NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Uitgebreide configurator berekent in geen tijd juiste aandrijvingsoplossing
Groschopp beschikt inmiddels over meer dan 60.000 referenties in zijn database.

Uitgebreide configurator berekent in geen tijd juiste aandrijvingsoplossing

De aandrijving is het hart van elke machine en cruciaal dus om ze efficiënt te laten werken. Er komt al heel wat bij kijken om de juiste keuzes te maken in functie van de toepassing, maar voor bedrijven in de voedingsindustrie is de oplossing van dat vraagstuk nog net ietsje complexer. Hygiëne moet immers de prioriteit zijn. Groschopp heeft zijn 75 jaar aan kennis en ervaring daarom geborgd in de inventieve G Configurator. Deze intelligente zoekmachine berekent voor u aan de hand van de voornaamste parameters van uw applicatie in enkele kliks de meest geschikte oplossing. 

De troef bij uitstek van Groschopp? De kennis en de kunde om mee te denken over de best passende oplossingen voor klanten. “Technische talenten strikken wordt steeds moeilijker. We zien dat daardoor bij machinebouwers de behoefte aan inhoudelijke ondersteuning groeit om de juiste aandrijfelementen te selecteren. Een rol die we ter harte nemen”, vertelt Cock den Uijl, directeur van Groschopp BV. Via de inventieve G configurator op de website kunnen machinebouwers zelf de selectie al afbakenen. De grondgedachte erachter? Snel op de plaats van bestemming. “Aan de hand van de relevante parameters toerental, koppel en vermogen, maar ook voorkeur bouwvorm, type motor, type uitgaande as … helpen we onze klanten efficiënt hun weg vinden in het brede aanbod van Groschopp. Er zitten intussen meer dan 60.000 combinaties in de database. Het slimme aan de G configurator is dat hij niet zomaar items presenteert die voldoen aan de parameters, maar dat hij berekeningen uitvoert aan de hand van die parameters en daarvan de resultaten presenteert. Zo komen gebruikers in geen tijd uit bij de technisch meeste geschikte motor en/of reductor”, vult Rob Den Uijl, directeur van Groschopp BV aan. De juiste oplossing gevonden, dan kunt u meteen ook alle tekeningen en specificatiebladen van de aandrijving bekijken en downloaden.

De intelligente G configurator berekent voor u aan de hand van de voornaamste parameters van uw applicatie in enkele kliks de meest geschikte aandrijfoplossing.

Voedselveiligheid is meer dan rvs alleen

Geheel nieuw sinds enkele weken is de keuzemogelijkheid rvs. “Voedselveiligheid is een no brainer. Componenten, machines en zelfs hele productielijnen moeten technisch perfect afgewerkt zijn om het risico op contaminatie tot nul te herleiden. Groschopp volgt de richtlijnen van EHEDG om vanuit het ontwerp al een goede hygiëne te garanderen. Rvs is het materiaal bij uitstek, ook voor aandrijfoplossingen. Omdat het goed bestand is tegen de agressieve reinigingsmiddelen die de voedingsindustrie gebruikt”, aldus Cock. “Maar rvs is zeker niet de enige oplossing in omgevingen met hoge hygiëne-eisen. In veel gevallen volstaat een oppervlaktebehandeling van het materiaal, zoals de SILA-COAT® bescherming.” Dit is een zuurbestendige laag die door middel van een elektrolytisch dompelproces aangebracht is op de buitenzijde van de motorreductoren. “De coating biedt bescherming tegen reinigingsmiddelen met een pH waarde tussen 2 en 14. Bovendien geleidt ze goed warmte waardoor aandrijvingen compacter zijn uit te voeren dan met rvs.” 

De kennis en kunde van Groschopp maakt het verschil om tot de technisch en budgettair meest geschikte oplossing te komen voor uw applicatie.

Slim meedenken

Wederom maakt de kennis en kunde van Groschopp dus het verschil om tot de technisch en budgettair meest geschikte oplossing te komen. “Via de dienst ‘Consultive’ wordt echt ingezet om een antwoord te geven op kennisvragen die de klant heeft. Vaak wanneer ruimtegebrek of andere omstandigheden vragen om ‘out of the box’ denken. We denken in een vroeg stadium van het ontwerptraject al mee met de klant. Om de juiste oplossingen te kunnen aandragen zijn kennis en ervaring een vereiste in onze branche. Maar je kan niet alles in een configurator gieten. Onze medewerkers hebben veel knowhow van de markt, de techniek, de toepassingsgebieden en de producten. Wij zijn continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt en weten welke innovaties er zijn. Wij kunnen rekenen op een betrouwbaar partnernetwerk en werken samen met de beste leveranciers, waardoor we hoogwaardige producten en advies op maat kunnen bieden. In nauwe samenwerking met onze klanten of de partners van onze klanten gaan wij op zoek naar de best passende eindoplossing en maken wij het proces inzichtelijk”, besluit Rob.   

Ook benieuwd om de G conOok benieuwd om de G configurator eens uit te testen?figurator eens uit te testen? Kijk op https://groschopp.nl/filter/

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details