NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Nieuwe grofvuilfilter voor efficiënt scheiden grote hoeveelheden afval

Nieuwe grofvuilfilter voor efficiënt scheiden grote hoeveelheden afval

Hygiëne staat voorop in alles wat ACO doet. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ACO aanwezig is op het eerstvolgende Hygiene for Food event. In de Inspiration Village zal ACO de Waste Trap voorstellen. Dit is een nieuwe grofvuilfilter voor het efficiënt scheiden van grote hoeveelheden afval.

ACO ontwikkelde ook een variant voor gebruik in reeds geïnstalleerde afvoerkanalen.

Waarom heeft ACO de Waste Trap ontworpen?

Bij de productie van levensmiddelen vallen bepaalde hoeveelheden organisch afval (zoals vlees of groentebladeren) of vaste stoffen (zoals etiketten, glasscherven of botten) vaak op de vloer. Ze kunnen in zeer korte tijd de conventionele slibkorf verstoppen, waardoor frequent onderhoud nodig is. Als het water niet kan wegvloeien, veroorzaakt het immers vertragingen in de productie, brengt het de werkveiligheid in gevaar en wordt het risico op besmetting sterk verhoogd.

De grofvuilfilter met geperforeerde bodem voor het opvangen van glasscherven, etiketten of grote stukken organisch afval.

Waarvoor dient de Waste Trap?

De Waste Trap maakt komaf met die verstoppingen door grofvuil op te vangen vooraleer het in de afvoer landt. Het werd op vraag van klanten ontworpen als een makkelijk te hanteren filtermand. Het product bestaat in twee uitvoeringen. De geperforeerde versie zal het meest efficiënt zijn wanneer er afval uit de productie gescheiden moet worden. Denk aan etiketten, glasscherven of grote stukken organisch afval. De grofvuilfilter met de afgesloten bodem zal daarentegen vooral zijn nut bewijzen voor kleine partikels die niet drijven, zoals microscopische glasscherven.

Wat zijn de belangrijkste troeven van de Waste Trap?

De voornaamste bestaansreden voor de Waste Trap is zijn vermogen om grote hoeveelheden afval snel en efficiënt te scheiden. Daarenboven ontwierp ACO zijn Waste Trap met de hoogst mogelijke hygiëne voor ogen. Het ontwerp volgt dan ook de principes van hygiënisch design, wat het makkelijker en sneller te reinigen en te onderhouden maakt. Daarnaast werd er ook een variant ontwikkeld voor reeds geïnstalleerde afvoerkanalen. Deze beschikt over dezelfde performante eigenschappen wat betreft hygiëne en gebruiksgemak.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details