NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Betrouwbaar en efficiënt contaminaties vermijden
Het pand aan het Antwerpse Asiadok biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor extra dienstverlening.

Betrouwbaar en efficiënt contaminaties vermijden

Om aan de vooropgestelde veiligheids- en kwaliteitseisen te voldoen, ondergaan voedingsproducten zowel tijdens productie als na verpakking uiteenlopende controles. Metaal-, steen- of glasdeeltjes hebben bijvoorbeeld geen plaats in de productielijn en moeten ter bescherming van zowel de consument als de machines tijdig verwijderd worden. De Antwerpse firma Roosjen begeleidt klanten daarvoor naar de juiste oplossing en zet vanop zijn nieuwe locatie nog sterker in op service en ondersteuning.

De vraag naar X-raymachines groeit.

De controle van afgewerkte producten op contaminaties en gewicht vormt al jaren essentieel onderdeel van het programma van ­Roosjen nv. Het familiebedrijf zet daarvoor onder meer de eigen RO-MAG ­magneetsystemen, Mesutronic metaaldetectoren en Wipotec checkwegers en X-raymachines in. Jaarlijks verkoopt het bedrijf zo om en bij de 200 systemen, met een snelle reactietijd en uitgebreide service als bijkomende troeven.

In de ruime en lichtrijke showroom is er onder meer plaats voor opleidingen.

Dienstverlening als rode draad

“België is een van de kleinste, doch ook een van de mooiste markten ter wereld”, zegt een bevlogen zaakvoerder Lykle Roosjen. “Toegegeven, verkoop je alleen checkwegers of alleen magneten, dan is het wellicht niet vanzelfsprekend je in deze kleine markt te profileren. Maar verbind je je activiteiten aan een doordachte en klantgerichte filosofie, dan ben je klaarblijkelijk in staat om een mooi team van vier techniekers, vier verkopers en drie interne medewerkers uit te bouwen. Zo gaat dat bij Roosjen nv. Onze focus ligt namelijk niet zomaar op het verkopen van machines, maar op het bieden van eerlijk en geïnformeerd advies in functie van de specifieke vragen of problemen van de klant.” Met een klassiek voorbeeld zet de zaakvoerder zijn verbintenis kracht bij: “Als er in een bepaald project hogere gevoeligheden behaald moeten worden, krijgen we snel de vraag of we een gevoeligere metaaldetector kunnen leveren of zelfs kunnen overstappen naar een X-raymachine. De gemakkelijkheidsoplossing bestaat er dan in om inderdaad een X-ray-oplossing naar voren te schuiven. In dat geval is de klant echter snel 40 à 50.000 euro kwijt. Terwijl je het ook anders kan aanpakken. Wij zullen de vraag vanuit een ander perspectief bekijken en bijvoorbeeld vrijevaldetectoren en/of magneten aanraden. Daarmee haal je micron metaaldeeltjes al veel vroeger uit het proces en behaal je doorgaans dus veel betere resultaten. Die benadering is de rode draad binnen onze activiteiten en dé kracht van Roosjen nv op de Belgische markt.”

Met een demovrachtwagen brengt Roosjen de showroom indien nodig ook op locatie.

Nieuwe kantoren, nieuwe mogelijkheden

Roosjen investeert constant in de verdere uitbouw van bovenstaande filosofie. Om letterlijk en figuurlijk extra ruimte te scheppen voor de uitgebreide dienstverlening en uitbouw van langdurige en hoogwaardige klantenrelaties, verhuisde het bedrijf in oktober 2019 zo van de kantoren op de Antwerpse Tunnelplaats naar een ruim en lichtrijk pand aan het nabijgelegen Asiadok, inclusief werkplaats en showroom van maar liefst 1.100 m². “Momenteel hebben we hier drie ­X-raymachines, zestien checkwegers, 28 metaaldetectoren en een twintigtal magneet-systemen op voorraad staan”, aldus Roosjen. “Deze kunnen we niet alleen direct verkopen of verhuren; ze kunnen ook dienen als test- of demonstratiemachine, als overbruggingsmachine bij langere lever­termijnen of om klanten uit de nood te helpen wanneer bepaalde vervangingsonderdelen bij hen bijvoorbeeld niet op stock liggen.” Tegelijk biedt het nieuwe pand plaats aan opleidingen en demonstraties. “Alle producten kunnen hier getest worden, en we kunnen onder meer tonen hoe ze op één centraal netwerk aangesloten kunnen worden. Al bieden we die service ook voor mensen die niet in staat zijn om bij ons langs te komen. In dat geval organiseren we een kleine beurs bij het bedrijf zelf. Alles is verrijdbaar, en met onze demovrachtwagen kunnen we alles in amper één uur klaar zetten. Zo passen wij ons telkens aan de wensen van de klant aan.”       

Een RO-MAG magneetsysteem voor inbouw in verticale leidingen haalt metaaldeeltjes meteen uit het proces.
[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details