NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Optimale voedselveiligheid met perfecte seal
De krachtpatser Power Sealer Plus IP65, ideaal voor uitdagende werkomgevingen

Optimale voedselveiligheid met perfecte seal

Dat verpakking een essentieel element is om voedselveiligheid te garanderen, hoeven we u als professional in de foodsector niet uit te leggen. Niet alleen beschermen verpakkingen voedselproducten tegen invloeden van buitenaf, ze dragen ook bij aan de productkwaliteit. Met de Power Sealer van Audion Packaging Machines pakt u de zaken grondig aan. Presa is al jarenlang verdeler van deze hoogwaardige verpakkingsmachines.

In 2023 blies Presa veertig kaarsjes uit. Vanuit zijn hoofdkantoor in Overijse is deze totaalleverancier van verpakkings-, etiketteer- en codeermachines en software een vertrouwde partner van heel wat voedingsverwerkende bedrijven. Deze ondernemingen appreciëren de grote voorraad aan wisselstukken, verbruiksgoederen en machines die Presa hen ter beschikking stelt, met onder meer tientallen units aan inkjet-, laser- en folieprinters, verpakkingsmachines en etiketteermachines.

Altijd een 100% perfecte seal van diverse voedingsmiddelen.

Power Sealers: Hoogwaardige verpakkingssystemen

De paradepaardjes binnen het Presa assortiment zijn de Power Sealers van het merk Audion Packaging Machines. Deze hoogwaardige en beproefde systemen zijn speciaal ontworpen voor het verpakken van voedingsmiddelen. In de afgelopen jaren heeft Audion verschillende versies en formaten van de Power Sealer ontwikkeld voor gebruik in de voedingsindustrie, variërend van vacuüm- en gasverpakking tot enkel sealen. Belangrijk is dat deze machines altijd vervaardigd zijn uit rvs. De jongste telg in het assortiment is de Power Sealer PLUS IP65, om te beantwoorden aan de alsmaar strenger wordende eisen op het gebied van hygiëne en reiniging. 

Audion in een notendop …

Het verhaal van Audion start in 1947 in Amsterdam, met de ontwikkeling van de allereerste handsealer. Sindsdien is het familiebedrijf snel gegroeid, dankzij de ontwikkeling van geavanceerde verpakkingsoplossingen die gretig aftrek vinden bij klanten over de hele wereld. De voorbije decennia heeft de onderneming volop geïnvesteerd in klantgerichte innovatie, met onder meer de (Validatable) Power Sealer en de Speedpack Hybrid als toonaangevende oplossingen in de verpakkingssector. Presa is al meer dan 40 jaar trouwe partner en exclusieve verdeler van Audion voor België en Luxemburg.

Veelzijdige en krachtige verpakkingsoplossing

De Power Sealer onderscheidt zich door zijn robuuste constructie, geavanceerde technologieën en veelzijdigheid in het verpakken van diverse voedingsproducten. Met een nauwkeurige temperatuurregeling en drukinstellingen zorgt de Power Sealer voor een perfecte seal van verschillende soorten verpakkingsmaterialen, waaronder polyethyleen, polypropyleen en laminaatfolie. Hierdoor blijven voedingsproducten langer vers en verlengt de houdbaarheid, wat resulteert in minder voedselverspilling en lagere kosten voor producenten en retailers. Dit apparaat wordt vooral gebruikt voor het verpakken van voedingsmiddelen die geen hoog vacuüm (van bijna 100%) vereisen. De Power Sealer verpakt producten met een vacuüm van 60% tot 70%. De keuze tussen hoog­vacuüm en luchtarm verpakken heeft vooral te maken met het te verpakken voedingsmiddel, halffabrikaat of grondstof. Bepaalde producten zijn niet geschikt voor hoogvacuüm verpakken met vacuümkamers. Het verwijderen van alle zuurstof zou een zacht of breekbaar product – zoals bijvoorbeeld aardappelchips – zodanig vervormen dat het onverkoopbaar en dus waardeloos zou worden.

De Power Sealer onderscheidt zich door zijn geavanceerde technologieën en veelzijdigheid in het verpakken van voedingsproducten.

Temperatuurgestuurd sealsysteem

Goed om weten is ook dat de Power Sealer in twee varianten bestaat: een versie met een nozzle voor vacuüm- en gasverpakken en een versie zonder nozzle voor enkel sealen. U kunt ook opteren voor een apparaat met temperatuurgestuurd sealsysteem. Het voordeel van dit systeem? Bij het verpakken van voedingsmiddelen in vloeibare of poedervorm kan het oppervlak van de seal vervuild raken, wat het sealproces beïnvloedt. Door gebruik te maken van een temperatuurgeregeld sealsysteem met een lasbreedte van 8 mm en een robuuste rvs behuizing, is de kwaliteit steeds 100% gewaarborgd.

Presa is al jarenlang verdeler van de Power Sealers van Audion Packaging Machines.

Afmetingen en technologie op maat

Audion ontwikkelt ook op maat gemaakte Power Sealers, zowel qua afmetingen als qua technologie. Power Sealers zijn er in lengtes van 520 mm tot 2.500 mm. Daarnaast is er ook veel mogelijk op het gebied van bijvoorbeeld filteroplossingen (waterscheiding/poederscheiding) en verschillende pompsysteemcapaciteiten. Het Presa team licht al deze troeven graag toe tijdens een gesprek en bijhorende demonstratie, zodat u een nauwkeurig beeld krijgt van uw verpakkingsuitdaging en hoe de sealmachines van Audion hier een oplossing bieden.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details