NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Voor een onberispelijke hygiëne
BOSS Cleaning werkt hard aan de knowhow van zijn team, dat intussen meer dan 200 medewerkers telt. Ze krijgen voortdurend bijscholing in verband met voedselveiligheid.

Voor een onberispelijke hygiëne

Overal waar hygiëne op een hoog niveau staat is het team van BOSS Cleaning een graag geziene gast. Ze zijn dagelijks in de weer in voedingsbedrijven over heel het land om met de juiste reinigingstechnieken de voedselveiligheid te helpen verzekeren. Op een digitale manier, want klanten kunnen in de app en op het platform alles nauwgezet opvolgen voor een perfecte traceerbaarheid van elke reinigingsstap.

Mustafa Kaya, zaakvoerder van BOSS Cleaning wilde het anders doen. Van bij de oprichting van zijn bedrijf koos hij resoluut voor digitalisering. “Een topproduct begint met top­­-hygiëne. Om een perfecte reiniging af te leveren, vertrekken we daarom vanuit een audit om de meest gevoelige zones in kaart te brengen en er gepaste oplossingen rond voor te stellen. Maar dat is maar één kant van het verhaal. Je moet tegelijk op een laagdrempelige manier in interactie kunnen gaan met je klant en hem van een perfecte traceerbaarheid voorzien. Twee zaken die je het beste op een digitale manier kunt realiseren.” Dat begon met een webgebaseerd platform dat voor elke klant alle data in verband met de reiniging op een overzichtelijke en makkelijk toegankelijke locatie bewaart. Informatie over wie de reiniging heeft uitgevoerd, foto’s van problemen, meetresultaten uit het labo, certificaten … Alles komt erin. Twee jaar geleden is daar ook nog een app bijgekomen. “Het zijn onze mensen die het elke dag waarmaken op de werkvloer. Maar dankzij de digitale tools die zij en onze klanten hanteren, kunnen we ze eenvoudig verbinden met elkaar voor het best mogelijke resultaat”, aldus Kaya.

BOSS Cleaning neemt zijn verantwoordelijkheid op door zo milieuvriendelijk mogelijk te handelen en zo efficiënt (in tijd, water, energie en chemicaliën) mogelijk te reinigen.

Juiste knowhow, ervaring en certificaten

Een grondige aanpak dus die ook terugkeert in hoe BOSS Cleaning tewerk gaat bij de reiniging zelf. Kaya: “Voedselveiligheid gaat iedereen aan, iedereen kan een besmet product op zijn bord krijgen. Daarom proberen we er bij elke medewerker het belang van wat ze aan het doen zijn in te slijpen. Er is geen plaats voor nonchalance in onze branche. Ze mogen fier zijn op hoe ze bijdragen aan de voedselveiligheid”, beklemtoont Kaya. Daarnaast werkt BOSS Cleaning hard aan de knowhow van zijn team, dat intussen meer dan 200 medewerkers telt. Een HACCP cursus is de basis, de kennis van meer ervaren collega’s toont hen de praktijk. Maar ze krijgen voortdurend bijscholing rond allerhande topics in verband met voedselveiligheid. Mürsel Kesikbas, Quality Control & Prevention Advisor: “Hoe beter zij geïnformeerd zijn, hoe beter we de klant kunnen informeren over hoe de hygiëne nog verder geoptimaliseerd kan worden. De laatste jaren heeft de reinigingsmarkt een enorme evolutie ondergaan. Tien jaar geleden was een onberispelijke hygiëne een luxe, nu is het een noodzaak. Bedrijven beseffen hoe belangrijk het is om de juiste hygiënische praktijken toe te passen en staan open voor partners zoals wij die hen gedurende dat volledige traject kunnen begeleiden. Met de juiste knowhow, ervaring en certificaten.”

Sterke reputatie in hygiëne

Een taak die BOSS Cleaning heel serieus neemt. Kesikbas: “Voedingsbedrijven moeten verzekerd zijn van goede hygiënische praktijken om de voedselkwaliteit te garanderen. Zwart-op-wit. We nemen daarom tijdens de reiniging ook stalen om de ATP-waarden op te volgen, zodat de klant zeker kan zijn dan we onze job goed gedaan hebben. Het mooiste compliment dat wij al kregen? Dat auditers aan voedingsbedrijven onze naam doorgaven voor een betere reiniging.” Die reputatie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een vijftal medewerkers van BOSS Cleaning werkt voortdurend aan kwaliteit en preventie. “Op basis van de digitale input van onze klanten en onze medewerkers gaan we op zoek naar pijnpunten en reiken we oplossingen aan voor een betere hygiëne. Heeft een voedingsbedrijf problemen met een specifieke contaminatie, dan nodigen we ze uit aan tafel. Samen gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing. Door voortdurend de nieuwste technieken op te volgen, maken we ons hard dat we voor elke vervuiling de juiste reiniging kunnen bedenken”, voegt Kesikbas eraan toe.

Overal waar hygiëne op een hoog niveau staat is het team van BOSS Cleaning een graag geziene gast.

Aandacht voor duurzaamheid

De juiste reiniging maar ook een duurzame reiniging. BOSS Cleaning neemt zijn verantwoordelijkheid op door zo milieuvriendelijk mogelijk te handelen en zo efficiënt (in tijd, water, energie en chemicaliën) mogelijk te reinigen. “Dat begint met onze medewerkers. Zij carpoolen samen naar de werkplek en zorgen zo voor minder CO2-uitstoot. Daarnaast onderzoeken we voortdurend of er voor elk van onze gebruikte producten meer ecologische varianten bestaan, die dezelfde werkzaamheid garanderen. Want op dat vlak willen we geen compromissen sluiten. De  kwaliteit van de reiniging staat altijd voorop”, besluit Kaya.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details