NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Dankzij de expertise van Creonis schept u orde in de jungle van uw bedrijfsdata!

Dankzij de expertise van Creonis schept u orde in de jungle van uw bedrijfsdata!

Digitalisering, innovatie, automatisatie en het Internet of Things zijn vandaag geen buzzwoorden meer. Integendeel, steeds meer bedrijven – ook kmo’s – zien een grote meerwaarde in het verzamelen van zoveel mogelijk data, en dan nog het liefst van zoveel mogelijke apparaten. Want meten is weten, nietwaar?

Het gevolg van deze trend: elk device op de werkvloer levert een massa bedrijfsgegevens op, van start- en eindtijden tot technische pannes, van productieonderbrekingen tot geproduceerde hoeveelheden… En dit dan nog elk in een eigen format, van tekst files tot database entries.

In deze ‘oceaan’ van het systeemlandschap ontstaan talrijke eilandjes van informatie, zonder verbinding of geïntegreerde aanpak. Enkele voorbeelden: informatie over reële productieaantallen is essentieel voor scheduling tools, downtime informatie zou zo snel mogelijk bij de onderhoudsafdeling terecht moeten komen en kwaliteitsmetingen moeten – indien nodig – de juiste reactieplannen genereren…

En laat nu net daar het schoentje knellen: door een gebrek aan communicatie tussen al deze eilandjes wordt het potentieel van bedrijfsdata vaak onvoldoende benut. Meer nog: dikwijls worden gegevens nog manueel van het ene naar het andere systeem overgezet. Niet bepaald een toonbeeld van slimme digitalisering!

Het consolideren (lees: samenbrengen) en onderling linken van deze ‘info-eilandjes’, inclusief oplossingsgerichte analyses uitvoeren voor uw productieproces, is een taak waarin Creonis uitblinkt. Als we in dit proces merken dat cruciale data ontbreken, dan adviseren we u proactief hoe u deze gegevens automatisch kunt capteren. Of we voorzien gebruiksvriendelijke, mobiele schermen om ze manueel in te geven.

Vergelijk deze situatie met een domoticasysteem van alarm, verlichting en verwarming: als deze drie systemen met elkaar verbonden zijn, dan haal je hier meer resultaat uit. Of in de praktijk: verlichting en verwarming die automatisch uitgeschakeld worden als het alarm weerklinkt. Of omgekeerd: een uitgeschakeld alarm dat de verlichting en verwarming automatisch in werking doen treden.

De MES/MOM-software van Creonis kunt u makkelijk integreren met bestaande ERP- of planningssystemen, SCADA en industriële hardware (scanners, sensoren, weegschalen, printers,…). Elk systeemniveau heeft zijn eigen specifieke functionaliteiten. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken, is een doorgedreven integratie van alle systemen echter noodzakelijk.

Onze software maakt gebruik van standaardoplossingen voor communicatie met andere systemen, zoals database-database, file-based en web services. Bieden standaardoplossingen geen soelaas? Dan denken we graag met u mee om een oplossing op maat van uw noden te ontwikkelen, waarbij we eventuele veranderingen aan bestaande systemen steeds tot een minimum beperken.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details