NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Pionier in labelprint- en aanbrengsystemen
Dankzij een aanbod van uitgebreide randapparatuur en software zijn oplossingen op maat van je bedrijf perfect mogelijk.

Pionier in labelprint- en aanbrengsystemen

Al meer dan veertig jaar is Presa voor vele bedrijven de vertrouwde partner voor verpakkings-, codeer- en etiketteermachines en bijhorende accessoires. In een vorige editie van Foodtec zetten we enkele innovatieve verpakkingsmachines in de kijker. In dit artikel zoomen we in op de toepassingsmogelijkheden van de labelprinters en Print & Apply-etiketteersystemen van de Duitse fabrikant CAB. Sinds 2023 is Presa preferred partner van deze belangrijke marktspeler.

CAB Producttechnik is een toonaangevende Duitse fabrikant van etiketteersystemen voor ondernemingen uit diverse sectoren. Met vijf decennia aan ervaring en een sterke focus op innovatie, heeft CAB zich gepositioneerd als aanbieder van oplossingen voor productmarkering en bijhorende accessoires. Het assortiment omvat onder andere labelprinters, Print & Apply etiketteersystemen en labeldispensers. Onder deze brede waaier van productie zijn de SQUIX labelprinter en het HERMES Q Print & Apply systeem opvallende voorbeelden van technologische excellentie en een klantgerichte benadering, ook in de voedingssector.

Efficiënte etiketterings­processen en voedselveiligheid

Het belang van labelprinters en Print & Apply-etiketteersystemen in de voedingsverwerkende industrie is niet te onderschatten. Deze oplossingen spelen immers een belangrijke rol in het naleven van (voedingsgerelateerde) regelgeving, het traceren van producten en het efficiënt beheren van productieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van nauwkeurige informatie – zoals ingrediënten, houdbaarheidsdata en streepjescodes – op verpakkingen, wat essentieel is voor consumenteninformatie en voedselveiligheid. Bovendien kun je via het gebruik van labelprinters en Print & Apply etiketteersystemen snel reageren op veranderende (wettelijke) vereisten en de productiviteit verhogen door etiketteringsprocessen in je bedrijf te automatiseren.

De CAB SQUIX is een professionele industriële labelprinter, als stand alone toepassing of in een netwerk inzetbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen.

CAB SQUIX: veelzijdige en hoogwaardige labelprinter

Een van de topproducten die CAB aanbiedt – en die Presa verdeelt – is de CAB SQUIX, een professionele industriële labelprinter die je als stand alone toepassing of in een netwerk kunt inzetten voor de meest uiteenlopende toepassingen. Tom Juresic, Product Manager Labeling bij Presa, licht de troeven van deze labelprinter toe: “De CAB SQUIX labelprinter is voor onze klanten beschikbaar in diverse modellen, en met tal van opties. De SQUIX 2 is inzetbaar voor het printen van kleine etiketten, terwijl de SQUIX 4 zich als universele printer profileert. Wil je brede UCC- en GSI-labels in logistieke processen printen? Dan kies je het best voor de SQUIX 6.3. Met de SQUIX 8.3 kun je perfect aan de slag voor het printen van extra brede palletlabels. Bij al deze modellen zijn het printsysteem en de behuizing gemaakt van hoogwaardige materialen, en bovendien naadloos op elkaar afgestemd in vorm en functie”, aldus Juresic. “Dankzij een aanbod van uitgebreide rand-apparatuur en software zijn oplossingen op maat van je bedrijf perfect mogelijk. Een high-speed processor verzekert een snelle jobverwerking en directe label-output. En dankzij enkele standaard plug-and-play applicatoren zet je in jouw bedrijf de eerste stappen naar automatisatie.”

Volautomatisch labels printen en aanbrengen met de innovatieve HERMES Q.

HERMES Q: volautomatisch labels printen en aanbrengen

Ook op het vlak van Print & Apply systemen (ook wel print- en etiketteeraanbreng­systemen genoemd) gooit CAB hoge ogen. Deze systemen printen informatie op een zelfklevend etiket en brengen het etiket vervolgens meteen automatisch aan op een product of verpakking. Je hoeft dus niet (meer) te werken met voorgedrukte etiketten, en je wijzigt de inhoud van de etiketten ad hoc. “Flexibiliteit en snelheid gegarandeerd! In deze toepassing pakt CAB al enkele jaren uit met het innovatieve HERMES Q-assortiment”, geeft Juresic aan. “Het CAB HERMES Q Print & Apply etiketteersysteem is het resultaat van meer dan dertig jaar van productontwikkeling en technologische knowhow. Het is de ideale oplossing voor bedrijven die willen investeren in volautomatische en 24/7 print & apply toepassingen in productielijnen. Dit systeem combineer je trouwens naadloos met een diverse waaier van applicatoren, waardoor je labels op een flexibele manier aanbrengt: via een blowbox voor hoge snelheden tot honderd labels per minuut, op de voor- en achterzijde van dozen of voor het overhoeks etiketteren ervan.”

Het CAB HERMES Q Print & Apply etiketteersysteem is het resultaat van meer dan dertig jaar van productontwikkeling en technologische knowhow.

Technologisch excelleren

“Met zowel de CAB SQUIX als CAB HERMES Q toont de Duitse fabrikant aan dat ze technologische excellentie hoog in het vaandel draagt, gecombineerd met praktische oplossingen op maat van de voedingsverwerkende sector. Als preferred partner draagt Presa graag zijn steentje bij om dit doel te bereiken”, besluit Juresic.   

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details