NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Routinematige oplossingen voor het onvoorspelbare
Isabel Grieshaber

Routinematige oplossingen voor het onvoorspelbare

Bij VEGA is het ene meetinstrument bijna nooit helemaal hetzelfde als het andere. Elk jaar verlaten 438.000 niveau- en drukmeetinstrumenten de productiehallen in het Zwarte Woud, 100.000 daarvan zijn klantspecifieke oplossingen. Consequente modularisering helpt al vele jaren effectief de constructiekosten te drukken en routinematige processen efficiënter gestalte te geven. Maar in de toekomst zal het in industriële productie steeds minder om routinetaken gaan en steeds meer om het onvoorspelbare. Bij VEGA luidt de uitdaging voor de toekomst dan ook: beschouw verrassingen als deel van het dagelijkse leven en bedenk er routinematige oplossingen voor.

Ook in mijn dagelijkse leven lijkt de ene dag zelden op de andere. Drie kinderen staan immers garant voor verrassingen. Iets gaat zelden zoals ik het verwacht had en ik zou al gauw aan het einde van mijn Latijn zijn aanbeland wanneer ik per se zou willen dat alles zo werkt als ik het verwacht. Zakelijk, maar ook privé, zie ik onverwachte wendingen als kansen: het laat zien dat er minstens nog een alternatief bestaat – misschien zelfs een beter alternatief.

Door onafhankelijk en moedig te reageren op nieuwe situaties, veranderen we de toekomst. Als we ons alleen maar zorgen maken over het verhogen van de efficiëntie van processen, komt onze toekomstige expertise in het gedrang. Openstaan voor nieuwe manieren van denken creëert meer voordelen dan elk standaardproces, al is het nog zo doordacht. Voor ons maakt dat deel uit van de VEGA cultuur. Ruimte voor ontplooiing, ruinmdenkendheid en kansen voor elke afzonderlijke medewerker. De vrijheid om te denken en de zekerheid dat het eigen bestaan ook de volgende dag nog zeker is. Zo ontstaat er een unieke ruimte voor diversiteit aan ideeën.

Centraal in ons werk staan altijd de behoeften van onze klanten. De essentie van onze producten is in twee duidelijke woorden samen te vatten: ze zijn eenvoudig en betrouwbaar. Onze klanten waarderen vooral het gebruiksgemak en de digitale technische vooruitgang en alle voordelen die dit met zich meebrengt. Tegelijkertijd zorgen onze meetinstrumenten voor maximale technische betrouwbaarheid en dus onvoorwaardelijke veiligheid in industriële processen. Pas wanneer onze sensoren de uitdagingen in het dagelijkse gebruik beheersen, hebben wij het goed gedaan.  

Isabel Grieshaber
CEO VEGA Grieshaber KG

  ■

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details