NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Hoe pak je de CSRD aan als organisatie?

Hoe pak je de CSRD aan als organisatie?

DUURZAAMHEID RAPPORTEREN

De recent goedgekeurde Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van de Europese Unie legt uitgebreide duurzaamheidsrapportageverplichtingen op aan bedrijven. Dit begint bij grote ondernemingen en zal later ook kleinere ondernemingen betreffen. Wij van KTBA breiden onze dienstverlening hiervoor uit om klanten te helpen voldoen aan deze wetgeving.

Transparantie creëren 

De CSRD vereist dat bedrijven vanaf 2025 jaarlijks duurzaamheidsrapporten indienen, aanvankelijk van toepassing op beursgenoteerde bedrijven die ook voldoen aan twee van de drie criteria: meer dan 250 medewerkers, meer dan 40 miljoen omzet, meer dan 20 miljoen op de balans. Het doel is om transparantie te creëren, waardoor bedrijven uniform moeten communiceren over hun duurzaamheidsinspanningen. Wij anticiperen op deze wetgeving door samen met klanten praktische implementaties te bespreken.

Blonk & Sher: extra expertise

De CSRD dwingt bedrijven om data te verzamelen om duurzaamheidsrapporten te onderbouwen. De specifieke normen voor deze rapporten zijn onlangs gepubliceerd, waardoor de deadline nadert. Zowel grote als kleine bedrijven worden aangemoedigd om snel te beginnen met gegevensverzameling. KTBA, met de focus op duurzaamheid en kwaliteitszorg, versnelt de inspanningen in dit kader. Overnames van Blonk en Sher Consulting zijn geïntegreerd om duurzaamheidsexpertise te vergroten. We werken nauw samen met klanten, vooral op het gebied van duurzaamheidsmanagementstrategieën.

Start nu

KTBA benadrukt dat kwaliteit en duurzaamheid elkaar zullen overlappen en adviseert klanten om prioriteiten te stellen en concrete doelstellingen te formuleren. We pleiten voor een proces van continue verbetering, waarbij evaluatie en onderbouwing met concrete data essentieel zijn. Voor de benodigde data moeten voedingsbedrijven de volledige toeleveringsketen analyseren, waarbij we al diverse pilots heeft lopen om te laten zien hoe dit kan. Het advies aan bedrijven is om zo snel mogelijk met dit proces te beginnen.

Meer weten over Sustainability management?

Is het voor u nog onduidelijk wat er allemaal op uw organisatie afkomt? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op met link

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details