NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Innovatieve en energiezuinige voedingsmiddelenpompen
Dankzij lage pulsaties zorgen de NOTOS® schroefspindelpompen voor een continue opbrengst, met bovendien lage levenscycluskosten.

Innovatieve en energiezuinige voedingsmiddelenpompen

In de voedingsindustrie spelen voedingsmiddelenpompen een essentiële rol bij de verwerking en het transport. Ze zorgen er immers voor dat voedsel vlot en veilig verpompt kan worden tussen bijvoorbeeld opslagtanks en verwerkingslijnen. Sinds 2006 levert NETZSCH Pumps Bellux diverse pomptoepassingen, die elk specifieke voordelen bieden. In dit artikel zet de fabrikant vier voedingsmiddelenpompreeksen in de kijker.

In de praktijk worden voedingsmiddelenpompen ingezet om vloeibare, pasteuze of visceuze voedselproducten van de ene locatie naar de andere te verplaatsen, zoals van opslagtanks naar verwerkingslijnen, en van productielijnen naar verpakkings-
machines. Het gebruik van deze technologie biedt bedrijven in de levensmiddelensector tal van voordelen.

De NEMO® wormpompen van NETZSCH zijn uitstekend geschikt voor het verpompen van waterdunne producten tot hoog visceuze pasta’s of slurries.

De voordelen van voedingsmiddelenpompen

Allereerst zorgen voedingsmiddelenpompen voor een efficiënte en snelle verwerking van voedingsmiddelen, wat resulteert in een hogere productiviteit en kostenbesparingen. Bovendien garanderen ze een nauwkeurige dosering van ingrediënten, wat een positieve impact heeft op de consistentie en kwaliteit van het eindproduct. Een ander voordeel van voedingsmiddelenpompen is dat ze hygiënisch en veilig zijn voor gebruik in de voedingsindustrie. Deze toepassingen zijn immers ontworpen om te voldoen aan de strenge hygiënische normen en richtlijnen van de industrie. Dit voorkomt dat voedselproducten worden besmet met bacteriën en andere verontreinigingen. Ten slotte dragen voedingsmiddelenpompen bij aan een duurzamere voedingsindustrie. Door het efficiënte gebruik van energie en grondstoffen en het verminderen van afvalstromen, kunnen ze helpen om de ecologische voetafdruk van de industrie te verkleinen.

Uitgebreide NETZSCH portfolio

Met een productie van meer dan 66.000 voedingsmiddelenpompen per jaar onderstreept NETZSCH Pumps & Systems al vele jaren zijn wereldwijd marktleiderschap op technologisch vlak. Op de Belgisch-Luxemburgse markt is NETZSCH Pumps Bellux sinds 2006 de vertrouwde leverancier voor tal van bedrijven in de levensmiddelensector. Dit doet ze met een aanbod van vier performante voedingsmiddelenpompreeksen: de NEMO® excentrische wormpomp, NOTOS® schroef-spindelpomp, TORNADO® lobbenpomp en PERIPRO® slangenpomp.

Met de TORNADO® lobbenpompen biedt NETZSCH positieve verdringerpompen aan die worden toegepast voor het transporteren en doseren van diverse vloeistoffen.

NEMO® wormpomp

De NEMO® wormpompen van NETZSCH worden toegepast voor het transporteren en doseren van diverse vloeistoffen. Deze pompen zijn geschikt voor het verpompen van waterdunne producten tot hoog visceuze pasta’s of slurries. Deze positieve verdringerpompen zijn leverbaar in diverse materiaaluitvoeringen van gietijzer, rvs tot speciale chemisch resistente materialen. Dankzij een toerentalregeling is de opbrengst vlot regelbaar. Bovendien zijn deze pompen geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.

NOTOS® schroef-spindelpomp

De NOTOS® schroefspindelpompen van NETZSCH zijn positieve verdringerpompen. Deze geluidsarme schroefpompen met hydrodynamische lagers worden toegepast voor het verpompen en het doseren van diverse vloeistoffen met smerende en niet-smerende eigenschappen, lage tot hoge viscositeit en soms ook voor slijtende vloeistoffen of kwetsbare media. Dankzij lage pulsaties zorgen deze pompen voor een continue opbrengst, met bovendien lage levenscycluskosten. De levensmiddelenversie is EHEDG- en 3A-gecertifieerd.

De PERIPRO® peristaltische pompen zijn ontworpen en vervaardigd om een breed scala aan zeer veeleisende toepassingen op te lossen.

TORNADO® lobbenpomp

Met de TORNADO® lobbenpompen biedt NETZSCH positieve verdringerpompen aan die worden toegepast voor het transporteren en doseren van diverse vloeistoffen. Deze reeks is uitgerust met een tandriemoverbrenging, in plaats van een onderhoudsintensieve tandwieloverbrenging. Dit zorgt voor een compacte uitvoering van de pomp. De lobben van deze pomp zijn vervaardigd van rvs met een rubberen inlay, en het pomphuis is inwendig bekleed met rubber. Hierdoor komen tijdens de rotatie uitsluitend rubber en metaal met elkaar in contact. De uitvoering in rvs voor de voedingsmiddelenindustrie is zowel EHEDG- als 3A-gekeurd.

PERIPRO® slangenpomp

De PERIPRO® peristaltische pompen zijn ontworpen en vervaardigd om een breed scala aan zeer veeleisende toepassingen op te lossen. De ‘heavy duty’ constructie bestaat onder meer uit extreem zwaar ontworpen XXL-rollen en de nieuwste generatie slangen met een langere levensduur. Bovendien zorgen een snelle en eenvoudige montage, inbedrijfstelling en onderhoud voor een aanzienlijke vermindering van uitvaltijden en een drastische verbetering van bedrijfskosten.       ■

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details