NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Snel en betrouwbaar printen
Het komt erop neer dat je onmiddellijk een goede print krijgt, zodra je de Linx printer aanzet, ongeacht de omstandigheden.

Snel en betrouwbaar printen

CIJ- printers zijn bijzonder populair in de voedingsindustrie. CIJ staat voor continuous inkjet, een type printer dat in staat is om het snelle tempo van de productielijnen in voedingsbedrijven te volgen. Linx is een van de pioniers in deze markt en maakt ook vandaag nog steeds het verschil met zijn toestellen op vlak van productiviteit, aangezien het onderhoudsinterval nu al achttien maanden of zelfs twee jaar bedraagt. Presa staat in voor de verdeling van deze toestellen in België en voegt daar nog zijn vertrouwde service aan toe.

Bij CIJ- printers wordt er continu inkt aangevoerd en statisch geladen om vervolgens aan een frequentie tot 80 Hz via de nozzles de printboodschappen op het medium te plaatsen. Volledig contactloos. Een bijzonder snelle manier van printen, die ook kan dienen om complexe oppervlakken (hol, bol, cilindrisch, met groeven …) te markeren. “Ideaal dus om tegemoet te komen aan de verplichte gegevens die op de verpakking van voedingsmiddelen moeten komen”, vertelt Dennis Ansloos. 

Hoge productiviteit

Op vlak van productiviteit vallen de CIJ-printers van Linx, die Presa verdeelt, enorm in de smaak. “Het komt erop neer dat je onmiddellijk een goede print krijgt, zodra je de Linx printer aanzet, ongeacht de omstandigheden. En dat voor maanden aan een stuk zonder dat de gebruiker deze manueel moet reinigen. De Linx printer voert immers op het einde van elke productiebatch (bij het afsluiten van de printer) automatisch een reinigingscyclus van de printkop uit. Daardoor staat de printer altijd paraat voor de volgende batch en garandeert zo telkens een probleemloze opstart”, vervolgt Ansloos. 

Linx is een van de pioniers in de markt van CIJ-printers en maakt ook vandaag nog steeds het verschil met zijn toestellen op vlak van productiviteit, aangezien het onderhoudsinterval nu al tot twee jaar bedraagt.

Minder productiestilstand

De printkop wordt ook minder snel vuil dan andere merken. “Bijgevolg spreken we over minder productiestilstand aangezien je deze printkop maar om de drie maanden (in de praktijk zelfs veel langer) manueel moet reinigen. De Linx printkop is bovendien zeer robuust en enorm trillingvast. Kortom, gebruikers hebben er geen omkijken naar. Het vaste onderhoudsinterval voor Linx printers bedraagt trouwens minimaal achttien maanden, waarmee de concurrentie toch wel achterop gelaten wordt.” 

Gemakkelijkste printer op de markt

Daarnaast is het gebruiksgemak een veel gehoorde troef van de toestellen van Linx.  “De gemakkelijkste printer op de markt”, vat Ansloos het samen. “Zelfs zonder opleiding kan je ermee aan de slag. Een onderhoud kan de operator overigens eenvoudig zelf uitvoeren, zodat je geen dure techniekers over de vloer hoeft te krijgen. Alles zit in één compacte kit. De oude eruit, de nieuwe erin, en printen maar weer.”

Minimaliseren van menselijke fouten

Veel klanten ervaren al wel eens dat er een foutief lotnummer of vervaldatum op de verpakking is terechtgekomen. Wanneer ze deze fout tijdig opmerken, vergt het veel tijd om deze te corrigeren. Indien ze het niet tijdig merken en de foutief gemarkeerde producten komen in de winkel terecht, kost het ook nog eens een massa’s geld om alles terug te roepen. “Door een handscanner te koppelen aan de Linx printer leest een operator met behulp van een barcode eenvoudig data in (lotnummer, vervaldatum) die de Linx printer vervolgens print. Zo minimaliseer je dus de kans op menselijke fouten”, licht Ansloos toe.

Door een handscanner te koppelen aan de Linx printer leest een operator met behulp van een barcode eenvoudig data in (lotnummer, vervaldatum) die de Linx printer vervolgens print.

Voor elk wat wils

Presa heeft een brede waaier aan Linx CIJ printers in het gamma. Ansloos: “Voor elk wat wils. Van een eenvoudig model, waar opstartende bedrijven een perfecte printoplossing met heel veel flexibiliteit en mobiliteit mee in huis halen, tot de topreeksen die als hogesnelheidstreinen jouw boodschappen printen. Verder zijn er reeksen die ook met inkten voor voedselcontact werken of die net inzetten op een geminimaliseerd solventgebruik.” Met uiteraard ook de bijhorende software. Die kan bijvoorbeeld vanop afstand vertellen wanneer het nodig zal zijn om onderhoud in te plannen. Remote diagnose mogelijkheden die Presa eveneens kan benutten om problemen te helpen op te lossen. “Aan de hand van de specifieke foutmeldingen leiden we operatoren stap per stap doorheen de juiste handelingen. Tot 40% van de interventies zijn zo op te lossen. Maar eigenlijk zijn ze heel moeilijk stuk te krijgen. De meeste gebruikers bestellen weer een Linx als hun oude is afgeschreven.”

Uitgebreide ondersteuning

Verder kan men bij Presa uiteraard terecht voor alle mogelijke accessoires. “Linx beschikt over een eigen brochure met koppelstukken, buizen, fotocellen, encoders … om de integratie van de apparatuur in de productielijn te vereenvoudigen. Op die manier ben je er zeker van dat alles perfect zal passen en naadloos je productietempo volgt.” En uiteraard service. Presa beschikt over een team van ervaren techniekers, verspreid over heel België. Daarnaast houdt het een ruime voorraad aan wisselstukken en zelfs volledige machines op stock. “Alles om klanten snel weer aan het produceren te krijgen. En dankzij ons zusterbedrijf in Nederland hebben we nog een extra buffer om uit te putten”, besluit Ansloos.     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details