard gebruikte roestvast staal verder te verhogen – o.a. voor toepassing in de visserij.

IP-afdichting
De Dertec tandwielkasten hebben een IP-classificatie en zijn volledig waterdicht. Hiermee kunnen ze onder hoge druk gereinigd worden. Om de waterdichtheid te garanderen, wordt iedere tandwielkast getest met een 100% fabrieksdruktest voordat deze de fabriek verlaat. De RVS-motorreductoren zijn standaard geclassificeerd als IP66 en kunnen optioneel worden geclassificeerd als IP67 of IP69.

Overige unieke kenmerken van de Dertec aandrijvingen
Alle Dertec RVS-elektromotoren en RVS-tandwielkasten worden voorzien van een gelaserd typeschild. Het typeschild kan hierdoor niet kwijtraken of voor vuilophoping zorgen en is zeer eenvoudig te reinigen. Dus geen risico op besmetting!

De afdichtingen zijn gemaakt van voedselveilige materialen en daarnaast leveren wij zonder extra kosten voedselveilige smeermiddelen die worden geleverd met een halal, koosjer of notenvrij certificaat.

Op de volgende pagina leest u meer over de RVS tandwielkasten en motoren van Dertec.

Photos d'entreprise

Informations générales

Services Solutions adresse Einsteinpark 1
2171 TX Sassenheim
Nederland
Numéro de téléphone +31 71 409 2409 Adresse email info@dertec.com site Internet www.dertec.be

carte

    Envoie-nous un message

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details