NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Allergenenmanagement: een wereld te winnen

Allergenenmanagement: een wereld te winnen

Allergeneninformatie op etiketten is niet altijd juist, vaak met voedselveiligheidsmeldingen en recalls tot gevolg. Allergenen vormen een belangrijke oorzaak voor het terugroepen van voedingsmiddelen. Uit een oorzaakanalyse blijkt dat de meeste van deze allergenen-recalls veroorzaakt werden omdat de benodigde allergenen niet waren vermeld. Daarnaast is ook het verkeerde product in de verpakking een belangrijke oorzaak.

In onze whitepaper duiken we in de wereld van allergenen en kruisbesmetting. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Allergenenmanagement in de tijd
  • De impact van allergenen vanuit product en proces
  • Concrete stappen voor een geslaagd allergenenbeheersysteem

Aandacht voor product en proces

Allergenen kunnen via verschillende wegen in levensmiddelen terecht komen, bijvoorbeeld als ingrediënt, via een samengesteld ingrediënt, via een additief (draagstof), als hulpstof in het proces (smeer- of oplosmiddelen) en via primaire verpakkingsmaterialen. Ook door onbedoelde vermenging van producten en fraude komen allergenen in producten. In de whitepaper beschrijven we daarom allergenenmanagement vanuit het product en vanuit het proces.

Lees er alles over in onze whitepaper.

Heeft u vragen over artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Normec Foodcare BV.

Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Adres Balkweg 3
5232 BT Den Bosch
Nederland
Telefoonnummer +32 (0)800 309 88 E-mailadres [email protected] Website normecfoodcare.com/be-nl/
[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?