Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Nieuws

SSI Schäfer Software WAMAS® opgenomen in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Warehouse Management Systemen

gartner_social

12 augustus 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Gartner is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau met 16.000 medewerkers in 100 landen en met een omzet van $4,1 miljard (2020). Bedrijven in zowel de publieke als private sector vertrouwen op de expertise van Gartner, waaronder 76% van de Global 500″ bedrijven [2]. “Een Gartner Magic Quadrant is een hoogtepunt van onderzoek in een specifieke markt en geeft een breed beeld van de relatieve posities van de concurrenten in de markt. Door het toepassen van een grafische behandeling en een uniforme set van evaluatiecriteria, helpt een Magic Quadrant kopers van technologie om snel vast te stellen hoe goed technologieleveranciers hun verklaarde visies uitvoeren en hoe goed ze presteren ten opzichte van Gartner’s marktvisie”. Technologiekopers kunnen een Gartner Magic Quadrant gebruiken als een eerste stap om inzicht te krijgen in de technologieleveranciers die zij zouden kunnen overwegen voor een specifieke investeringsmogelijkheid [3].

Gartner heeft SSI Schäfer en haar WMS WAMAS® erkend als ‘challenger’ binnen het Magic Quadrant. Voor SSI Schäfer onderstreept deze onderscheiding eens te meer de kwaliteit en de centrale rol van de software binnen het brede portfolio van material-handlingproducten en -oplossingen van de onderneming. Steffen Bersch, CEO van de SSI Schäfer Groep, licht toe: “Software is een belangrijke motor voor intern transport. Deze erkenning bevestigt dat onze bedrijfsstrategie op lange termijn en onze focus op technologisch leiderschap de juiste aanpak is, vooral op het gebied van software. Ons handelen wordt consequent geleid door ons doel om onze klanten optimaal te voorzien van hoogwaardige software en efficiënte en duurzame logistieke en material-handlingoplossingen.”

Met meer dan 1.100 medewerkers die zich bezighouden met software-oplossingen op een totaal van 10.500 medewerkers is de SSI Schäfer Groep een zakenpartner die zeer goed op de hoogte is van de vereisten van de modernste goederenbehandeling, van hardware tot software. SSI Schäfer is ook een partner die deze eisen weet te vertalen in duurzame oplossingen voor haar klanten. Volgens de software-experts van SSI Schäfer moet een toekomstbestendig magazijnbeheersysteem in hoge mate gestandaardiseerd zijn, maar tegelijkertijd ook modulair en open van architectuur. Hierdoor kan de software naadloos worden geïntegreerd in verschillende IT-landschappen en technologieën. WAMAS is ontwikkeld op basis van deze eisen. Het biedt een breed scala aan WMS-processen en configureerbare procesvarianten, met een uitgebreid scala aan functies en modulariteit en standaardisatie. Het kan worden gebruikt in zowel manuele als zeer complexe, volledig geautomatiseerde logistieke systemen, voor klanten met één of meer vestigingen. Bovendien omvat het WAMAS-aanbod arbeidsbeheer, flexibele presentatie van essentiële KPI’s in dashboards en realtime visualisatie van alle materiaalstromen en mogelijke fouten. Deze informatie vormt de basis voor beslissingen om het volledige potentieel van alle material-handlingsystemen te benutten.

“We zijn zeer verheugd dat we erkend worden in het Magic Quadrant. Het laat zien dat we op de goede weg zijn met onze softwarestrategie en dat we onze klanten kunnen helpen hun processen nog efficiënter te beheren. Ik wil mijn team hartelijk bedanken dat het ons in staat heeft gesteld deze stap te zetten”, aldus Notker Steigerwald, SVP, hoofd van de Business Unit Logistics Solutions bij SSI Schäfer.

1 Gartner, Magic Quadrant for Warehouse Management Systems, Simon Tunstall, Dwight Klappich, 30 juni 2021

2 Het jaarlijkse rapport over de sterkste en meest waardevolle merken / brandirectory.com

3 Gartner, Magic Quadrant Research Methodology, https://www.gartner.com/en/research/methodologies/magic-quadrants-research

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details