NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Smeeroplossingen voor de productie van dierenvoeding
De productie va dierenvoeding bestaat uit heel veel verschillende stappen, elk met hun eigen smeringsnoden. Verolub, officieel verdeler voor de Belux, helpt u graag met de juiste selectie voor elk van uw processen.

Smeeroplossingen voor de productie van dierenvoeding

De productie van dierenvoeding, zowel op basis van vlees als op basis van planten, gaat gepaard met specifieke processen om uitgebalanceerde en veilige producten voor huisdieren te creëren. Foodgrade smeermiddelen verzekeren de prestaties en levensduur van de verwerkingsmachines en garanderen tegelijkertijd de veiligheid en kwaliteit van het eindproduct. Het Anderol® gamma, verdeeld door Verolub, omvat specifieke oplossingen voor deze industrie. Verolub, officieel verdeler voor de Belux, helpt u graag met de juiste selectie voor elk van uw processen.

Voedselveilige smeermiddelen spelen een integrale rol in de verwerking en productie. Deze smeermiddelen zijn ontworpen om te voldoen aan strenge wettelijke normen en zijn zo samengesteld dat ze geen gevaar voor de gezondheid van mens of dier betekenen wanneer ze in contact komen met voedingsmiddelen. Ook voedsel voor huisdieren is immers streng gereguleerd om de hygiëne, veiligheid en kwaliteit te garanderen. Het gerenommeerde Anderol Specialty Lubricants biedt smeeroplossingen van topkwaliteit. De hoogwaardige synthetische Anderol® smeermiddelen zorgen ervoor dat apparatuur veilig werkt, verlengen nasmeerintervallen en vergemakkelijken verbeterde productie-efficiëntie door de uitvaltijd voor smering en onderhoud te beperken.

Voordelen van de Anderol® smeermiddelen

Anderol® NSF H1 goedgekeurde smeermiddelen zijn speciaal samengesteld voor gebruik in  omgevingen waar incidenteel contact met voedingsmiddelen mogelijk is. Ze verminderen het risico op verontreiniging van apparatuur, waardoor de veiligheid van het product in elke fase van het productieproces verzekerd is. Anderol® smeermiddelen voor voedingsmiddelen voldoen aan alle HACCP-vereisten (risicoanalyse en kritische controlepunten). De voordelen van deze smeermiddelen op een rijtje:

 • Uitstekende mechanische stabiliteit;
 • Geschikt voor gebruik in vochtige
  omgevingen;
 • Verminderde wrijving en slijtage;
 • Langere smeerintervallen, verlengde levensduur voor uw machines;
 • Verbeterde veiligheid van uw installaties;
 • Bescherming tegen corrosie, water, vocht en chemicaliën;
 • Verminderd risico op contaminatie van voedselafval;
 • Verminderd risico op allergenen en
  vervuilingen;
 • NSF H1 geregistreerd, koosjer- en halal-gecertificeerd;
 • ‘ISO 21469 en ISO 9001 gecertificeerd’

Productieprocessen

Vleesvoer kan droogvoer of natvoer zijn. Bij de productie van droogvoer worden droge ingrediënten gemengd met water en stoom om een deeg te maken. Het mengsel gaat dan door een extruder waar het onder druk wordt verhit en vervolgens door een matrijs­machine wordt geduwd om brokjes te vormen. De brokjes worden gedroogd, gekoeld en van een spraylaag voorzien voordat ze worden verpakt. De productie van natvoer omvat het mengen en malen van ingrediënten die gekookt en gemengd kunnen worden met jus of gelei. Vervolgens wordt alles afgevuld in blikjes, bakjes of zakjes, gevolgd door koken en koelen. Tot slot worden de producten verpakt, klaar voor distributie. Dierenvoeding op plantaardige basis bestaat meestal uit mengsels van granen, geperst hooi/alfalfa en gedroogd fruit, groenten en kruiden. De eerste stap omvat de selectie en bereiding van ingrediënten, het verwijderen van verontreinigingen en reiniging. Daarna worden de ingrediënten gemengd en vermengd. Hooi/alfalfa wordt geperst tot pellets en voor gemengd voer gemengd met granen en andere ingrediënten. De laatste stap is het verpakken van het voer in kleine tot 25 kg grote zakken. 

Oplossing voor elke stap

Heel wat verschillende productiestappen dus, met elk hun eigen smeringsnoden. Voor elk daarvan, vindt u de perfecte oplossing in het Anderol voedselveilige gamma. Verolub ondersteunt zijn klanten met technisch advies om de juiste selectie te maken. Anderol® FGCS-2 HD is bijvoorbeeld een vet op PAO-basis voor zware toepassingen, waaronder hoge belastingen temperaturen en lage snelheden. Perfect om de lagers van uw vleesmalers, ovens of pelletpers te smeren. Anderol® FG XL zijn synthetische hoogwaardige smeermiddelen voor compressoren en vacuümpompen. De Anderol® 6000 serie omvat kettingoliën met superieure corrosiewerende eigenschappen en uitstekende belastbaarheid voor al uw transportbanden. Voor wormwieloverbrengingen, kettingen, lage snelheid tandwielsets is de Anderol® PG Supreme Gear FG serie met zijn PAG-oliën de geschikte keuze. Wie op zoek is naar hydraulische vloeistoffen voor het smeren van kettingen en kleppen, zal bij de Anderol FGH serie uitkomen. Ten slotte zijn er nog de Anderol® SYNcom HiPerf FG hoogwaardige synthetische compressorsmeermiddelen met extreem lange levensduur.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details