NLFR

Platforme pour l'industrie agroalimentaire et des boissons
Retour à l'aperçu

Brady

Voedings en Drankenindustrie

ToughWash™-producten van Brady bieden nieuwe mogelijkheden om zowel de voedselveiligheid als de veiligheid van werknemers te verhogen.

Download de gids | Gids voor bedrijfsbezoeken

Volgens EU OSHA vindt bijna 24% van alle arbeidsongevallen plaats in de voedingsindustrie. Het verbeteren van de veiligheid op de werkplek en de conformiteit met de veiligheidswetgeving is een topprioriteit in de voedingsindustrie, maar voedselveiligheid komt altijd op de eerste plaats. Vanaf nu kunnen deze twee samengaan, dankzij Brady’s uitgebreide assortiment aan industriële veiligheidsidentificatieoplossingen met een laag besmettingsrisico.


Bescherm de voedselveiligheid en verbeter de veiligheid op het werk

Met onze industriële identificatie- en veiligheidsoplossingen kunnen voedingsbedrijven een groot aantal arbeidsongevallen voorkomenPictogrammen kunnen medewerkers waarschuwen voor gevaren en hen informeren over de PBM die ze moeten dragen. Met behulp van vloermarkering kan het verkeer van voetgangers en voertuigen over aparte en veiligere stroken verlopen, bewegende voorwerpen en ventielen kunnen tijdens onderhoudswerken vergrendeld worden met Lockout/Tagout en absorptiemiddelen kunnen voorkomen dat gemorste vloeistoffen zich over de werkvloer verspreiden.

Wij ontwikkelen en bieden een aantal veiligheidsidentificatieoplossingen met een laag besmettingsrisico aan, waaronder:

ToughWash-pictogrammen en -labels die bestand zijn tegen agressieve reinigingsprocessen: brokkelen niet af bij blootstelling aan reinigingsmiddelen of hoge druk. Een metaaldetecteerbare ToughWash-versie is verkrijgbaar als aanvullende garantie.
zelfklevende leidingmerkers: blijven goed kleven op diverse leidingoppervlakken om bacteriële besmetting te voorkomen
absorptiemiddelen: gemaakt van smeltspin polypropyleen met weinig pluisvorming om de voedselveiligheid te beschermen
Lockout/Tagout: vergrendel bewegende voorwerpen en ventielen tijdens onderhoudswerken om werknemers te beschermen
vloermarkering: markeer aparte stroken voor voetgangers en voertuigen in het magazijn om de veiligheid op de werkplek te verhogen
statusmarkering: geef duidelijk aan welke apparatuur geschikt is voor gebruik na inspectie
logistieke markering: gebruik een uitgebreid aantal cijfers en letters om de efficiëntie in uw magazijn te verhogen

ToughWash-pictogrammen  Lockout / Tagout  Vloermarkering 
Leidingmerkers 

Statusmarkering 

Logistieke markering 


Verhoog de conformiteit

Met onze veiligheidsidentificatieoplossingen kunnen voedingsbedrijven de conformiteit met een aantal EU-richtlijnen verhogen:

• richtlijn 89/391/EEG: verbetering van de veiligheid en gezondheid van de werknemers op het werk
• richtlijn 89/655/EEG: minimumvoorschriften inzake veiligheid en gezondheid bij het gebruik door werknemers van arbeidsmiddelen op de arbeidsplaats
• richtlijn 98/24/EG: risico’s van chemische agentia op het werk
• richtlijn 2000/60/EG: kaderrichtlijn Water

Onze oplossingen verbeteren ook de conformiteit met ISO 14001::

• ISO 14001 (appendix 1, A.4.7, paraatheid en reactie bij noodsituaties) stelt dat de organisatie een noodplan moet opstellen waarin absorberend materiaal voorzien wordt voor het opvangen van de vrijgekomen vloeistoffen

Verbeterde veiligheid en conformiteit op de werkplek

Veiligheidspictogrammen zijn een uitstekend hulpmiddel om de veiligheid en conformiteit op de werkplek te verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt om handelingen te verbieden die in specifieke situaties bijzonder gevaarlijk kunnen zijn, om werknemers te waarschuwen voor een bepaald gevaar of om te wijzen op handelingen die vereist zijn om veilig te kunnen werken. Ze dragen ook bij tot een betere naleving van de Europese Richtlijn 89/655/EEG (minimumvoorschriften inzake veiligheid en gezondheid bij het gebruik door werknemers van arbeidsmiddelen op de arbeidsplaats) en de normen EN ISO 7010 en EN ISO 3864. Helaas hebben heel wat veiligheidspictogrammen de neiging om af te brokkelen tijdens de gebruikelijke reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, wat de voedselveiligheid in het gedrang brengt, iets wat absoluut niet mag gebeuren in de voedselverwerkende industrie.


Voedselveiligheid: OK!

ToughWash-pictogrammen zijn ontworpen om voedselbesmetting te vermijden. Deze pictogrammen brokkelen niet af bij blootstelling aan reinigingsmiddelen of hoge druk. Voor extra voedselveiligheid is er een metaaldetecteerbare ToughWash-versie verkrijgbaar als extra garantie. Met ToughWash-veiligheidspictogrammen kan de voedingsindustrie de veiligheid en conformiteit op de werkplek verbeteren, en tegelijkertijd voldoen aan de meest strikte eisen inzake voedselveiligheid.

Makkelijk te reinigen

ToughWash-pictogrammen zijn makkelijk te reinigen en bestand tegen de typische reinigingsmiddelen die in de voedingsindustrie worden gebruikt. Ze komen niet los en blijven leesbaar, zelfs wanneer ze in een rechte hoek en van een afstand van 15 cm aan een druk van 70 bar (1000 PSI) worden blootgesteld. Hierdoor zijn ToughWash-pictogrammen bestand tegen de meeste reinigingsprocessen in overeenstemming met de strikte hygiënevereisten voor de voedingsindustrie.


Voorbedrukt of ter plaatse bedrukbaar

ToughWash-labels en pictogrammen kunnen ter plaatse met een Brady-printer worden geprint, maar zijn ook verkrijgbaar als voorbedrukte veiligheidspictogrammen die zonder een Brady-printer kunnen worden gebruikt.

Voorbedrukte ToughWash-labels en pictogrammen zijn onder meer:

B-862: bestand tegen de reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, sterke hechting op roestvrij staal, detecteerbaar door in de handel verkrijgbare metaaldetectoren
B-863: bestand tegen de reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, sterke hechting op roestvrij staal

Ter plaatse bedrukbare ToughWash-labels en pictogrammen zijn onder meer:

B-854: bestand tegen de reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, sterke hechting op roestvrij staal, detecteerbaar door in de handel verkrijgbare metaaldetectoren
B-855: bestand tegen de reinigingsprocessen in de voedingsindustrie, sterke hechting op roestvrij staal

Test een staal

Ontvang een printerdemo

Ontvang de productfiche

vidéo d'entreprise

Informations générales

Services Food Safety adresse Lindestraat 20
9240 Zele
België
Numéro de téléphone +32 (0) 52 45 78 11 Adresse email [email protected] site Internet nl.brady.be/

carte

    Envoie-nous un message

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details