NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Energie-efficiënte synchroonmotoren zetten nieuwe standaarden
De nieuwe IE5+ synchroonmotor is nu ook beschikbaar voor intralogistieke toepassingen in geventileerde uitvoering met een vermogen van 4,0 kW.

Energie-efficiënte synchroonmotoren zetten nieuwe standaarden

De nieuwe motor is nu leverbaar in geventileerde of gladde uitvoering met een vermogen van 4,0 kW. Naar wens worden de motoren voorzien tot een glad oppervlak of van de nsd tupH oppervlaktebehandeling.

Aanzienlijk lagere verliezen dan de IE4-serie: de energie-efficiënte IE5+ permanentmagneetsynchroonmotoren van NORD DRIVESYSTEMS onderscheiden zich met name door een hoge efficiëntie en een breed koppelbereik. Dit maakt ze optimaal geschikt voor economisch gebruik in het deellastbereik. De nieuwe IE5+ motoren zijn zowel interessant voor de interna logistiek, als voor hygiënegevoelige omgevingen in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie. Vorig jaar werd de compacte IE5+ motor met bouwgrootte 71 gepresenteerd, nu is ook bouwgrootte 90 beschikbaar voor vermogens van 1,1 tot 4,0 kW met een continu koppel van 6,8 tot 18,2 Nm. De motor garandeert de gebruikelijke NORD flexibiliteit: zowel directe motorbevestiging, als NEMA en IEC motorbevestiging zijn beschikbaar. Geïntegreerde encoder en mechanische rem zijn leverbaar op aanvraag.

De IE5+ synchroonmotoren in twee bouwgrootten met een glad motorontwerp zijn uitermate geschikt voor washdown toepassingen in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie

Doordat het constante koppel een gerichte vermindering van varianten over een breed toerentalbereik mogelijk maakt, kunnen de administratieve kosten tot een minimum worden beperkt en kunnen de productie- , logistieke, opslag- en serviceprocessen worden gestroomlijnd. De investering verdient zichzelf in korte tijd terug. De IE5+ synchroonmotoren kunnen worden gecombineerd met alle reductoren en aandrijfelektronica van NORD DRIVESYSTEMS in een modulair systeem. Dit resulteert in een systeemoplossing uit één bron, waarbij alle componenten naadloos op elkaar zijn afgestemd.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details