NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Vier redenen waarom afwatering telt

Vier redenen waarom afwatering telt

Vooral het verwijderen van vetten, oliën en smeervet (FOG, fats, oils & grease) heeft een directe impact op hoe goed uw afwateringssysteem zal functioneren. Maar waarom is het nu zo belangrijk om FOG en afvalwater goed onder controle te houden in uw productieruimte of keuken?

1. Verstopte leidingen

Heeft u regelmatig problemen met verstoppingen in uw leidingsysteem en afwatering? Dan stapelen er zich hoogstwaarschijnlijk FOG en ander voedselafval in op. Dit brengt de hygiëne in gevaar, kost u kostbare tijd en kan potentieel zelfs leiden tot een volledige stilzetting van uw productie. Ze kunnen ook andere schade tot gevolg hebben.

2. Welzijn van uw medewerkers

Verstopte leidingen verhinderen dat het afwateringssysteem het afvalwater uit uw productie kan afvoeren naar het rioleringsnetwerk. Hierdoor kunnen natte en vettige zones op uw vloer ontstaan, wat de kans op slipgevaar verhoogt voor uw medewerkers. Door uw vetafscheider goed te dimensioneren en ontwerpen, door de toepassing van terugslagkleppen en wanneer nodig de installatie van een pompstation, kan er geen vervuild water terug in uw productie of keuken stromen. Bij ACO garanderen we bovendien dat elk vetafscheidingssysteem veilig, makkelijk te bedienen en proper is, zodat uw productie of keuken een aangename werkomgeving blijft voor uw medewerkers.

3. Vervelende geurtjes

Een efficiënt systeem voor vetafscheiding en afwatering zal voorkomen dat er zich FOG kan opbouwen in de leidingen en de afwatering. Daardoor worden ook die onaangename geurtjes vermeden die vervelend zijn voor uw medewerkers, of afhankelijk van de locatie van uw productie of keuken, voor uw klanten.

4. Schoonmaak- en gerelateerde kosten

Spenderen u en uw team heel veel tijd aan schoonmaak? Is het volume aan water en aan reinigingsproducten wel evenredig met het formaat en het type van uw productieruimte? Om de operationele kosten tot een minimum te herleiden, zijn onze vetafscheidingsinstallaties ontworpen om schoonmaakkosten en de productiestilstand die ermee gepaard gaat te beperken. Ze zijn bijzonder kostenefficiënt te bedienen en te onderhouden. Onze brede waaier van hygiënisch ontworpen afwateringsystemen zijn specifiek ontwikkeld om volledig reinigbaar te zijn voor een betere hygiëne en lagere schoonmaakkosten.

Wat kan u doen als u vetafscheiding wil aanpakken?

Verschillende oplossingen in vetafscheidingsinstallaties zijn mogelijk, die tegemoetkomen aan verschillende eisen van uw bedrijf, ongeacht of u over een grote of een kleine productieruimte of keuken beschikt. Wij voorzien vetafscheiders conform EN1825 die volledig compatibel zijn met ACO afvoergoten, kanalen en leidingproducten. Daarnaast staat er een team van technische ontwerpspecialisten klaar om u voor uw project van het juiste advies te voorzien, zodat u een oplossing op maat krijgt van uw productie en keuken.

Wil je gratis je afwateringssysteem laten evalueren ?
Neem dan contact op met Reggy Dekeyser – [email protected]  – http://www.hygienefirst.com/be-nl

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details