NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Indumation.be 2024 laat een ontegensprekelijke bezoekers footprint na in automatiseringslandschap, ondanks blokkades

Indumation.be 2024 laat een ontegensprekelijke bezoekers footprint na in automatiseringslandschap, ondanks blokkades

De 7e editie van het snelst groeiend Benelux treffen voor industriële automatisering en industrie 4.0 sloot op vrijdag 2 februari af op 9.783 bezoekers uit de Benelux industrie. Hiermee lost Indumation.be de verwachtingen ruimschoots in. En die waren hoog gespannen! Indumation.be kon uitpakken met een recordaantal van bijna 250 exposanten, de expo-oppervlakte was nooit eerder zo uitgebreid, en ook het aantal bezoekersregistraties was dermate hoog dat het er alle schijn van had dat ook het bezoekersrecord van 2019 zou sneuvelen. Het (inter)nationale boerenprotest zorgde dan wel voor een aarzelende start op het openingsuur, al heel snel bleek de Belgische industrie toch naar Kortrijk Xpo af te zakken, zij het wel iets voorzichtiger dan gehoopt op basis van de massale bezoekersinschrijvingen. Een nieuw record bleef uit, maar met maar liefst 9.783 bezoekers (+10,6% ten opzichte van de vorige editie in 2022) waren de organisatoren Industrialfairs, Agoria en InduMotion en de exposanten wél unaniem: het werd een absolute grootse, drukbezochte en bijzonder kwalitatieve editie die opnieuw als geen ander in de Benelux de industriële automation community samenbracht, informeerde en inspireerde.

Dit zeer positieve resultaat is opmerkelijk, gezien de huidige context waarin de Belgische industrie opereert. Mindere economische verwachtingen, een aanhoudend kritiek personeelstekort, hoge kosten, stijgende rentes, haperende toeleveringsketens, … De industrie meldde zich massaal aan, nu de nood aan efficiëntie, innovatie, duurzaamheid en doorgedreven automatisering/digitalisering een topprioriteit wordt.

De priority bezoekers (VIP) konden voor het eerst het moment van hun bezoek zelf kiezen, waardoor zij meteen wat meer gespreid naar Indumation.be afzakten. Een goede zet, bleek niet enkel uit de spreidingsgraad maar eveneens uit het stijgend aantal priority bezoekers.

De nieuwe events op de beursvloer waren een schot in de roos! De allereerste Tech Guru Explosition werd een topevent voor de hoger opgeleide technologische young professionals en studenten van 18- 30 jaar. Met 125 aanwezigen op het AI & Omniverse debat en met aansluitend ‘beats, vibes, drinks and bites’ waren de jonge techwolves, uitnodigende partners van hogescholen & universiteiten en de cruising partners unaniem: op de volgende editie in 2026 zijn ze er opnieuw en massaal bij.

De nocturne op donderdag was traditiegetrouw een voltreffer. De exposanten maakten er opnieuw een punt van om hun klanten tijdens deze sfeervolle late night opening te verwennen. De bijzondere sfeer laat toe om op een ongedwongen manier de banden aan te halen terwijl de focus toch op professionele contacten en op de voorstelling van innovaties ligt.

Op vrijdag, onder de noemer Friday Teamday, werd ingezet op immersion classes, waarbij OT teams werden ondergedompeld in 3 digitale I4.0 skills. Zo kregen ruim 280 enthousiaste geregistreerden essentiële basisinformatie om als team over voldoende kennis te beschikken over smart maintenance, smart collaboration en cyberweerbaarheid op de werkvloer.

Succesvolle aanpassingen die ook naar de 8e editie van Indumation.be op 4-6 februari 2026 worden meegenomen! Naar goede gewoonte volgt er reeds een eerdere afspraak met de beslissingsnemers uit de industrie op INE (Indumation Network Event) , volgend jaar op donderdag 20 februari 2025 in de Brabanthal te Leuven.

Indumation.be 2024 Facts & Figures

# Exposanten: 250 (2024) vs 240 (2022) en 220 (2019)

Top 12 bezoekende sectoren:
De top van het klassement is stabiel, maar vanaf de 6e positie is de rangschikking door elkaar geschut:

Interesse over de 7 technologieroutes:

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details