NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Quality Days 2023 zetten uw belangrijkste kapitaal centraal

Quality Days 2023 zetten uw belangrijkste kapitaal centraal

Neem uw agenda er maar al bij, want ook dit jaar staan de Quality Days weer op het programma. Naar goede gewoonte is de vierde donderdag van april het moment bij uitstek om uw kennis over kwaliteit en voedselveiligheid weer bij te scherpen. U doet dat niet alleen, maar samen met een 200-tal genodigden. Elk jaar wordt er gewerkt met rond een centraal thema. Een thema dat brandend actueel is om de kwaliteit en continuïteit in dienstverlening te garanderen. Vorige editie behandelde listeria, deze editie zal gaan over misschien wel de grootste uitdaging voor de toekomst: mensen.

Mensen zijn ons grootste kapitaal klinkt het al jaren. Een uitspraak die meer en meer waarheid blijkt te bevatten. Waar vinden we nog de mensen die nodig zijn om de productieprocessen in de voedingsindustrie draaiende te houden? En vooral, hoe binden we ze aan ons bedrijf? Hoe creëren we een team en waarom is het vandaag zo moeilijk om dat team samen te houden. Drie sprekers zullen zich samen met u buigen over deze problematiek en de nodige inzichten proberen aanreiken. Aansluitend volgt er een panelgesprek rond de aangeboorde thema’s.

  • Starten doen we met een getuigenis uit de praktijk. Spreker 1 zal ervaringen uit zijn dagelijkse leven delen rond dit thema; bij het ter perse gaan van dit artikel lag de naam nog niet vast.
  • Professor Barney Jordaan van de Vlerick Business School Belgium zal vervolgens dieper ingaan op hoe het fout kan lopen. Zijn lezing gebeurt in het Engels. Hij geeft les en doet onderzoek naar ‘negotiation, mediation and conflict / dispute resolution’.
  • Het probleem is nu duidelijk gedefinieerd, maar hoe kunnen we er iets aan doen. Daarover zal Diederik Joukes meer vertellen. Hij is partner bij Springbok Healthcoaching@work

Concrete tips mee naar huis

U al sowieso niet met lege handen terugkeren van deze middag en avond. De organisatie doet er zoals elk jaar alles aan om u zoveel mogelijk tips mee te geven, waarmee u aan de slag kan in uw eigen voedingsbedrijf met al uw partners. En deze partners zijn heel divers. Het zijn onze collega’s/medewerkers, onze interim medewerkers en onderaannemers, onze leveranciers, onze schoonmaakploeg, onze techniekers zowel intern als extern. Onze bedrijven worden complexer, de verwachtingen worden steeds hoger gesteld. Dus de stabiliteit van onze mensen en machines worden steeds belangrijker. Het werken in team staat garant voor succes.

Deelname op uitnodiging

De locatie is heel bewust gekozen om dit thema duidelijk in de verf te zetten. Deze editie vindt plaats in Corétec Dôme in Oostende. De baskettempel van Vlaanderen van de ploeg die er nu al elf jaar in slaagt om kampioen van België te zijn. Een missie die het enkel kan waarmaken door samen te werken als een team. Dit event richt zich voornamelijk tot bedrijfsleiders en kwaliteitsmedewerkers van de Industriële voedingsbedrijven. Let wel, dit event is louter op uitnodiging. Wenst u erbij te zijn, neem dan contact op met één van uw leveranciers of partners die meewerken aan dit event. Het zijn stuk voor stuk namen die u zeer bekend en vertrouwd in de oren zullen klinken. We zitten ze hier nog even op een rij maar verder op deze pagina’s kan u uitgebreid kennis met ze maken: AGO, Anticimex, Arco, Bimsoft, Boons, CID Lines, Epacco, Gullimex, Hosa, Klaratex, Lavetan, Munters, Solco en VMA.

AGO JOBS & HR schrijft al 35 jaar groeiverhalen. Niet alleen voor de carrière van kandidaten, want tegelijk bouwt AGO aan groeiende ondernemersdromen. Zonder talent geen bloeiende ondernemingen en omgekeerd. AGO is de ideale partner om sterk talent te werven voor vaste én tijdelijke personeelsleden. Als HR-dienstverlener versterkt AGO organisaties ook in ondersteunende HR services: payrolling, testing & assessment, outplacement en HR outsourcing. Zo dynamisch als de arbeidsmarkt is, zo divers zijn de verschillende sectoren. AGO kiest daarom voor doorgedreven experten in één specifieke sector. AGO Food focust zich uitsluitend op de voedingssector. De recruiters van AGO Food kennen de foodbedrijven en voedingsvoorschriften blindelings uit het hoofd. Van productiemedewerker in de chocolaterie tot operator in de brouwerij. Uw vacature is bij AGO Food in goede handen.

