NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Train uw kennis van voedselveiligheid met HACCP-spelvormen
Naast de HACCP Escaperoom zijn er verschillende andere spelvormen die worden gebruikt om voedselveiligheid te onderwijzen en te versterken. Van het educatieve grote HACCP-bordspel, tot een interactieve quiz en vier-op-een-rij.

Train uw kennis van voedselveiligheid met HACCP-spelvormen

In de wereld van voedselveiligheid is het essentieel om voortdurend innovatieve en boeiende manieren te vinden om kennis over te dragen en bewustzijn te vergroten. Bij Mérieux NutriSciences, KTBA doen wij dat onder andere door middel van onze HACCP-spelvorm trainingen.

HACCP, dat staat voor Hazard Analyses Critical Control Points, is een certificering die opgevolgd wordt om voedselveiligheid te waarborgen. Normen zoals BRC en IFC stellen dan ook een jaarlijkse herhaalde HACCP-training voor om uw certificering te kunnen behouden. Met de HACCP-spelvormen wordt educatie gecombineerd met entertainment om een diepgaand begrip van voedselveiligheidsprotocollen te bevorderen. De nieuwste spelvorm die bij Mérieux NutriSciences, KTBA is uitgebracht, is de HACCP Escaperoom, een unieke en meeslepende ervaring die deelnemers uitdaagt om hun kennis en vaardigheden op het gebied van voedselveiligheid te testen en te versterken.

Hier wordt er in teams gestreden om wie het snelst de puzzels kan oplossen om op tijd te zijn voor de auditor die onverwachts voor de deur staat.

Teamsamenwerking in actie

De escaperoom training heeft de inhoud van onze andere HACCP-trainingen, maar wordt afgesloten met een spel in escaperoom vorm. Hier wordt er in teams gestreden om wie het snelst de puzzels kan oplossen om op tijd te zijn voor de auditor die onverwachts voor de deur staat. Van het identificeren van potentiële gevaren tot de juiste volgorde van het protocol, deelnemers worden uitgedaagd om samen te werken, probleemoplossende vaardigheden te gebruiken en snel te handelen om alle puzzels op tijd op te lossen. Deze interactieve benadering zorgt voor een diepgaand begrip van de HACCP-principes en bereidt deel­nemers voor om deze toe te passen in hun professionele praktijk.

Andere spelvormen

Naast de HACCP Escaperoom zijn er verschillende andere spelvormen die worden gebruikt om voedselveiligheid te onderwijzen en te versterken. Van het educatieve grote HACCP-bordspel, tot een interactieve quiz en vier-op-een-rij. Deze diverse benaderingen bieden verschillende leermogelijkheden voor individuen en teams. Door deel te nemen aan deze spelvormen kunnen professionals in de voedselindustrie hun kennis opfrissen, nieuwe inzichten verwerven en hun vaardigheden verbeteren, wat bijdraagt aan een cultuur van voortdurende verbetering en uitmuntendheid op het gebied van voedselveiligheid.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details