NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Flexibele automatiseringsoplossingen op maat van elke toepassing
De totaaloplossing wordt gerealiseerd en on-site geïnstalleerd.

Flexibele automatiseringsoplossingen op maat van elke toepassing

Samenwerken maakt bedrijven sterker en dat komt de klanten ten goede. Zo is ook Hyline uitgegroeid tot een toonaangevende ‘clean process integrator’ met vestigingen in Gent, Waver en Antwerpen. De firma, die sinds begin 2022 tot Eiffage Energie Systèmes Belux behoort, omvat een Process Piping en een Process Automation afdeling en werkt nauw samen met andere spelers in de markt. Door expertise te bundelen, kunnen immers nog eenvoudiger en sneller totaaloplossingen op maat ontworpen en geleverd worden. Ook vandaag werkt Hyline aan de uitbreiding van zijn activiteiten om nog beter aan de behoeften van de klanten te kunnen voldoen.

De ingenieurs van Hyline staan on-site in voor de inbedrijfname.

Het huidige Hyline ontstond uit een samensmelting van clean piping integrator Hyline met automatiseringsintegrator ProcAT. Door de fusie werd de expertise van de beide bedrijven gecombineerd, waardoor een ‘clean process integrator’ ontstond, die voor zijn klanten op maat gemaakte installaties kon ontwerpen. Het resulteerde ook in een vorm van kruisbestuiving, want de piping diensten vonden steeds vaker toegang tot de voedingsindustrie, terwijl het aantal procesautomatiseringsprojecten in de farmaceutische sector gevoelig steeg. Hyline is vandaag actief in food & beverage, biotech, farmacie, personal care & household, cosmetica, chemie, textiel, infrastructuur … De firma is trouwens een erkende solution partner van Siemens in België.

“We blijven vasthouden aan onze missie om bij zoveel mogelijk projecten onze klanten één aanspreekpartner en een volledig geïnte­greerde aanpak te garanderen. We kunnen echter ook samenwerken met andere integratoren voor een van beide aspecten”, vertelt Bart Van Eyndt, business unit manager Hyline Process Automation. “Verder hechten we veel belang aan de waarden van ons bedrijf om deze missie en onze doelen te bereiken. Zo vormt voorbeeldgedrag een hoeksteen van onze bedrijfscultuur. We vinden verantwoordelijkheidszin, vertrouwen en transparantie belangrijk, streven naar scherpzinnigheid en moedigen durf en doorzettingsvermogen aan. We zijn ervan overtuigd dat we op die manier het verschil kunnen maken.”

Tijdens de engineering wordt er eerst een digitaal model van de oplossing uitgewerkt.

Zo optimaal mogelijk inpassen

Voor het team van Hyline Process Automation begint elk project met een gesprek, waarin de noden en wensen van de klant bepaald worden. Door de snelle evolutie moet die klant immers flexibel kunnen schakelen en de processen aan nieuwe situaties en ontwikkelingen kunnen aanpassen. Softwareoplossingen op maat spelen daarbij een cruciale rol. Daarom zijn de expert-programmeurs van Hyline niet alleen technisch onderlegd, maar hebben ze ook een grondige kennis van de processen waarvoor ze iets ontwikkelen. 

“We zijn trots dat we onze klanten kunnen helpen om hun processen te optimaliseren en te stroomlijnen. De uitdaging ligt erin om onze automatiseringsoplossingen zo optimaal mogelijk in de bestaande bedrijfsprocessen in te passen. De meeste installaties zijn gebaseerd op een PLC in combinatie met visualisatie – een SCADA Systeem (bijvoorbeeld WinCC7.X) bij grotere projecten, en HMI panels in andere gevallen. Onze .Net specialisten zorgen voor de ontwikkeling van de nodige GUI’s en database applicaties om de integratie met ERP-pakketten te realiseren, zodat OT en IT naadloos op elkaar aansluiten”, licht de business unit manager toe. “Ook rapportering kan geïntegreerd worden. Dat gaat van een simpele spreadsheet-versie tot een uitgebreide oplossing op basis van een database. Om het management van de klant toe te laten KPI’s en productiedata te monitoren, zorgen web-based systemen (zoals WebUX, HTML5) voor de nodige dashboards, die dan platform-onafhankelijk via een browser op een tablet, smartphone of PC geraadpleegd kunnen worden.”

Hyline wil in de toekomst ook de elektro-pneumatische installaties zelf bouwen.

Activiteiten verder uitbreiden

Ook vandaag blijft Hyline in volle evolutie en is men bezig met de uitbreiding van de activiteiten. Zo wil de specialist de elektropneumatische installaties voor automatiseringsprojecten en process skids zelf aan­bieden. Vandaag worden die nog aangekocht bij onderaannemers of andere partners in de groep. 

“Zo worden we een onestopshop voor het complete pakket van mechanische constructie, E&I en automatisering”, sluit Bart van Eyndt af. “De Eiffage groep heeft dan weer de intentie om het marktaandeel in Vlaanderen te versterken. Vandaag bevinden de meeste bedrijven in de groep die op de industrie focussen, zich nog in het Franstalige deel van het land. Door de uitbreiding van onze activiteiten zullen we nog flexi­beler op de behoeften van onze klanten kunnen inspelen én onze reputatie als betrouwbare partner verder kunnen versterken.”     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details