Anticimex verandert de industrie van reactieve naar proactieve en preventieve plaagdierbeheersing. Met ruim 85 jaar ervaring en 270 specialisten zijn we in staat de juiste risicoanalyse te maken en het  correcte behandelingsplan toe te passen voor klanten. We gaan langs bij industriële bedrijven, verzorgingsinstellingen en overheidsinstanties. Maar ook bij kmo’s, horecazaken, bakkers, slagers en particulieren. Anticimex is de toonaangevende specialist in preventieve plaagdierbeheersing, met oog voor nieuwe smart technologieën die hun klanten gemoedrust bieden in het dagelijkse leven. Anticimex staat voor een snelle en discrete aanpak met een efficiënt resultaat.  Door vroegtijdige opsporing met behulp van Smart (24/7) monitoring streven wij ernaar de biodiversiteit te beschermen, de verspilling van voedsel en goederen te beperken en het risico van door ongedierte overgedragen ziekten te beperken.

Koeling is essentieel om mensen en levensmiddelen in optimale conditie te houden. Op vlak van koeltechniek mag u Arco alles vragen. Voor deze Belgische onderneming met vestigingen in Lokeren en Geel kent industriële koeling geen geheimen. Als koeltechnisch bedrijf ontwikkelt, vernieuwt, installeert en onderhoudt het koel- en vriesinstallaties, supermarktinstallaties, airconditioning en warmtepompen en luchtbehandelingssystemen. Omdat elk project in koeltechniek uniek is, werkt Arco altijd nauw samen met zijn klanten om tot de juiste oplossing te komen. Daarbij houdt het ook vast aan zijn persoonlijke service. Zo wordt er alles aan gedaan om uw koelinstallatie 24/7 in topconditie te houden. Arco i als koeltechnisch bedrijf exclusieve servicepartner voor B Medical Systems en Rittal.

Bimsoft laat uw onderneming digitaal gaan. Dit zowel voor kwaliteitscontroles, traceerbaarheid, labogegevens, planning als opvolging van productie. De oplossingen worden steeds afgestemd op de bestaande omgeving. Bimsoft starten dus altijd vanuit de basis die reeds aanwezig is in uw bedrijf. Het You.Trace.IT platform is volledig aanpasbaar naar uw wensen en behoeften. Dit is mogelijk door de vlotte configuratie in You.Model.IT en de uitgebreide ervaring bij brouwerijen, bakkerijen, slachthuizen, vleesverwerkende bedrijven en in farma. Daarnaast kan Bimsoft diensten en producten aanleveren binnen IT, gaande van netwerkdiensten tot het aanschaffen van hardware. Voor meer informatie kan u steeds op de website terecht of wordt er bij u langs gekomen voor een demo aangepast aan uw noden.

BOONS FIS is een ervaren producent, leverancier en installateur (VCA*-gecertificeerd) van industriële reinigingssystemen en -toepassingen voor alle grote industrietakken. Binnen de voedingsindustrie richt het bedrijf zich op drukverhogingsunits en reinigingsinstallaties met eigen innovatieve toestellen ‘by BOONS FIS’. De operator kan daarmee gemakkelijk schuimen, spoelen en/of desinfecteren door één van de opties te kiezen aan de hand van de mechanische keuzeschakelaar. Alles in één handomdraai, eenvoudiger kan niet. Centrale en decentrale systemen, maar ook wanduntis en mobiele units. Alles op maat van de klant. Daarnaast kan u bij BOONS FIS terecht voor hygiëneapparatuur (handdesinfectie, zolenreiniging, wasbakken, complete hygiënesassen) en krattenwassers met bijbehorende logistieke en mechanische handlingsystemen.

