NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Overname bevestigt ambitieuze groeistrategie
Met de overname van DG Kunststoftechniek versterkt CGK de geografische aanwezigheid en krijgen ze er een goed uitgerust atelier en een pak vakmannen bij.

Overname bevestigt ambitieuze groeistrategie

CGK Group heeft ambitieuze groeiplannen en wil haar stevige marktpositie nog verder versterken. In die optiek kadert de overname van DG Kunststoftechniek. Met de acquisitie van dit bedrijf uit de Antwerpse haven breidt de vooraanstaande speler voor de veilige opslag, behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen zijn activiteiten geografisch verder uit naar Antwerpen, Limburg en Nederland. Het uiteindelijke doel: nog dichter bij de klanten te staan.

DG Kunststoftechniek, opgericht in de schoot van Conduterra en tot voor kort deel van Condu-Kt, behoort sinds 1 januari 2024 voor de volle 100 % tot CGK Group. Met deze overname breidt de firma uit Gullegem haar geografische spreiding uit, verbetert ze haar operationele efficiëntie en vergroot ze de technologische expertise. Beide bedrijven delen immers de passie voor kwaliteit, innovatie en klantentevredenheid, maar ook de liefde voor kunststof. En de klimaatverandering zorgt ervoor dat oplossingen in kunststof alsmaar belangrijker en essentiëler worden.

Geert Denutte wil met CGK dicht bij de klanten staan.

Kunststof als rode draad

“CGK Group telt op vandaag meer dan 100 vakkundige medewerkers, verdeeld over drie afdelingen. Met Chemical Process Solutions bieden we innovatieve en gecertificeerde totaaloplossingen voor de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen. De afdeling Martime & Infra Constructions staat in voor de engineering en plaatsing van oplossingen in de waterbouw en infrastructuur, met een specialisatie in glasvezelversterkt kunststof. Onze derde pijler levert halffabricaten en afgewerkte producten in kunststof voor industrie en bouw,” stelt CEO Tijl Charle. “We blijven steeds alert voor opportuniteiten om verder te groeien en onze markpositie te verstevigen. DG Kunststoftechniek heeft een enorm groeipotentieel. We krijgen er ook een goed uitgerust atelier op een centrale locatie in Antwerpen bij én een pak vakmannen, die men anders zeer moeilijk vindt.”

Vlnr. Antoine Willems (operational manager), Tijl Charle (CEO) en Geert Denutte (oprichter en sales manager).

Groeistrategie met focus op de klant

Deze overname past perfect binnen de strategische langetermijnvisie van CGK Group. “We streven ernaar om zo dicht mogelijk bij onze klanten te staan. Daarnaast willen we ook op een gezonde manier verder groeien door geografische uitbreiding. DG Kunststoftechniek bevindt zich in het hart van de Antwerpse haven, nog altijd de grootste chemiecluster in België. Op een uur ben je ook in Rotterdam en daarmee bevestigen we onze ambitie om ook de Nederlandse markt versterkt aan te pakken,” zegt oprichter en sales manager Geert Denutte. “Dankzij deze overname én de realisatie van onze nieuwbouw hebben we de productiecapaciteit op het vlak van kunststofconstructies, bijvoorbeeld opslagtanks, meer dan verdrievoudigd. We zijn meteen klaar voor de uitdagingen van morgen.”

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details