NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Multitechnische experts, at your service
De afdeling Industrial Solutions van Imtech houdt zich bezig met mono- en multidisciplinaire projecten en telt ook veel mooie referenties in de voedingsindustrie.

Multitechnische experts, at your service

Imtech is uw one-stop partner voor procesautomatisering, engineering, MES, elektriciteit en instrumentatie (E&I) en piping. Gedurende elke fase van een project kan u rekenen op de multi-technische experts, van engineering, installatie en onderhoud tot consultancy en a tot z projectmanagement.

Imtech maakt deel uit van de Cordeel groep, een Belgisch familiebedrijf dat zijn sporen verdiende in de bouwsector, maar intussen in meer takken van sport actief is. Nochtans liggen de wortels van Imtech over de grens. Maar toen de Nederlandse holding erachter failliet ging, intussen ook al acht jaar geleden, liet Cordeel er geen gras over groeien om de Belgische equipe in te lijven. “Ze wisten heel goed wat ze in huis haalden, omdat ze vaak op dezelfde werven actief waren. Ze hadden gezien wat het team in zijn mars had en hoe ze het verschil maakten. Die technische expertise van toen, is nog altijd wat ons vandaag onderscheidt. Op drie domeinen: Building Technics, Building Maintenance en Industrial Solutions, expertisecelen die nauw samenwerken, maar toch autonoom opereren”, vertelt Jo Janssens, managing director Imtech Industrial Solutions.     

Ook de stuurkasten worden in eigen huis samengebouwd.

 Multidisciplinaire partner

De afdeling Industrial Solutions houdt zich bezig met mono- en multidisciplinaire projecten. “Liefst multidisciplinair”, lacht Janssens, “omdat we door de specialistische kennis die we in huis hebben –  in software, hardware en engineering, in ontwerp, planning en uitvoering – net heel veel synergie vinden en toegevoegde waarde voor de klant.” Het team bestaat vandaag uit een 150-tal medewerkers, elk met zijn eigen vakkennis, maar allemaal gebeten door techniek. Alles onder één dak is dan ook geen holle slogan. “Tot zelfs de stuurkasten toe worden in huis samengebouwd. Die eigen capaciteit legt de basis van onze flexibiliteit: om ver te kunnen gaan om aan de wensen van de klant tegemoet te komen en om snel te schakelen. In grote projecten vallen we uiteraard ook terug op vaste onderaannemers. Maar de werfleider zal altijd op onze pay-roll staan. Daar houden we aan. Dat schept vertrouwen.”

Imtech is uw one-stop partner voor procesautomatisering, engineering, MES, elektriciteit en instrumentatie (E&I) en piping.

MES en batchcontrole

Een andere belangrijke troef voor de voedingsindustrie is het ImPlant MES-pakket van Imtech. “Oorspronkelijk ontwikkeld voor de sector van veevoeding, maar vandaag eigenlijk uitermate geschikt om alle batchgerelateerde productieprocessen perfect aan te sturen”, stipt Janssens aan. “Een ideale tool voor voedingsbedrijven om hun volledige productie op te volgen, van het voorraadbeheer van grondstoffen, over de OEE van hun machines tot en met de volledige track-and-trace van hun producten.” Een pakket dat gebruiksgemak voorop stelt. De hele logistieke flow kan met Implant volledig automatisch gebeuren. “De klant hoeft enkel nog te valideren en te modificeren, indien nodig. Het voordeel van te werken in de MES-laag is dat de rekenkracht van de PLC voor het draaien van de machines voorbehouden blijft.” 

ImPlant, het MEs-pakket van Imtech, is uitermate geschikt om alle batchgerelateerde productieprocessen perfect aan te sturen en op te volgen.

Eerste project zelden het laatste

Een veel bredere scope kan je als multitechnische specialist niet hebben. De lijst met mooie referentie in de voedingsindustrie groeit dan ook elk jaar nog aan. Janssens: “Maar mooier nog is dat we van klanten vaak weer het vertrouwen krijgen na een eerste project. Dat zijn de beste adelbrieven om voor te leggen. We doen er ook alles aan om onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen. De laatste jaren is er wel wat technische kennis weggeëbd uit de industrie. Gaten die we vanuit onze kennis en ervaring mee helpen dichten. Bijvoorbeeld door onze ‘slimme koppen’ voor ze ter beschikking te stellen, vast of op projectbasis. Of door conceptueel mee te denken over de procesengineering, op basis waarvan ze dan hun tender kunnen uitschrijven. Maar onze corebusiness blijft de uitvoering van die projecten. Daar doen we het uiteindelijk voor.”      

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details