Er zijn talrijke pathogene micro-organismen beschreven die door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken, waarvan het geslacht salmonella een van de meest voorkomende is. Dit artikel gaat dieper in op de kritieke punten in een pluimveeverwerkende omgeving. Christeyns biedt voor elke situatie de juiste chemie, apparatuur, expertise en advies. Het streeft altijd naar innovatieve oplossingen die niet alleen zorgen voor perfecte hygiëne, maar die ook de veiligheid van uw medewerkers garanderen en uw productie optimaliseren.
Reiniging en desinfectie zijn complexe taken: de aard van de vervuiling, de procesparameters, het materiaal van de apparatuur, de oppervlakte-eigenschappen, de beschikbare tijd, de temperatuurgrenzen en het aanvaardbaar residu van chemicaliën spelen allemaal een rol. Een ervaren partner als Christeyns zorgt voor de combinatie van juiste chemie, kennis en advies voor uw specifieke situatie. De applicatiespecialisten zijn getraind om kritisch te zijn, de uitdaging aan te gaan en de efficiëntie van uw schoonmaakactiviteiten waar mogelijk te optimaliseren. Het doel: samen met u zorgen voor de gewenste productkwaliteit en optimale voedselveiligheid, tegen zo laag mogelijke kosten.
Consumenten maken zich steeds meer zorgen over dierenwelzijnskwesties en over de milieu-impact van pluimveeproductie. Maar de grootste zorg van consumenten is voedselbesmetting door ziekteverwekkers. Perfecte reiniging en hygiëne garanderen is cruciaal. Met name in pluimveeslachterijen en uitsnijderijen is het belangrijk strategieën te implementeren om pathogene micro-organismen te bestrijden, waardoor veilig kippenvlees voor de consument geproduceerd wordt. Maar ook om de aanwezigheid van bederfveroorzakende micro-organismen te minimaliseren, die de houdbaarheid van de producten kunnen verkorten. We bespreken hieronder tien kritieke punten doorheen de keten.
Het productassortiment is ontwikkeld door het R&D-team van Christeyns en omvat producten die aangepast kunnen worden aan de kenmerken en behoeften van de pluimvee-industrie. Producten zijn gemaakt om in een lage dosering gebruikt te worden, waardoor zowel de toepassingsomstandigheden als de resultaten worden geoptimaliseerd, door automatische dosering op basis van geleidbaarheid. Als toegevoegde waarde controleren de medewerkers van Christeyns tijdens de technische bezoeken gebruiksomstandigheden van de producten om de beste resultaten in hygiëneprocessen te bereiken. De technische experts controleren daarnaast de reinigingsresultaten met behulp van analytische technieken om de microbiële belasting te bepalen
Het team van Christeyns specialisten voorziet u tevens van de nieuwste apparatuur om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Denk aan centrale desinfectiesystemen, schuimsystemen, CIP monitoring- en controleapparatuur, doseerapparatuur voor efficiënte afgifte van chemie, water- en energiebesparende systemen, gezondheids- en veiligheidsuitrusting, chemische opslagtanks, hygiëne door cavitatie en automatische transportbandhygiëne. Christeyns biedt ook geïntegreerde monitoringsystemen om alle details van uw hygiëneactiviteiten en -procedures eenvoudig en effectief te beheren. Deze omvatten het aanmaken van reinigingsinstructiekaarten, operationele procedures en noodprocedures, een hygiëneplanningstool en trainingspakket voor personeel, loggen van reinigingstaken, afzonderlijk voor elke gebruiker.
Neem dan rechtstreeks contact op met Christeyns NV.