NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Uitgebreide allergenenbeheerdiensten: verhoogde normen voor voedselveiligheid
Het assortiment van Christeyns kenmerkt zich door de bewezen doeltreffendheid tegen de eliminatie van gluten, ei, pinda, schaaldieren, melkeiwitten en soja.

Uitgebreide allergenenbeheerdiensten: verhoogde normen voor voedselveiligheid

In de dynamische wereld van de voedingsindustrie staat minutieuze aandacht voor allergenenbeheer centraal. De onbedoelde aanwezigheid van allergenen in voedsel kan producten onveilig maken voor bepaalde consumenten, met risico op ziekte of in extreme gevallen het veroorzaken van anafylactische reacties. Met het oog op dit kritieke aspect heeft CHRISTEYNS een gecoördineerd plan geïmplementeerd voor allergenenbeheer in de voedings-, zuivel- en drankenindustrie. Deze dienst voorziet bedrijven van essentiële instrumenten om reinigingsprocessen te monitoren en strenge hygiënepraktijken te handhaven binnen hun faciliteiten.

Effectief allergenenbeheer vereist een allesomvattende aanpak, waarbij alle operationele stadia worden overwogen, van de import van grondstoffen tot de productie en verpakking van het eindproduct. Bedrijven moeten controleprocedures en -instrumenten instellen om potentiële voedselverontreiniging door allergenen uit de omgeving, andere voedingsmiddelen of door operators te voorkomen. De dienst Allergen defense van Christeyns biedt de nodige tools voor snelle en effectieve detectie van allergenen die allergische reacties bij consumenten kunnen veroorzaken. Deze dienst is het resultaat van jarenlange ervaring en onderzoek, in samenwerking met toonaangevende instellingen en universiteiten.

Met de Elisa kit kunnen de in de monsters aanwezige allergenen worden opgespoord en gekwantificeerd.

Preventie en genezing: de Allergen defense benadering

Allergen defense omvat enerzijds het opsporen van allergenen en anderzijds een reeks preventieve maatregelen om toekomstige risico’s tot een minimum te beperken, zowel in industrieën die deze besmetting hebben vastgesteld als in industrieën die hun preventiemechanismen willen verbeteren. In de analysefase worden de nodige corrigerende controlemaatregelen voorgesteld en uitgevoerd. Indien nodig wordt een plan opgesteld voor de bestrijding en eliminatie van verontreiniging, en in alle gevallen wordt een preventieplan opgesteld om de mogelijkheid van voedselverontreiniging te voorkomen. Allergen defense omvat essentiële aspecten voor de controle van allergenen via oppervlakte­hygiëne, wat fundamenteel is voor de volledige eliminatie van allergenen:

  • Opstellen van procedures voor de identificatie van kritieke punten en het gebruik van de juiste producten;
  • Toepassen van procedures voor de eliminatie van besmetting;
  • Valideren van het hygiëneproces en periodiek verifiëren van de resultaten.

Ruim assortiment

Christeyns beschikt over een assortiment producten voor de eliminatie van allergenen, zowel op basis van enzymen als op basis van specifieke combinaties van chemische stoffen. Dit assortiment kenmerkt zich door:

  • Bewezen doeltreffendheid tegen de eliminatie van gluten, ei, pinda, schaaldieren, melkeiwitten en soja door externe laboratoria;
  • Afbraak en eliminatie van eiwitten en vetresten, met een hoog reinigend vermogen;
  • Neutrale pH, niet corrosief voor materialen en een laag blootstellingsrisico voor de gebruiker;
  • Biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk, gemakkelijk afbreekbare samenstelling;
  • Validatie door externe laboratoria en interne procedures tegen de meest relevante allergenen.

Doeltreffende reinigingsproducten: MIDA ENZY 1004 en 1005

Twee producten die bijzondere aandacht verdienen, zijn MIDA ENZY 1004 en MIDA ENZY 1005. Dit zijn enzymatische reinigingsmiddelen die de voedselveiligheid verbeteren door allergenen te verwijderen. MIDA ENZY 1004 is een schuimend enzymatisch reinigingsmiddel voor het verwijderen van allergenen van open oppervlakken. MIDA ENZY 1005 is een niet-schuimend middel voor CIP-systemen met dezelfde doeltreffendheid. Beide producten, specifiek ontwikkeld door Christeyns, zijn gevalideerd door externe laboratoria voor de verwijdering van veel voorkomende allergenen in de voedingsindustrie, zoals gluten, ei, pinda, schaaldieren, melkeiwit en soja.       ■

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details