NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Robots op maat van uw toepassing

Robots op maat van uw toepassing

Voor elk van deze facetten beschikt FANUC over het breedste aanbod aan robots en cobots op de markt om de stap naar automatisering te zetten. In combinatie met de accessoires, specifieke uitvoeringen en gebruiksvriendelijke software, beschikt FANUC ook over alle tools om deze oplossing specifiek op maat van uw toepassing af te leveren.

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld FANUC

Hygiëne, afstand houden … het is in het huidige klimaat belangrijker dan ooit geworden om te investeren in automatiseren. “De voedingsindustrie is als essentiële sector altijd blijven produceren. Maar ook daar laat de nood aan snelle, veilige en flexibele oplossingen om meer uit de productie te halen, zich voelen. Onze robots en cobots zijn door hun gebruiksgemak het perfecte antwoord op deze uitdagingen”, vertelt managing director Paul Ribus. Dat FANUC reeds sterk vertegenwoordigd is in de voedingsindustrie heeft er alle mee te maken dat ze over het breedste aanbod op de markt beschikken. “Gebruikers hoeven niet te schipperen tussen hun eisen en onze modellen. Er is door onze sterkte in de breedte altijd wel een robot in het gamma die alle wensen in zich verenigt.” 

De robots van FANUC zijn ook beschikbaar in speciale uitvoeringen, zodat ze rechtstreeks in contact kunnen komen met voeding of in cleanrooms opereren.

Customizen van robots

De robots zijn ook beschikbaar in speciale uitvoeringen, zodat ze bijvoorbeeld rechtstreeks in contact kunnen komen met voeding of in cleanrooms opereren. Of ontwikkeld met een specifieke toepassing voor ogen zoals pick-and-place, verpakken of palletiseren. FANUC voegt daar nog een brede waaier van accessoires aan toe. Ribus: “Met specifieke toolings of extra uitrusting zoals 2D- en 3D-camera’s, linetracking … kunnen we onze robots helemaal customizen. Het einddoel is om ervoor te zorgen dat de gebruiker een oplossing op maat van zijn toepassing krijgt, zodat hij helemaal ontzorgd is en zijn operatoren andere taken kunnen toebedeeld krijgen.” 

Dicht bij de klant staan

Dat zal ook duidelijk te zien en te beleven vallen in het de Inspiration Room die onderdak zal krijgen in het nieuwbouwproject van FANUC. “Ondanks corona blijven we investeren in de markt, omdat we ervan overtuigd zijn dat we dicht bij onze klanten moeten staan. Klanten zullen hier inspiratie kunnen putten en zien wat wij allemaal voor hen in petto hebben. Ook wanneer het echt hygiënisch moet zijn.” FANUC houdt ten slotte de vinger aan de pols van nieuwe trends. “Digitalisering is niet meer weg te denken uit de industrie. Met onze software kunnen bedrijven hun productie monitoren om hun processen en onderhoudsprogramma verder te optimaliseren. Dat aanbod van a tot z, maakt ons tot een unieke speler in factory automation”, besluit Ribus.   

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details