De CID LINES Food Division biedt een uitgebreid gamma aan hoogwaardige reinigings- en desinfectieproducten voor onder andere de voedingssector. Deze zijn steeds conform met de recentste regelgevingen en daarbij staat de veiligheid voor mens, milieu en materiaal centraal. Het food team vertegenwoordigt het STEP programma, wat staat voor Service, Training & Tools, Equipment en Products. De behoeftes en kritieke punten van klanten worden geanalyseerd en samen wordt een bedrijfsspecifiek hygiëneprogramma uitgewerkt. Elke opstart gaat gepaard met een intensieve opvolging, een theoretische en praktische opleiding. Op aanvraag voorziet CID LINES een volledige audit van bestaande en-of nieuwe reinigingsprogramma’s.

Epacco is het enige schoonmaakbedrijf in België dat zich exclusief toelegt op de voedingsindustrie. Door heel bewust te kiezen voor de voeding, zijn alle ondersteunende diensten dan ook daarop gefocust. Zo beschikt Epacco over een eigen kwaliteitsdienst en een volledig online beheerssysteem waarin alle informatie voor de klant wordt samengebracht (gebruikte methodes en chemie, bacteriologie, beheer van periodieke taken, communicatietool met logboek, verslagen, actiepunten, incidenten, veiligheid). Een team van veertien mensen is dagelijks bezig met de opvolging van de meer dan 80 werven en 300 medewerkers. Met Epacco Technics staat er ook altijd een team klaar voor eenmalige en periodieke taken. Interesse? Aarzel dan niet om Epacco te contacteren. Het bedrijf komt zijn werkwijze met veel plezier aan u voorstellen.

Sinds 1991 levert FPS-Multiproducts allerlei toebehoren aan de voedingsindustrie zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, schoonmaak-, uitrustings- en onderhoudsmateriaal. De aanwezige knowhow maakt het mogelijk de markt te verruimen zowel in aanbod als in cliënteel. Bevestiging hiervan komt er door de overname van Multiproducts in 2021. In 2023 brengt FPS-Multiproducts zijn volledig vernieuwde website online. We zijn nu overal en op elk moment bereikbaar. Met een gamma van meer dan 4.000 artikelen biedt FPS-Multiproducts een totaaloplossing. Vandaag zijn we vooral actief op de Belgische en Duitse markt. Het aanbod gaat van artikelen met private label tot de erkende merken, elk gespecialiseerd in hun business. Met verschillende distributiekanalen leveren we zo snel mogelijk bij de klant.

Bedrijven willen graag geholpen worden, daar waar het monitoren van kritische processen vanuit regelgeving verplicht wordt gesteld en objectiviteit vereist. Gullimex helpt voedingsbedrijven en organisaties met slimmer meten en slimmer registreren. Voorbeelden hiervan zijn: meten van gas (in MAP-verpakking), temperatuur, luchtvochtigheid, massa, druk … maar ook controle op hygiëne of de aanwezigheid van allergenen. Zo kan de klant kritische processen monitoren en optimaliseren voor een succesvolle toekomst. Want alleen als je kunt meten, kun je verbeteren! Gullimex biedt oplossingen voor  de food industry, food services, health & pharma en logistiek. Gullimex maakt het onderscheid met kennis, service en ondernemerschap.

Isocab Construct – Hosa is één van de belangrijkste spelers op hoofdzakelijk de Belgische markt en dé referentie in het leveren en plaatsen van isotherme constructies en ruimtes voor verwerking, productie en opslag van voeding. Jarenlange ervaring staat garant voor een kwalitatief eindresultaat binnen goed afgelijnde uitvoeringstermijnen. Door non-stop te investeren in kwaliteit en innovatie. Door samen te werken met kwaliteitsmerken zoals de Duitse deurenproducent cool-it. Door vakbekwame en betrouwbare medewerkers aan te trekken. En vooral door niet alleen voor, maar ook samen met de klant te werken. U vindt ons onder meer in de voedingsindustrie gaande van de inrichting van de kleine restaurantkeuken tot de grootste voedingsproducenten.

Propere werkkledij is voor iedere bedrijfssector onontbeerlijk. Een goed onderhouden uitrusting is niet alleen op hygiënisch vlak een absolute noodzaak, het personeel vraagt evenzeer om een representatieve, modieuse outfit. Uitbesteden is de boodschap. Al 80 jaar zorgt Klaratex voor onberispelijk schone werkkledij voor de voedingsindustrie. Klaratex staat in voor verhuur en onderhoud (wassen, drogen, strijken en herstellen) van werkkledij met een totale service, maatname, kledijverdeelkasten met inlegservice, alsook antivuilmatten. Met meer dan 80 jaar aan ervaring en knowhow zorgt Klaratex ervoor dat de werknemers bij zijn klanten steeds over representatieve bedrijfskleding beschikken, naargelang hun wensen, eisen en behoeften.

