NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
VX SE: nieuwe vrijstaande systeembehuizing van Rittal

VX SE: nieuwe vrijstaande systeembehuizing van Rittal

Rittal lanceert haar nieuwe vrijstaande kasten VX SE. De kasten vormen een ideale tussenoplossing voor Rittal AX compacte behuizingen en VX25 gekoppelde behuizingen. De VX SE biedt een nog snellere montage, een eenvoudigere configuratie en meer veiligheid, evenals een ongekende systeemcompatibiliteit. Met een 300 mm diepe behuizingsvariant biedt de VX SE ook nieuwe toepassingsmogelijkheden voor installaties waar de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld bij de sturing van HVAC-installaties.

Hoewel koppelbare schakelkasten vaak worden gebruikt voor individuele installaties, zijn ze niet altijd de beste oplossing. Als de behuizingen als stand-alone oplossing worden gebruikt, bieden individuele, vrijstaande behuizingen zoals de nieuwe VX SE van Rittal talrijke voordelen ten opzichte van gekoppelde behuizingen. Ze worden gebruikt in vele gebieden van de industrie en gebouwentechnologie. Typische toepassingsgebieden zijn onder andere compacte machines en systemen waarvan de stroomverdelings- en automatiseringscomponenten in één enkele behuizing worden ondergebracht.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe VX SE kasten zijn de snelle en eenvoudige montage, een bijzonder goede beveiliging tegen stof en vuil, een grote compatibiliteit met accessoires en het veelzijdige karakter van de kasten. 

Snelle en eenvoudige montage

In tegenstelling tot gekoppelde kasten met afneembare zijpanelen heeft de vrijstaande VX SE kast een romp uit één stuk plaatstaal of roestvast staal. De voorgevormde zijwanden en dak maken het bestellen van de kasten een stuk eenvoudiger en sneller. Bovendien zijn de zijwanden en het dak al geleidend verbonden met het frame, wat een extra tijdbesparing inhoudt omdat een aparte aarding van het frame niet nodig is. 

Een installateur die de vrijstaande VX SE behuizing met een breedte tot 1800 mm gebruikt, kiest bovendien voor een enorm besparingspotentieel. Dit betekent namelijk dat kleine koppelcombinaties van maximaal drie behuizingen eenvoudig kunnen worden vervangen door één enkele behuizing. Afdichtingen, koppelaccessoires, montageplaten en meerdere sokkelsystemen zijn dan niet meer nodig. Zo hoeven geen grote montagewerkzaamheden meer uitgevoerd te worden.

Uitstekende beveiliging 

Een verhoogde veiligheid is ook gegarandeerd, omdat er zich bijvoorbeeld niet langer openingen tussen de zijkanten, het dak en het frame bevinden waarin vuil zich kan ophopen. De basisuitvoering van de VX SE beschikt over een beschermingsklasse IP 55, stootvastheid IK 10, automatische potentiaalvereffening, hoge stabiliteit door enorme torsiestijfheid en een draagvermogen van 1,5 ton. Voor hogere eisen aan de beschermingsgraad bij gebruik in zware omstandigheden is de behuizing optioneel verkrijgbaar in een IP 66 en NEMA 4/4x uitvoering. Geïntegreerde wartelplaten in de basis maken de kabelinvoer in de kasten met hoge dichtheid bijzonder eenvoudig en zorgen voor een ergonomische voorbereiding op de kabeldoorvoer.

Veelzijdig  

Voor toepassingen in ruimtes waar verwarming, airconditioning of ventilatie beheerd worden, biedt Rittal haar VX SE met extra afmetingen in 300 mm diepte aan. Hiermee boort Rittal een nieuwe markt aan omdat het nu ook kasten kan installeren op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Installateurs profiteren van het brede scala aan installatiemogelijkheden, flexibele kabeldoorvoeropties met het nieuwe modulaire bekabelingssysteem, evenals individuele en snelle aanpassingen zoals uitsparingen in de behuizing.

Compatibel met behuizingssysteem VX25 

Rittal maakt de nieuwe vrijstaande behuizing VX compatibel om te kunnen blijven rekenen op de voordelen van het gekoppelde behuizingssysteem VX25. Zo hoeven kastenbouwers bij de overstap naar de VX SE niet na te denken over de techniek of de montage: alles blijft hetzelfde. Omdat de bodem van de VX SE nu identiek is aan die van de VX25, kunnen VX accessoires voor de kabelinvoer, zoals wartelplaten of rails voor kabeltrekontlasting, eenvoudig worden overgenomen en geïnstalleerd. 

VX compatibiliteit in de interieurbouw is mogelijk via het gebruik van adapterrails die het eenvoudig maken om bijvoorbeeld het chassis, de railsystemen en deelmontageplaten van de VX25 in de VX SE te monteren. Zo kan de complete VX SE worden uitgebreid met VX25 accessoires. Daardoor hebben kastenbouwers geen aparte interieuraccessoires voor de vrijstaande kast nodig, maar kunnen ze gebruikmaken van bestaande accessoires. 

Met de VX SE biedt Rittal een slimme combinatie van systeembehuizing en individuele behuizingstechniek met een groot aantal voordelen waardoor machine- en installatiebouwers hun productiviteit kunnen verhogen. 

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details