NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Uitrol van Equans Digital in België en Luxemburg

Uitrol van Equans Digital in België en Luxemburg

 Alle digitale expertise samen in een internationaal netwerk bestaande uit meer dan 6 000 deskundigen 

Om de digitale transitie van zijn klanten verder te faciliteren brengt Equans Belux zijn digitale expertise samen in Equans Digital. Als multi-technische dienstverlener met meer dan 70 jaar ervaring op de Belgische markt, wil Equans op die manier alle digitale kennis bundelen onder een nieuwe merknaam. 

Thierry Levieux, Head of Equans Digital Belux, licht toe waarom dit een voordeel inhoudt voor de klanten: “Als onderdeel van een wereldwijde groep kunnen we niet enkel een beroep doen op onze eigen experten en oplossingen, maar ook op die van de collega’s in de andere landen. Die bestaande kennis brengen we tot bij onze klanten, waar deze zich ook bevinden. Digital stopt niet aan de landsgrenzen.” 

Equans Digital werd in 2022 gelanceerd in Frankrijk en wordt nu ook uitgerold in België en Luxemburg. Met 700 digitale en ICT experten beschikken we in België over een belangrijk lokaal kenniscentrum binnen de Equans Groep. 

Digitale oplossingen die leiden tot betere performantie 

Energie-efficiëntie en het beperken van de CO2-uitstoot staan hoog op de agenda bij klanten in heel diverse sectoren. Digitale oplossingen kunnen hierbij helpen om de beschikbare data te verzamelen, in kaart te brengen en gericht de juiste acties te nemen. Daarnaast spelen ze ook een belangrijke rol om de processen en installaties van klanten efficiënter te maken en hun performantie te verbeteren. 

Equans beschikt over een unieke positie dankzij de combinatie van onze diepgaande kennis van de processen en installaties van onze klanten en onze expertise in digitale oplossingen. De combinatie van beide stelt ons in staat toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten door efficiënte oplossingen aan te bieden in functie van hun specifieke behoeften. 

“Al jaren is Equans een trouwe partner voor zijn klanten, die meedenkt en meewerkt, van installatie tot dagelijkse operaties. Hierdoor voelen we de noden van onze klanten zeer goed aan en begrijpen we exact wat ze zoeken. Ook voor alle vragen omtrent digitalisering kunnen we op die manier de bestaande technische know-how koppelen aan de kennis van onze digitale experten, zodat we nog beter en sneller op de behoeften van onze klanten inspelen,” zegt Levieux. 

Een brede waaier aan oplossingen en applicaties 

Als integrator kunnen we alle type data verzamelen, visualiseren en centraliseren, zodat klanten de juiste beslissingen kunnen nemen. Denk hierbij aan oplossingen in het kader van slimme gebouwen, waarbij we alle gebouwbeheersystemen samenbrengen binnen één uniek platform, inclusief alle veiligheidssystemen en toegangscontroles. Maar ook aan industriële toepassingen, waarbij artificiële intelligentie ingezet wordt om de kwaliteit en de efficiëntie van de processen te verbeteren en de levensduur van de installaties te verlengen. 

Thierry Levieux: “Wat Equans Digital zo uniek maakt? Dat is het ongelooflijke aanbod dat we kunnen bieden dankzij de combinatie van digitale expertise en diepgaande technische kennis van de processen van onze klanten. Hoe complex de vraag ook is, het volstaat om Equans Digital te contacteren. Wij brengen de juiste mensen en bouwstenen samen, voor een oplossing op maat die onze klanten daadwerkelijk vooruithelpt.” 

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details