NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Veertig jaar vakmanschap in verpakken, coderen en etiketteren
Het hechte Presa team staat steeds klaar om klanten uit diverse sectoren vakkundig te helpen.

Veertig jaar vakmanschap in verpakken, coderen en etiketteren

Wie professioneel verpakken, coderen en etiketteren zegt, zegt Presa! Dit jaar blaast deze totaalleverancier van machines, software, wisselstukken en verbruiksgoederen veertig kaarsjes uit. Al vier decennia lang is Presa, met hoofdkantoor in Overijse, een trouwe partner voor tal van ondernemingen in België en Luxemburg. Ook heel wat voedingsverwerkende bedrijven zijn al vele jaren vaste klant.

Het verhaal van Presa start in februari 1983, dus exact veertig jaar geleden. Het bedrijf werd in Ukkel opgericht onder de naam Swedot Europe, met focus op industrieel printen. In 1991 volgde een verhuis naar Waver, waarbij de bedrijfsactiviteit uitgebreid werd met etiketteren. Dankzij de overname in 2006 van de firma BusinessPrint – opgericht in 1994 – breidde het product-
assortiment verder uit met compacte desktop labelprinters, mobiele scanners en patiëntenpolsbandjes. 

Totaalleverancier

In 2014 verhuisde Presa naar Overijse na de overname van Tendeur Universel – sinds 1961 een gevestigde waarde op gebied van verpakkingsmachines.  Dankzij deze verhuis kwam er een verdubbeling van het magazijnoppervlak en een ruime showroom. Sindsdien kunnen klanten de machines persoonlijk komen testen met hun eigen productstalen. De recentste uitbreiding tot slot dateert van 2020, met de interessante toevoeging van de productgroep controle & inspectie aan het assortiment. Dit alles maakt van Presa een heuse totaalleverancier.

De krimpverpakkingsmachines van Audion zijn een topper binnen het ruime Presa assortiment.

Hecht team van enthousiaste medewerkers

Vandaag telt Presa 35 enthousiaste medewerkers. Dit aantal stijgt jaar na jaar om de groeiende vraag van klanten aan te kunnen. Binnen dit team zijn ruim tien service engineers dagelijks op de baan om klanten te helpen bij installaties, onderhoud en expertise. Dankzij de toewijzing van een specifieke regio en expertise per service engineer is een snelle en kwalitatieve service gegarandeerd. Ook de accountmanagers van Presa hebben hun eigen regio en expertise binnen het productassortiment. Zo slagen ze er telkens in om elke klant de juiste oplossing aan te bieden. Elke accountmanager gaat voor een duurzame langetermijnrelatie met zijn of haar klanten.

Grote voorraad aan machines en verbruiksgoederen

Die persoonlijke klantenbenadering rendeert. Elk jaar vinden veel nieuwe klanten de weg naar Presa, wat het bedrijf een stabiele groei oplevert. Ondertussen spreken we over meer dan 11.500 geïnstalleerde machines in de BeLux. Uiteraard ligt het solide en brede productassortiment mee aan de basis van deze groei. Klanten appreciëren de grote voorraad aan reservedelen, verbruiksgoederen en machines die Presa ter beschikking stelt, met onder meer tientallen units aan inkjet-, laser- en folieprinters, verpakkingsmachines en etiketteermachines. Het resultaat? Altijd een snelle levering van bestelde producten, waardoor de klant de garantie heeft dat zijn productieprocessen zo optimaal mogelijk blijven draaien.

Gecertificeerde marktspeler

De ambitie om klanten steeds zo efficiënt mogelijk te helpen, komt ook tot uiting via het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015 waarover Presa al enkele jaren beschikt. Ook in de veiligheid van het eigen personeel investeert het bedrijf volop, wat een VCA*-certificaat opleverde. Via leuke teambuildingactiviteiten genieten de medewerkers trouwens van een aangename en hechte werksfeer.

Duurzame leveranciersrelaties

Niet alleen klanten en eigen werknemers worden bij Presa in de watten gelegd. Ook duurzame contacten met leveranciers staan hoog op de agenda. Zo was het bedrijf destijds de allereerste verdeler ter wereld van Linx, de Britse fabrikant van kleinkarakter inkjetprinters, en van Matthews, de Zweedse fabrikant van grootkarakter inkjetprinters. Ook met marktspelers als Audion, Minipack, Solaris en ALtech bouwde Presa de voorbije decennia een intensieve samenwerking op.

Al 40 jaar is Presa verdeler van de kleinkarakter inkjetprinter van Linx.

Praktijkcases

Voedingsverwerkende bedrijven doen al vele jaren dankbaar beroep op de producten en diensten van Presa. Zo is er tuinbouwbedrijf Van Bulck uit Putte, dat gebruik maakt van een inkjetprinter, cartridge printer, pallet­labelaar en labelsoftware om op tomatenkisten en palletten te printen en etiketteren. Of PolarPack uit het Nederlandse Waalwijk, dat evolueerde van het manueel bundelen van dozen diepvriesgroenten naar een automatische bundelverpakkingslijn. Op de website van Presa vind je nog talrijke klanten­getuigenissen. Bijvoorbeeld van Allnuts uit Herk-de-Stad die het manueel verpakken van potjes met noten, vruchten en zaden verving door een geautomatiseerd verpakkings­proces met twee automatische krimpverpakkings­lijnen.

Klaar voor de toekomst!

De voorbije veertig jaar positioneerde Presa zich als toonaangevende totaalleverancier op het vlak van verpakken, coderen en etiketteren. Samen met haar klanten bouwt de onderneming enthousiast verder aan een mooie bedrijfsgroei. Op naar nog eens veertig jaar!    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details