NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Schneider Electric België lanceert Cybersecurity Consulting afdeling

Schneider Electric België lanceert Cybersecurity Consulting afdeling

  • Gestandaardiseerd adviesconcept
  • Technische experts en consultants
  • Cybersecurity vanuit IT én OT
  • Stephanie Tonneau aangesteld als Cybersecurity Leader Belgium

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, ontwikkelde de afgelopen tien jaar voortdurend haar wereldwijde cyberorganisatie. De oprichting van een eigen cybersecurity consulting afdeling in België betekent dat Schneider Electric nog een versnelling hoger kan schakelen. Stephanie Tonneau, die in 2021 werd aangesteld als Cybersecurity Leader Belgium, leidt de nieuwe afdeling.

Interne kennis en ervaring

Schneider Electric heeft wereldwijd jarenlange ervaring en een pak interne kennis op het gebied van cybersecurity, zowel wat betreft producten als diensten. “We merken ook dat bij onze klanten cybersecurity steeds meer prioriteit wordt. Dat is een goede zaak, maar vaak weten ze niet precies waar te beginnen. Een extra reden voor ons om er stevig in te investeren en onze expertise te delen”, aldus Stephanie Tonneau.

Gestandaardiseerd adviesconcept

Schneider Electric ontwikkelde een gestandaardiseerd adviesconcept, dat met elke klant wordt doorlopen. Technische experts en consultants beoordelen de organisatie en de activa, en bepalen van daaruit de geschikte strategie. Daarbij worden de richtlijnen van de industriële IEC 62443 standaardprocedure gevolgd.

Cybersecurity is IT én OT

“Als mensen aan cybersecurity denken, denken ze vaak aan IT. Veel cybersecurity bedrijven zijn ook puur op IT gericht. Maar dat is een te beperkte visie, het gaat om de combinatie van IT én OT, zeker in een productie-omgeving. En laat dat net ook ons sterke punt zijn”, voegt Patrick Hesters, Cybersecurity Business Consultant bij Schneider Electric, toe.

Schneider Electric heeft 220 fabrieken verspreidt over de hele wereld, waar het de eigen strikte cyberbeveiligingsnormen dagelijks in de praktijk brengt. Een netwerk van software-partners vervolledigt de expertise van het bedrijf.

Stephanie Tonneau: Cybersecurity Leader Belgium

Stephanie Tonneau, de nieuwe Cybersecurity Leader Belgium, werkt sinds 2014 in IT-omgevingen.

Voor meer informatie

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details