NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Safety HUD & Riskplaza’s Voedselfraude database

Safety HUD & Riskplaza’s Voedselfraude database

Iedere dag worden er incidenten gemeld die wijzen op mogelijke risico’s waarmee een levensmiddelenbedrijf mee geconfronteerd kan worden. Hierbij is het belangrijk om daar als bedrijf weerbaar tegen te zijn. Het in kaart brengen van relevante incidenten en daar eventuele vervolgstappen en actie achter te zetten is een vaardigheid op zich.

Ook als QA-manager is het daarom een taak om de voedselveiligheid van jouw producten te waarborgen. Daarbij is up-to-date blijven met de actuele kennis van de ontwikkelingen in voedselveiligheid en voedselfraude essentieel in deze rol.

Safety HUD

Safety HUD, een tool van KTBA, is daarvoor ideaal om op de hoogte te blijven van alle incidenten. Safety HUD monitort zowel de voedselveiligheid als voedselfraude incidenten van officiele instanties en online media. Daarnaast biedt het handvaten om een risicoanalyse te ondersteunen en krijg je notificaties van incidenten die een impact zouden kunnen hebben op uw bedrijf.

Voedselfraude database

Om Safety HUD zo specifiek mogelijk te kunnen benutten, is er in het kader van fraudebestrijding een aanvullende tool beschikbaar; de Voedselfraude database van Riskplaza. Met deze database krijgt u in beeld welke fraudegevaren relevant zijn voor uw ingrediënten en grondstoffen én wat de kans is dat fraude aanwezig is bij de inkoop hiervan. Safety HUD en de Voedselfraude database van Riskplaza zijn hiermee een effectieve combinatie om proactief te kunnen handelen en voedselveiligheid binnen uw organisatie te kunnen waarborgen.

Bent u overtuigd van de meerwaarde van deze tools of wilt u net iets meer weten? Vraag dan hier de demo aan of neem direct contact op met ons.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details