Als specialist in machinebouw en systeemintegratie helpt Devion voedselverwerkende bedrijven om hun productieprocessen te optimaliseren. Het bedrijf biedt een unieke mix van maatwerkoplossingen en standaardcomponenten, waarbij ze zowel hardware als software combineren om klanten te ondersteunen in elke fase van hun transitie.
“Wij bouwen machines op maat, maar gebruiken standaardcomponenten waar dat kan”, legt Kris Declerck, zaakvoerder van Devion, uit. “Bijvoorbeeld, als we een machine ontwerpen, zorgen we ervoor dat onderdelen zoals motoren en cilinders standaard zijn. Dit houdt de kosten laag en het proces efficiënt, terwijl de constructie zelf maatwerk blijft. Dit biedt onze klanten de beste combinatie van flexibiliteit en kostenbesparing.” Het bedrijf uit Roeselare combineert hun expertise in machinebouw met een diepgaande kennis van systeemintegratie, wat hen onderscheidt van andere machinebouwers. “Waar de meeste machinebouwers stoppen bij hardware, gaan wij verder door ook softwareoplossingen te bieden die naadloos integreren met bestaande systemen”, aldus Declerck.
De roots van Devion liggen in de softwareontwikkeling, wat een groot voordeel biedt in een industrie waar digitalisering en automatisering steeds belangrijker worden. “Veel machinebouwers zien software nog steeds als een noodzakelijk kwaad”, zegt Declerck. “Wij niet. Voor ons is software de kern van onze kracht. Of het nu gaat om het integreren van machines met ERP-systemen of om het inzetten van AI voor kwaliteitscontrole, wij zijn niet bang voor complexe softwaretoepassingen. Sterker nog, het is onze specialiteit.” Een belangrijk voorbeeld hiervan is het gebruik van AI voor kwaliteitscontrole in de voedingsproductie. “Vroeger was het moeilijk om consistentie te garanderen bij bijvoorbeeld het sorteren van koekjes of bladerdeegproducten. Maar met de huidige AI-software kunnen we productielijnen trainen om zelf goed en slecht te herkennen”, legt Declerck uit. “AI leert van voorbeelden die door operators worden gegeven en kan vervolgens diezelfde kwaliteitseisen continu toepassen zonder de menselijke subjectiviteit.”
Een andere belangrijke ontwikkeling waar Devion zich op richt, is de integratie van AI en digitale technologieën in productieprocessen. Declerck benadrukt dat digitalisering en AI de voedingsfabrieken van de toekomst vorm zullen geven. “AI en machine learning bieden ons ongekende mogelijkheden om productieprocessen te optimaliseren en kosten te verlagen. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van AI voor het plannen van de productflow. Door het analyseren van gegevens over de stroom van dozen en pallets binnen een fabriek kunnen we bottlenecks voorkomen en de efficiëntie maximaliseren.” Devion gebruikt ook AI voor preventief onderhoud, een steeds belangrijker wordende toepassing. “Onze systemen kunnen patronen herkennen in de werking van machines en tijdig signaleren wanneer er onderhoud nodig is, voordat er storingen optreden. Dit minimaliseert ongeplande stilstanden en verhoogt de betrouwbaarheid van de productie”, volgens Declerck.
De benadering van innovatie gaat voor Devion verder dan alleen de technologie. Het bedrijf ziet het als hun missie om voortdurend voorop te lopen in een snel veranderende industrie. “We leven in een wereld die constant én steeds sneller in beweging is. Als bedrijf moet je blijven rennen om voor te blijven”, zegt Declerck. “In elk project streven we ernaar om een mix te bieden van 80% bewezen technologie en 20% innovatie. Zo blijven we vooruitgaan, terwijl we tegelijkertijd stabiele en betrouwbare oplossingen bieden aan onze klanten.” Met zijn unieke mix van machinebouw, systeem integratie en softwareontwikkeling speelt Devion een sleutelrol in de transitie van verouderde productiesites naar de voedingsfabrieken van de toekomst. Door continu te innoveren en slimme technologieën te omarmen, blijft het bedrijf zijn klanten ondersteunen bij de uitdagingen van vandaag en morgen.
Neem dan rechtstreeks contact op met Devion bv.