NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Omdat met propere werkkledij de dag goed begint
Klaratex staat in voor het wassen, drogen, strijken en herstellen van de opgehaalde kledij in food en non-food.

Omdat met propere werkkledij de dag goed begint

Propere werkkledij is onontbeerlijk. Dat is op hygiënisch vlak een absolute noodzaak, maar zorgt ook voor de veiligheid en het comfort van het personeel en de uitstraling van elk bedrijf. Klaratex is specialist in het verhuren van werkkledij en het professioneel onderhouden, m.a.w. wassen, drogen, strijken en herstellen. Het familiebedrijf uit Wevelgem, 85 jaar geleden opgericht door Georges Dermaux, streeft ernaar klanten volledig te ontzorgen.

“Eigenlijk zijn we een recyclagebedrijf. We halen vuile werkkledij op, zorgen voor het wassen, herstellen en, indien nodig, vervangen ervan en leveren finaal de propere kledingstukken terug bij de klant, gesorteerd op naam en in de juiste locker,” vallen de broers Karel en Piet Dermaux direct met de deur in huis. In derde generatie bouwen ze het levenswerk van hun grootvader verder uit, met een knipoog naar het milieu. Ze integreerden immers een waterzuiveringsinstallatie en installeerden zonnepanelen op het dak.

Het familiebedrijf levert de propere kledij ‘aan huis’ en verdeelt de gepersonaliseerde stukken in kasten of lockers, die ze ook zelf kunnen leveren en plaatsen.

Wassen, drogen en strijken

Zes eigen vrachtwagens van Klaratex rijden in West- en Oost-Vlaanderen rond om de vuile was in rolcontainers of manden op te halen bij bedrijven uit de voedingssector en de industrie. “De kledij wordt bij ons eerst gesorteerd, de zakken geledigd en de barcode gescand. Terwijl bepaalde speciale kledingstukken in de kleine wasmachines terechtkomen, gaat het gros van de vuile kledij in grote zakken met een capaciteit van elk 50 kg, die één voor één in de wasstraat gelost worden en vervolgens een cyclus van ongeveer 1 uur doorlopen,” legt Karel uit. “Na het wassen en drogen worden de kledingstukken aan vier werkstations manueel op kapstokken gehangen, waarna ze nog licht vochtig door de strijkinstallatie gaan. Daar worden ze verder gedroogd en de plooien weggewerkt. Vervolgens worden ze één voor één aan een grondige kwaliteitscontrole onderworpen en komt onze hersteldienst bij schade onmiddellijk tussen.”

Tijdens het event rond 85 jaar Klaratex was er ook aandacht voor algemene thema’s rond stressbeheersing en talent. Piet Dermaux kondigt Luk Dewulf aan voor een sessie rond ‘talenten’.

Gepersonaliseerde pakketten, verdeeld in lockers

In een bufferzone op de mezzanine wordt alles gesorteerd alvorens door de plooimachine te gaan. Die plooimachine meet eerst de lengte van elk kledingstuk en zorgt er zo voor dat alles correct geplooid wordt. De gepersonaliseerde pakketten worden daarna in bakken per klant gelegd en stukken met een rood label worden vervangen. “Aangezien elk kledingstuk een label en barcode heeft en we in veel gevallen zelf de maatopname deden, kunnen we ook hier snel schakelen. We beschikken immers over een ruime voorraad, opgeslagen in drie geautomatiseerde magazijnliften,” sluit Piet af. “Uiteindelijk leveren we de kledij met onze vrachtwagen opnieuw bij de klant. Onze chauffeurs verdelen de pakketten daarbij in de gepersonaliseerde lockers. We leveren en plaatsen immers ook de kasten met geïntegreerde rolcontainers voor de vuile was én de verdeelkasten voor de propere kledij. Die worden met een sleutel of code bediend, maar vandaag wordt meer en meer overgeschakeld op een badgecontrole. Kortom: Klaratex streeft naar een ontzorging van A tot Z.”

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details