NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Hygiëne en veiligheid, hand in hand
Alles uit het standaardgamma is in één week te leveren. Moet het toch sneller, is er een aanpassing nodig, dan denkt Goetze actief mee over alternatieven.

Hygiëne en veiligheid, hand in hand

In toepassingen waar veiligheid primeert, zoek je een betrouwbare partner en leverancier. Dat is de kracht van de tandem Goetze en Fluxer. Topkwaliteit in veiligheidskleppen, drukeduceerventielen, overdrukbeveiliging … gekoppeld aan de ervaring in het veld van de experten van Fluxer. En voor toepassingen waar hygiëne een kritische factor is, is er het clean valves gamma. 

Kwaliteit. Veiligheid. Kennis van zaken. Dat is waar Goetze Armaturen voor wil staan. De Duitse fabrikant van onder meer veiligheidskleppen en fittings streeft al meer dan 70 jaar de hoogste kwaliteitsstandaarden na. Goetze Business Development Rainer Hoffmann: “Dat heeft ons in Duitsland tot één van de leidende leveranciers gemaakt. Om ook in andere landen sterk te staan, rekenen we op onze partners.” Voor België is dat sinds jaar en dag Fluxer uit Roeselare. “Omdat ze zoveel technische expertise in huis hebben”, duidt Hoffmann die keuze. “Wij zorgen dat we de best mogelijke producten kunnen leveren. Zij vertalen dat in oplossingen voor de lokale markt. Een win-win.”

De kracht van de tandem Goetze en Fluxer? Topkwaliteit in veiligheidskleppen, drukeduceerventielen, overdrukbeveiliging … gekoppeld aan de ervaring in het veld van de experten van Fluxer.

Kmo-spirit

Dat vindt ook Frédéric Billiouw, sales bij Fluxer. “De procesindustrie verwacht een hoge kwaliteit. Standaarden waar de producten van Goetze probleemloos aan beantwoorden. En het mag dan internationaal een leidend merk zijn, ze hebben als familiebedrijf nog steeds die kmo spirit: flexibel, korte beslissingslijnen, innovatief … Je bent er nooit een nummer, ze zijn altijd te bereiken. Alles uit het standaardgamma is in één week te leveren. Moet het toch sneller, is er een aanpassing nodig, dan denken ze actief mee over alternatieven. Neen bestaat niet bij Goetze, ze gaan samen met ons en de eindklant een oplossing zoeken.”

Clean valves

Voor de voedingsindustrie beschikt Goetze onder meer over zijn gamma clean valves. “Voor die toepassingen waar speciale eisen gesteld worden aan het ontwerp en de oppervlaktekwaliteit van kleppen om tot de hoogst mogelijke hygiënestandaard te komen”, legt Hoffmann uit. Een mooi voorbeeld daarvan is de demonteerbaarheid van sommige modellen. “Je kan veiligheidskleppen normaal niet zomaar uit elkaar halen zonder een hele procedure om de veiligheid weer te garanderen. De onze wel. Ze werden zodanig ontworpen dat je de afdichtingen eruit kan halen, reinigen, opnieuw monteren en weer veilig en betrouwbaar verder werken. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld meegenomen worden in de wekelijkse reinigings­intervallen om alles grondig schoon te maken.”

Het gamma Clean Valves is er voor die toepassingen waar speciale eisen gesteld worden aan het ontwerp en de oppervlaktekwaliteit van kleppen om tot de hoogst mogelijke hygiënestandaard te komen.

Grote voorraad

“Dat soort oplossingen toont dat Goetze echt nadenkt over hoe het voedingsbedrijven kan ondersteunen om efficiënter te produceren. Belangrijk daarbij is de grote stock die ze er op nahouden. Op die manier zijn ze bij problemen ook altijd snel weer uit de nood geholpen. Dat ligt bij concurrerende merken soms wel anders.” Een engagement waar Goetze ook de komende jaren zijn schouders onder zet. Om ondanks de groei, toch nog steeds dezelfde service te blijven leveren, wordt er momenteel een nieuw state-of-the art bedrijfsgebouw neergeplant in het hoofdkwartier in Ludwigsburg. “De productie blijft daar gevestigd, waar onze wortels liggen”, vult Hoffmann aan. “De uitbreiding zal ons helpen om nog meer en nog sneller te kunnen produceren omdat we alles samenbrengen onder één dak. De eerste muren staan er. Binnen twee jaar hopen we te verhuizen en ons verhaal verder te zetten: met goede mensen, goede producten en goede partners.”    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details