NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Slimme regelafsluiters dankzij IO-Link
Als snelgroeiend hightechbedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert Schubert & Salzer Control Systems zeer nauwkeurige industriële regelkleppen en afsluiters die worden toegepast in de procestechniek.

Slimme regelafsluiters dankzij IO-Link

Afsluiters die proces- en hulpmedia betrouwbaar en nauwkeurig regelen zijn een belangrijk onderdeel in de digitalisering van procesinstallaties. Schubert & Salzer Control Systems biedt nu de nieuwste generatie van hun beproefde 8049 digitale klepstandsteller voor pneumatische regelkleppen met IO-Link. Belangrijke diagnostische gegevens van de regelaar en het ventiel zijn daarmee beschikbaar voor bedrijven die de installatie bedienen. Bovendien kunnen ventielparameters zoals dynamiek, nauwkeurigheid en karakteristiek op elk moment eenvoudig worden aangepast zonder fysieke toegang. Eén enkele kabel met een M12-stekker bundelt het positioneringssignaal, de positieterugkoppeling, de gegevensoverdracht en zelfs de voeding.

De integratie van de internationale industriële IO-Link standaard in de nieuwste versie 1.1.3 vergemakkelijkt de installatie en het onderhoud van de kleppen in complexe installaties. Er is geen extra apparaatspecifieke software of hardware nodig. Een verkeerde aansluiting is technisch onmogelijk dankzij de gecodeerde aansluitstekker. Zelfs als vervanging nodig is, kan dit zonder tussenkomst van specialisten gebeuren. De besturing neemt de eerder gebruikte parameterinstelling automatisch plug-and-play over en is na zelfkalibratie onmiddellijk klaar voor gebruik. 

Schubert & Salzer Control Systems biedt nu de nieuwste generatie van hun beproefde 8049 digitale positioner voor pneumatische regelkleppen met IO-Link.

Voorspellend onderhoud met uitgebreide diagnostische gegevens

De statusgegevens die niet-cyclisch via IO-Link worden verstrekt, verhogen de betrouwbaarheid van het proces en de uptime van de installatie aanzienlijk. Ze maken onder andere de voorspellende planning van onderhoudswerkzaamheden mogelijk. “Dankzij de integratie van IO-Link kunnen de gegevens van het veldniveau continu worden bewaakt. Zelfs de kleinste onregelmatigheden worden zo in een vroeg stadium opgemerkt”, zegt Peter Hofmann, product engineer bij Schubert & Salzer Control Systems. “Met behulp van de statusgegevens kunnen bedrijven reageren lang voordat er ook maar tekenen zijn van een ongeplande stilstand. De evaluatie maakt het voor de gebruiker eenvoudiger om preventief onderhoud in te schatten, een mogelijk dreigende storing te voorkomen en het regelventiel continu te optimaliseren.”  

Over Schubert & Salzer Control Systems

Als snelgroeiend hightechbedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert Schubert & Salzer Control Systems zeer nauwkeurige industriële regelkleppen en afsluiters die worden toegepast in de procestechniek. Het bedrijf uit Ingolstadt biedt zijn klanten kwaliteits­producten ‘Made in Germany’ rechtstreeks, via dochterondernemingen of meer dan 40 internationale partners. Afsluiters van Schubert & Salzer behoren tot de meest efficiënte op de markt als het gaat om energieverbruik, duurzaamheid en geluidsoverlast. Hun compacte ontwerp en hoge regelkwaliteit zorgen voor lage installatie- en onderhoudseisen en een hoge bedrijfs- en procesbetrouwbaarheid met uitzonderlijk lange standtijden. Overal waar vloeistoffen, dampen en gassen moeten worden geregeld en afgesloten, biedt Schubert & Salzer Control Systems een oplossing op maat.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details