NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Sticomax neemt Nederlandse ViwateQ® over en versterkt positie als marktleider in hygiënische machines en constructies voor de voedingsindustrie
Lode De Boe, CEO Sticomax en Gerard Vink, CEO en overlater ViwateQ

Sticomax neemt Nederlandse ViwateQ® over en versterkt positie als marktleider in hygiënische machines en constructies voor de voedingsindustrie

De West-Vlaamse machinebouwer Sticomax heeft de Nederlandse RVS(roestvrijstaal) technoloog ViwateQ® overgenomen. is specialist in geavanceerde oppervlaktebewerkingstechnologie voor RVS-machines en -constructies. Onlangs verwierf Sticomax al de licentie voor de ViwateQ® Finishing-technologie, een innovatieve vervanger van glasparelstralen die de reiniging van hun machines voor de voedingsindustrie aanzienlijk verbetert. Sticomax is de overkoepelende holding boven Stumaco (Staden), Intocon (Ieper) en Romonta (Katwijk aan Zee, Nederland). Met de acquisitie stelt de machinebouwer de technologie breed open voor de markt en versterkt zijn positie als marktleider in hygiënisch ontworpen RVS transportsystemen, machines en constructies. 

Duurzame innovatie voor voedselveiligheid

De ViwateQ® -technologie verwijdert de oxidelaag en ongewenste verontreinigingen van RVS en aluminium constructies zonder beitsproces. Dit zorgt voor een microscopisch gladder oppervlak dat sneller en efficiënter te reinigen is en waarop voedselresten minder blijven kleven. Het verbetert de hygiëne en efficiëntie voor voedselverwerkende bedrijven aanzienlijk doordat de kans op kruiscontaminaties en blokkades drastisch vermindert en reinigingsstilstanden gereduceerd worden. 

Sticomax investeerde eerder al in drie nieuwe straalcabines, één voor elke dochteronderneming, om de ViwateQ® -technologie toe te passen. Deze cabines, 12 meter breed, 16 meter lang en 6 meter hoog, maken het mogelijk om machines van alle formaten te behandelen.

Grootschalige implementatie

ViwateQ® zal als een onafhankelijk onderdeel binnen Sticomax opereren. De technologie wordt dus beschikbaar voor de brede markt, inclusief voor concurrenten van de andere bedrijven in de groep. ViwateQ® mikt daarbij voornamelijk op de voedingsindustrie, waar de vraag naar hygiënische, makkelijk reinigbare oppervlakken het grootst is.

“Ons doel is om de ViwateQ® Finishing technologie, die tot nu toe zorgvuldig en geleidelijk werd geïntroduceerd, nu breed beschikbaar te maken onder licentie.”, zegt Lode De Boe, CEO van Sticomax. “Hierdoor kunnen alle bedrijven die streven naar een topfinish voor hun RVS en aluminium constructies profiteren van deze innovatieve technologie. We zijn ervan overtuigd dat de integratie van de ViwateQ®’s expertise en technologieën de moderne voedingsindustrie zal helpen om nog efficiënter, hygiënischer en veiliger te opereren.”

Strategische overname

De overname van ViwateQ® past naadloos in de duurzame strategie van Sticomax om bedrijven in de voedingsindustrie optimaal te ondersteunen bij het streven naar de hoogste standaarden in voedselveiligheid. 

“Deze overname is een belangrijke stap om onze positie als marktleider in hygiënisch ontworpen RVS transportsystemen, machines en constructies verder te versterken. Door de unieke technologieën van ViwateQ® te integreren, kunnen constructeurs hun klanten voorzien van de meest innovatieve en betrouwbare oplossingen voor voedselveiligheid. Zo bevestigen we onze toewijding aan duurzame en innovatieve oplossingen die bedrijven helpen de hoogste hygiënenormen aan een lagere operationele kost te bereiken. “, aldus De Boe.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details