NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Ruim 30 jaar sterk in de oppervlaktebehandeling van rvs en aluminium
Pelox sproeibeits verwijdert aanloopkleuren, roestdeeltjes en verkleuringen bij de lasnaad en in de door warmte beïnvloedde laszone.

Ruim 30 jaar sterk in de oppervlaktebehandeling van rvs en aluminium

Rvs is een onmisbaar materiaal voor producenten van machines en gereedschappen voor de voedingsindustrie. Om de eindgebruiker optimaal te laten profiteren van de eigenschappen is een zorgvuldige behandeling van dit materiaal van cruciaal belang. Sir John levert hiervoor een totaalpakket variërend van reinigings- en beschermingsproducten tot aan een lasnaadreinigingssysteem, veiligheidsmiddelen en afvalwaterbehandeling. Uiteraard mét training en service.

Binnen de voedingsindustrie speelt hygiëne een hoofdrol en is dan ook een gegronde reden om productie- en verwerkingsmachines grotendeels uit te voeren in rvs. Dit materiaal is nu eenmaal ongevoelig voor veel (agressieve) media en heeft slechts een geringe neiging tot roesten. Dit betekent dat het goed te reinigen is en dat contaminatie van levensmiddelen wordt voorkomen. Deze eigenschappen gelden echter uitsluitend wanneer het materiaal zorgvuldig wordt behandeld. 

De Ecomatic200 is een waterzuiveringsunit die volledig automatisch het afvalwater afkomstig van oppervlaktebehandelingen verwerkt tot slib.

Behandeling en bescherming

Deze behandeling is nodig omdat de corrosiewerende eigenschappen samenhangen met een uiterst dunne beschermende oxidelaag. Deze is te bereiken door het oppervlak van het basismateriaal schoon en metaalzuiver te maken voorafgaand aan het aanbrengen van deze passieve laag. Sir John uit het Zuid-Hollandse Moordrecht heeft hiervoor diverse producten in het assortiment die het bedrijf afneemt van gerenommeerde producenten als Pelox, Avesta Finishing Chemicals en Antox. Daarnaast omvat het programma complete systemen om bijvoorbeeld elektrolytisch te beitsen en onderhoudsproducten om het kwetsbare oppervlak te reinigen. Onder meer van chloor- of koolstofhoudende afzettingen, zuren afkomstig van mensenhanden en vaste deeltjes. Goed reinigen is wat dat betreft essentieel om het rvs in topconditie te houden. De relaties die Sir John opbouwt met zijn toeleveranciers en vertegenwoordigingen zijn gericht op de lange termijn. De samenwerking met Pelox bestaat bijvoorbeeld al sinds de oprichting 32 jaar geleden. In deze jaren is er een vertrouwensbasis gelegd die Sir John toegang geeft tot de kennis van deze Duitse specialist maar ook tot het laboratorium om testen of proeven te doen.

Afvalwaterbehandeling

Advies uitbrengen over het juiste product voor een specifieke toepassing en de levering ervan is slechts één van de activiteiten van Sir John. In de loop der jaren is het pakket uitgebreid met aanvullende producten en systemen die klanten helpen bij het maximaal efficiënt en zo duurzaam mogelijk behandelen en onderhouden van hun rvs. Zuurbestendige kleding bijvoorbeeld en zuurbestendige pompen en vernevelaars. Maar ook de Ecomatic waterzuiveringsunit die ontwikkeld is voor de behandeling van het afvalwater dat – onvermijdelijk – afkomstig is van de oppervlaktebehandeling. Het systeem werkt volledig automatisch wat bedrijven in staat stelt in hun eigen omgeving het afvalwater te reinigen en er aansluitend alleen voor hoeft te zorgen dat het hiermee slib verantwoord wordt afgevoerd. 

De TIG Brush lasreinigingsmachines kunnen lasnaden reinigen, passiveren, polijsten en markeren.

Lasnaadreiniging

In het kader van een optimale reiniging van rvs noemt Sir John tot slot de TIG Brush lasreinigingsmachine. Hiermee zijn lasnaden te reinigen, te passiveren, (elektrolytisch) te polijsten en te markeren door een combinatie van elektriciteit, warmte, chemie en een mechanische borstel. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is dat er geen slijpstof ontstaat en geen gevaarlijke beitspasta nodig is. Daarbij maakt het gebruik van NSF-gecertificeerde producten met een lage toxiciteit. Ideaal voor gebruik in de voedingsindustrie. 

Sir John levert onder meer sproeibeitsen voor de oppervlaktebehandeling van bijvoorbeeld rvs tanks.

Service en ondersteuning

Omdat een optimaal resultaat staat of valt met het juiste gebruik van machines en middelen, staat ‘service’ bij Sir John hoog in het vaandel. Door de compacte organisatie waarin specialisten gedurende vele jaren kennis hebben opgebouwd, hebben klanten een vaste contactpersoon die adviseert over de juiste keuze, maar ook begeleidt bij de implementatie en de instandhouding. Dit onder meer door trainingen en een betrokken, kundige serviceafdeling.      ■

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details