NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Kwaliteit en service centraal in onderhoud transportbanden
Het team van Beltz247. Wat Beltz247 de voorbije twee jaar gedaan heeft, dat is van zijn naam zijn reputatie gemaakt.

Kwaliteit en service centraal in onderhoud transportbanden

Het was begin november precies twee jaar geleden dat Beltz247 boven de doopvont werd gehouden. Twee jaar waarin talloze interventies gebeurden aan transportbanden door een ervaren, passioneel en gedreven team. Twee jaar waarin het bedrijf uit Lichtervelde in de voedingsindustrie heel wat hartjes gewonnen heeft door altijd paraat te staan en altijd mee te denken over de best mogelijke oplossing. Zaakvoerder Olivier Myngheer blikt dan ook tevreden terug en kijkt al vooruit naar wat de toekomst te bieden heeft. “We hebben alvast serieuze ambities voor de komende jaren.”

Nieuw zijn de REOclean banden waar Beltz247 de exclusief verdeler van geworden is voor België en Noord-Frankrijk.

Wat Beltz247 de voorbije twee jaar gedaan heeft, dat is van zijn naam zijn reputatie gemaakt. “Transportbanden zijn voor veel voedingsbedrijven een cruciale component binnen hun productieproces. Valt die stil, dan is er geen tijd te verliezen. Vandaar dat we die 24/7 ondersteuning zo hoog in het vaandel dragen.” Ook in de toekomst zal dit het handelskaartje van het bedrijf blijven. Het team is intussen uitgebreid naar 25 medewerkers. Er kwamen niet alleen nieuwe servicetechniekers bij, ook de organisatie achter de schermen werd verder uitgebreid. “Op die manier willen we nog dichter bij onze klanten staan. Kort op de bal kunnen spelen. Ze krijgen altijd iemand aan de lijn, die meteen de juiste acties kan inplannen, ook tijdens het weekend.”

Techniekers krijgen een goed uitgeruste bestelwagen, alle materiaal dat nodig is om de interventies correct uit te voeren en de modernste persen.

Ervaring maakt het verschil

En wat ze doen, doen ze ook goed. “Door hun ervaring”, vertelt Myngheer daarover. Onze techniekers hebben een brede kennis opgebouwd over alles wat transportbanden aangaat, maar ze weten ook precies wat er speelt in een voedingsomgeving. Dat maakt het verschil om tot duurzame herstellingen te komen.” Om kwaliteit te garanderen, zet Beltz247 heel hard in op veiligheid. Elke medewerker is VCA-gecertificeerd en krijgt intern een opleiding in functie van zijn job om de juiste procedures toe te passen. “Mentaliteit is daarbij belangrijk. Zelfs wie zonder ervaring komt aankloppen kunnen we omvormen tot volwaardige servicemonteur in onze BELTZ-Academy die afgelopen jaar werd opgericht.  De opleiding gebeurt daar in de werkplaats. De kneepjes van het vak leren ze on site van meer ervaren collega’s.”

Beltz247 investeerde in 2023 in meerdere types persen voor zowel rubber als pvc montages ter plaatse bij de klant.

Eigen atelier voor snelle confectie en 24/7 service.

Kwaliteit begint ook met het juiste materiaal. Techniekers krijgen een goed uitgeruste bestelwagen, alle materiaal dat nodig is om de interventies correct uit te voeren en de modernste persen. Myngheer: “Zo investeerden we in 2023 in meerdere types persen voor zowel rubber als pvc montages ter plaatse bij de klant.”  Daarnaast beschikt het bedrijf in Lichtervelde over een atelier dat de voorbije twee jaar flink uitgebreid werd.     

“We beschikken nu over een volledige snijlijn voor kunststof en PU-banden tot 3 m bandbreedte. Alle machines zijn aanwezig om de banden confectioneren op maat van de klant. Door alles in eigen beheer te doen, kunnen we de klant snel uit de nood helpen bij problemen. Niet alleen door hem snel weer aan het werk te krijgen, maar ook door na te denken hoe we met eenvoudige, betaalbare ingrepen dergelijke problemen in de toekomst kunnen vermijden.”

De combinatie van een persoonlijke aanpak en een uitgebreide knowhow van de nieuwste producten en toepassingen maken van Beltz247 voor Agristo een ideale partner.

Innovatie

Nieuw zijn de REOclean banden waar Beltz247 de exclusief verdeler van geworden is voor België en Noord-Frankrijk. “Dit zijn positief aangedreven banden van Duitse kwaliteit die één op één uitwisselbaar zijn met andere merken. Daardoor kunnen we de klant van ons product voorzien op zijn bestaande installatie. Normaal zijn dit producten met een iets langere levertermijn maar door als verdeler op te treden, kunnen wij snel schakelen.” Beltz247 investeerde in een eigen voorraad van deze banden en speciale persen om een snelle, kwalitatieve service te garanderen voor klanten. “Recent mochten we enkele nieuwe installaties bij constructeurs voorzien van dit type band. Een groot project is ondertussen operationeel en zal binnenkort 24/7 draaien.” Een succesverhaal dus want de tevredenheid over de diensten van Beltz247 is het handelsmerk. Het opende ook de deur naar grotere prospecten. “Een richting die we de komende jaren nog meer uit willen”, verzekert Myngheer. “We denken dat we door onze brede ervaring in alle sectoren van de voedingsindustrie van meerwaarde kunnen zijn, maar onze specialisatie is de frietindustrie. Dat we klanten het juiste advies kunnen geven over welke transportbanden de beste oplossing zijn voor hun installatie kent zijn succes binnen die sector.”     ■ 

Agristo wil in de toekomst nog intenser samenwerken
Sinds de oprichting in 2021 voert Beltz247 het onderhoud uit bij aardappelspecialist Agristo. “Een verhaal dat begon met geloof in onze mensen en onze service”, herinnert Myngheer zich. De afgelopen twee jaar deden de techniekers interventies in zowat alle afdelingen van het bedrijf. “We staan er voor ze als er een panne is, maar voeren tevens het preventief onderhoud op vaste tijdstippen. Dat zowel aan de transportbanden als de machines. Een totaalplaatje dat maakt dat de productie snel weer draaiende is.” De goede resultaten maakten dat Beltz247 de eerste keus was om de transportbanden in een nieuwbouwproject te verzorgen. “De combinatie van een persoonlijke aanpak en een uitgebreide knowhow van de nieuwste producten en toepassingen maken van Beltz247 voor ons een ideale partner. Bij complexere vraagstukken verkrijgen wij ook de nodige input om samen naar een ideale oplossing te zoeken. Beltz247 beschikt over een uitstekend team, zowel voor dringende interventies als voor grote geplande shutdown momenten. Kortom, er is geen enkele reden waarom wij in de toekomst niet nog intenser zouden samenwerken”, vertelt Agristo werkvoorbereider Christophe Vermaete over de samenwerking.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details