NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Ook veiligheid nu uitgerust met IO-Link
De modulair opgebouwde CEM-C60 heeft een vergrendelende houdkracht van 650 N. In niet-vergrendelende toestand bedraagt de houdkracht nog 30 N.

Ook veiligheid nu uitgerust met IO-Link

Ook voor applicaties die wel een vergrendeling nodig hebben, heeft het bedrijf echter mooie oplossingen. De nieuwste toevoegingen zijn de CTM en de CEM-C60 veiligheidsschakelaars.

Tekst Euchner  |  Beeld Euchner

De compacte CTM schakelaar heeft zich perfect aangepast aan de hoge eisen in de voedingsindustrie: ze heeft een mooi glad ontwerp, is gemaakt van in de voedingsindustrie toegestane kunststoffen en is leverbaar in een IP69 uitvoering. Daarnaast is de bedien- en vergrendelingspen van de schakelaar flexibel opgesteld, zodat hij ook bij radii van amper 15 cm nog gemakkelijk toegepast kan worden. De CEM-C60 is dan weer een modulair opgebouwde schakelaar met magnetische vergrendeling. Op de magneet wordt een standaard Euchner schakelaar – CES-C04 of CES-C07 – gemonteerd.

De compacte CTM schakelaar is gemaakt van in de voedingsindustrie toegestane kunststoffen en is leverbaar in een IP69 uitvoering.

Prestaties

Voor hun primaire taak – het veilig detecteren of vergrendelen van deuren, hekken en klepjes – zijn de Euchner sensoren uitgerust met een PL e / Cat. 4. Om te voorkomen dat bewaakte onderdelen niet openvallen, hebben beide schakelaars daarnaast ook in niet-vergrendelende toestand een houdkracht. Meer specifiek heeft de CTM een vergrendelende houdkracht van 1.000 N; in geopende toestand van de vergrendeling gaat het om 20 à 30 N. Bij de CEM-C60 bedragen deze krachten respectievelijk 650 N en 30 N. Deze laatste kracht ontstaat door de toepassing van een permanente magneet.

IO-Link

Om het beste uit de sensoren te halen en allerlei bijkomende informatie in te winnen, kunnen de schakelaars ook met een IO-Link aansluiting geleverd worden. Zo sluit Euchner aan op de wensen van Industrie 4.0. Inmiddels lijkt IO-Link in de machinebouw immers breed te worden geaccepteerd als onderliggend sensornetwerk. Voordeel is dat het met vele bovenliggende netwerken kan communiceren, zodat de informatie uit het IO-Link netwerk bijvoorbeeld ook in MES/ERP toepassingen gebruikt kan worden.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details