NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Schneider Electric onthult industriële technologie van de volgende generatie die industrieën helpen duurzaam te groeien

Schneider Electric onthult industriële technologie van de volgende generatie die industrieën helpen duurzaam te groeien

  • Industrial Automation software-innovaties van Schneider Electric maken duurzamere industriële activiteiten mogelijk
  • Verbeterde mensgerichte oplossingen, waaronder een nieuwe cobot in de Lexium-serie en EcoStruxure Automation Expert, werden aangekondigd op het jaarlijkse klantenevenement.

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft de industrie opgeroepen om zich niet alleen op output te richten, maar een model te omarmen dat zowel de klimaat- als de energiecrisis helpt bestrijden.

Tijdens de Innovation Summit World Tour, de jaarlijkse reeks evenementen voor klanten en partners van Schneider Electric, benadrukten topmanagers van het bedrijf dat traditionele benaderingen van industriële ontwikkeling niet zijn afgestemd op de uitdagingen van de klimaatverandering, de huidige energiecrisis, de volatiliteit van de markt en de toeleveringsketen en de grote sociaaleconomische spanningen.

“Om onze reis naar net-nul voort te zetten, moeten we duurzaamheid, circulariteit, veerkracht en levenskwaliteit integreren in elke stap van de industriële besluitvorming”, aldus Barbara Frei, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric. “Digitalisering, het Industrial Internet of Things (IIoT) en automatisering hebben de groei gestimuleerd, maar dit moet ook de maatschappij ten goede komen, zorgen voor decarbonisatie en de beperkte hulpbronnen van onze aarde beschermen. De industrie moet technologieën van de volgende generatie omarmen, waarbij elke innovatie werknemers mondiger maakt, de samenleving vooruithelpt, het welzijn verbetert en economische groei oplevert, op duurzame wijze.”

Schneider Electric’s Industrial Automation business gebruikte zijn klantenevenement om verschillende nieuwe aanbiedingen te onthullen die gericht zijn op het bevorderen van engineering effectiviteit en het aanpakken van de uitdagingen van het tekort aan werknemers. Deze stellen het moderne industriële personeel in staat om effectiever te werken, de inbedrijfstellingstijd te verkorten, de levensduur en efficiëntie van machines te verlengen en het energieverbruik te verminderen.

Software-gerichte automatisering bevorderen

EcoStruxure Automation Expert 22.1, de nieuwste release van ’s werelds eerste software-centrische industriële automatiseringssysteem, integreert verder met AVEVA System Platform, zodat gebruikers graphics kunnen ontwerpen met de Operations Management Interface en toegang hebben tot AVEVA’s rijke asset bibliotheek gebaseerd op de nieuwste situational awareness standaarden. Het ontwerpen van AVEVA grafische en besturingstoepassingen in dezelfde omgeving vermindert de engineering inspanningen met bijna 50%, minimaliseert de trainingstijd en elimineert kwaliteitsproblemen.

De nieuwe versie van EcoStruxure Automation Expert integreert nu Modicon M262 en biedt zo een kosteneffectieve controller voor discrete productie met meer rekenkracht. Bovendien zorgt de combinatie met EcoStruxure Machine Expert Twin ervoor dat engineering, operationele efficiëntie en verbeterde continuïteit in de fysieke en digitale wereld worden gestimuleerd.

De HMI van EcoStruxure Automation Expert kan nu worden ingezet op Linux System PC’s, wat gebruikers een breder scala aan hardware biedt, afhankelijk van hun gebruik en budget. Aangezien de SoftdPAC-controller van EcoStruxure Automation Expert al Linux ondersteunt, kunnen gebruikers nu eenvoudig besturingstoepassingen en HMI’s configureren op dezelfde hardware.

Meer inzicht en integratie voor vermogens- en procesautomatisering

EcoStruxure Power and Process maakt ook gebruik van het AVEVA Unified Operations Center, de industriële samenwerkingsinterface die operationele, informatie- en engineeringtechnologieën met elkaar verbindt. Extra inzichten verlagen het energieverbruik, verminderen ongeplande stilstand en verhogen winstgevendheid.

EcoStruxure Power and Process integreert nu met ETAP softwareoplossingen voor energiebeheer. Deze combinatie van technologieën verbetert de simulatiemogelijkheden, aangezien proceswijzigingen digitaal kunnen worden uitgevoerd om potentiële efficiëntieverbeteringen vast te stellen zonder fysieke wijzigingen aan te brengen. Het biedt ook herstelvoordelen, zodat protocollen voor black-outs of onstabiele omstandigheden in systemen kunnen worden geprogrammeerd.

Eenvoud en productiviteit met een nieuwe cobot uit de Lexium-serie

De nieuwe cobot van Schneider Electric in het Lexium-assortiment maakt deel uit van een geavanceerd robotsysteem dat werknemers helpt bij het uitvoeren van zware, repetitieve en complexe taken. De cobot is eenvoudig te implementeren in bestaande industriële omgevingen en verbetert de mogelijkheden en de veiligheid van werknemers. Hij kan zeer technische taken nauwkeurig uitvoeren, voorwerpen tot 18 kg tillen en zij aan zij met mensen werken in productielijnen. Gebruikers kunnen de cobot intuïtief programmeren en bedienen via een Android-app.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details