Lavetan is het toonaangevende laboratorium voor de voedingsindustrie. Of u nu op zoek bent naar voedingswaardebepaling, microbiologische analyses, opsporing van chemische contaminanten, DNA-analyses, verhandelbaarheidsrapporten … u vindt het allemaal bij ons! Als klant, krijgt u toegang tot het online portaal en alle extra services zoals rapporten op maat, early warnings, wetenschappelijk advies, facturen in de lay-out die u het meest overzichtelijk vindt … Het laboratorium in Turnhout is state-of-the-art, op en top gedigitaliseerd en gerobotiseerd. Voor onze inspanningen op dat vlak werden we al twee keer bekroond tot Factory of the Future. Lavetan behoort tot GBA GROUP, een internationale groep van gespecialiseerde laboratoria met meer dan veertig vestigingen.

LDL Group biedt professionele was-, droog- en strijk- oplossingen aan die het dagelijkse werk van de eindgebruiker vergemakkelijken en bijdragen tot kostenbesparing. Dat doen we vanuit twee vestigingen, in Deinze en in Aarsele. LDL Equipment beschikt over een eigen, uitgebreide technische dienst van 25 technici en 10 installateurs. Dit betekent dat wij snel kunnen interveniëren bij eventuele technische storingen waardoor wij de continuïteit van de werking van de machine kunnen garanderen. Deze technische dienst wordt ondersteund vanuit een telefonische helpdesk met vier medewerkers. Onze technische monteurs hebben allen een technische opleiding van de leveranciers genoten en er worden regelmatig heropfrissingscursussen voorzien. Tevens zijn al onze medewerkers VCA, BA4-BA5 geschoold (waarbij de leidinggevenden een VCA VOL opleiding genoten hebben).

Munters is een wereldleider in innovatieve, energie-efficiënte en duurzame klimaatoplossingen waar het regelen van de temperatuur en vochtigheid essentieel is. Munters klimaatbeheersing met snelle droging is een efficiënt instrument in de bestrijding van listeria. Het bedrijf beschikt daarvoor over een heel specifieke droogtechniek. De verlaging van kiemgetallen is de essentie van het probleem dat Munters oplost. Snelle droging na schoonmaak lukt bij de meest bedrijven niet en triggert bij mensen de vraag hoe Munters dat wel klaarspeelt. Enkele toepassingen waarvoor u bij het bedrijf kunt aankloppen: drogen na reinigen, vermijden van condensatiedruppels in gekoelde ruimten, vermijden van kruiscontaminatie, verlagen van de relatieve vochtigheid, vermijden van schimmelgroei en sneeuwvrije diepvriezers.

Solco is al meer dan tien jaar gespecialiseerd in alle soorten kunstharsvloeren voor verschillende toepassingen. Het bedrijf staat voor expertise, duurzaamheid, functionaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Solco kiest er niet voor om één type vloer overal te plaatsen, maar is ervan overtuigd dat er voor elke oplossing een juist vloersysteem is. Met een passie voor het vak staat solco u bij om de beste keuze te maken voor uw perfecte gietvloer. De vloeren zijn voorzien van de nodige attesten zoals voedingsattesten volgens het Europees voedselagentschap, brandcertificaten en CE-normeringen. Bijkomend worden er geen solventen in de vloeren gebruikt. Hierdoor zullen er nooit giftige dampen of solventen in de ruimte komen. Door het hecht team staat u telkens met dezelfde mensen in contact om een vlotte samenwerking te garanderen.

VMA biedt duurzame technologische en innovatieve totaaloplossingen op maat aan en is actief in het volledige spectrum van de elektrotechnische installaties en technologie, van de hoogspanning tot de bit! Meer dan 900 werknemers waarvan 250 ingenieurs/bachelors, staan ter beschikking van klanten in binnen– en buitenland. Samen zijn ze actief in de volgende sectoren: elektrotechniek gebouwen, HVAC, brandbeveiliging, infrastructuur , automotive, proces- en maakindustrie. Met meer dan 60 software-ingenieurs verzorgen wij de software voor de aansturing van het machinepark volgens de wensen van de klant en bieden we met MOMENTUM van BrightEye een modulaire oplossing aan voor de optimalisatie van operationele- en productieprocessen en dichten we de kloof met de ERP omgeving.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details