NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Nieuw verpakkingsconcept bespaart maar liefst 70% plastic

Nieuw verpakkingsconcept bespaart maar liefst 70% plastic

Nieuwe trend: flowpack verpakken van vlees als duurzaam alternatief voor schaaltjes

Misschien is het u al opgevallen? Alsmaar meer supermarktketens schakelen voor vers vlees over naar een flowpack verpakking in plaats van plastic schaaltjes. Deze ommezwaai komt er met het oog op meer duurzaamheid, een thema dat bij veel bedrijven actueler is dan ooit.

Voordelen van flowpack verpakken tegenover plastic schaaltjes

Tot wel 70% minder plasticgebruik met flowpack

Wanneer u uw verse vleeswaren (bijvoorbeeld gehakt) verpakt met een dunne flowpack zak uit mono-materiaal, bespaart u tot maar liefst 70% aan plastic tegenover een traditionele dieptrekverpakking met relatief dikke plastic schaaltjes.

Eenvoudiger en beter recycleren met flowpack

Flowpack verpakkingen maken het de consument gemakkelijk: u mag deze folie gewoon in zijn geheel in de PMD-zak gooien. Andere soorten verpakkingen vragen van de eindgebruiker om bijvoorbeeld eerst de folie van het schaaltje te verwijderen vooraleer deze in de PMD-zak te gooien. Ervaring leert dat dit zeker niet altijd gebeurt.

Stevige productbescherming met flowpack

Minder plastic betekent zeker niet minder kwaliteit of slechtere hygiëne. Integendeel, een flowpack verpakking sealt uw verse vleeswaren op een stevige manier dicht. Dit levert een optimale productbescherming op.

Lange houdbaarheid met flowpack

Een flowpack verpakking verlengt de houdbaarheid en versheid van uw verse vleeswaren dankzij de beschermende atmosfeer. Dit leidt tot minder voedselverspilling.

Minder transportkosten met flowpack

Vlees dat verpakt wordt met flowpack is compacter dan vlees verpakt in een plastic schaaltje. Aangezien het eindproduct minder plaats in beslag neemt, bespaart u aanzienlijk op transportkosten.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details